short message system

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rick  -

Rick -

02/02/2011 15:26:11
Quote Anchor link
Beste,

Ik heb aan de hand van deze tutorial: http://www.phphulp.nl/php/tutorial/beveiliging/member-systeem/167/
een login script gemaakt dit werkt allemaal netjes enzo
maar nu het volgende
ik heb het gastenboek systeem hier http://www.phphulp.nl/php/tutorial/data-verwerking/gastenboek/689/
en wil dat ervoor gebruiken het enige is dat hij de naam automatisch uit de sessie moet halen wat me niet lukt dat de poster gewoon de sessie naam is verder ben ik dan al geholpen want de berichten moeten allemaal bij elkaar komen in 1 vaste pagina waar ik dat gasten boek voor wil gebruiken

ik wil dus dat de username van het inloggen ook gebruikt word bij het gastenboek dat je die daar niet zelf in kan vullen maar dat dat al gedaan is hoe kan ik dit doen?

vragen, opmerkingen spellingsfouten ik sta ervoor open voor alle hulp en wil jullie alvast bedanken,

Rick
Gewijzigd op 02/02/2011 15:38:32 door Rick -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 17:02:08
 
John D

John D

02/02/2011 15:31:05
Quote Anchor link
Ja?
Linkje?
Stukje code wat je wilt aanpassen?
Gewijzigd op 02/02/2011 15:32:01 door John D
 
Rick  -

Rick -

02/02/2011 15:39:37
Quote Anchor link
@John D

weet ik dus niet de codes zijn gewoon hetzelfde als in de links staan
 
- Mark -

- Mark -

02/02/2011 15:47:59
Quote Anchor link
In schrijf.php staat

'".mysql_real_escape_string($_POST['naam'])."'

Maak daar eens van

'".mysql_real_escape_string($_SESSION['user'])."'
Gewijzigd op 02/02/2011 15:49:46 door - Mark -
 
Rick  -

Rick -

02/02/2011 16:29:25
Quote Anchor link
oke ik gebruik nu de volgende code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
// Schrijf.php

// Database connectie maken met database

include('config.php');

// Connectie maken met de ubb pagina voor email check
include('ubb.php');

// Als er gepost is checken of er niks vergeten is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

                // Als bericht is ingeveult
                if(!isset($_POST['bericht']))
                {

                    echo 'U heeft geen bericht ingevult';
                }

                // Anders
                else
                {
                    // De mysql_query uitvoeren om alles in de db te zetten
                    $sql = mysql_query("INSERT INTO
                                            message
                                                (
                                                naam,
                                                   bericht,
                                                datum
                                                )
                                        VALUES
                                            (
                                            '"
.mysql_real_escape_string($_SESSION['user'])."'
                                            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."'
                                            NOW()
                                            )
                                        "
);
                                        
                    // Als de query is gelukt
                    if($sql)
                    {

                        echo 'Uw bericht is geplaatst<br>';
                        echo 'Klik <a href="Lees.php"> hier</a> om naar uw bericht te gaan';
                    }

                    // Anders
                    else
                    {
                        // MySql Error opvangen
                        echo 'Er is een fout opgetreden bij de query: <br />';
                        echo mysql_error();
                    }
                }
            }

      //  }
 //   }

// Anders

else
{
    // Het formulier
    echo '<form action="" method="post">';
        echo 'Bericht:<br>';
        echo '<textarea name="bericht"></textarea>';
        echo '<input type="submit" value="Verzenden">';
    echo '</form>';
}

?>

maar dit werkt nog steeds niet of moet
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
if(!IsSet($_SESSION['user']))
    {

?>

er ook nog boven?

ik heb nu dat erboven gezet en krijg de volgende error
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'NOW() )' at line 12

wat moet ik doen?
Gewijzigd op 02/02/2011 16:33:41 door Rick -
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

02/02/2011 16:47:13
Quote Anchor link
je hebt geen komma's na de values.

het moet dus het volgende worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
'".mysql_real_escape_string($_SESSION['user'])."',                                      '".mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."',
NOW()
 
Rick  -

Rick -

02/02/2011 16:47:52
Quote Anchor link
het werkt! bedankt hiervoor nu kan ik verder
het is gelukt met de volgende code wil iemand er nog iets aan hebben
ik heb de securedbysession.php van de login tutorial vervangen met het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
<?php
session_start();
if(!IsSet($_SESSION['user']))
    {

?>

<html>
<head>
<title>Eerst inloggen</title>
<style type="text/css">
<!--
td.error {    color: red;
text-align: center;
font-size: 12;
font-weight: bold;
background-color: #FEFD9A;
}

-->
</style>
</head>
<body>
<table>
<tr>
<td class="error">U moet eerst inloggen!</error></td>
</tr>
</table>
<?php
include("login.php");
?>

</body>
</html>
<?php
    }
else
    {
 ?>

 <html>
 <head>
 <title> hoi</title>
 </head>
 <body>
 <?php
// Schrijf.php

// Database connectie maken met database

include('config.php');

// Connectie maken met de ubb pagina voor email check
include('ubb.php');

// Als er gepost is checken of er niks vergeten is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

                // Als bericht is ingeveult
                if(!isset($_POST['bericht']))
                {

                    echo 'U heeft geen bericht ingevult';
                }

                // Anders
                else
                {
                    // De mysql_query uitvoeren om alles in de db te zetten
                    $sql = mysql_query("INSERT INTO
                                            message
                                                (
                                                naam,
                                                   bericht,
                                                datum
                                                )
                                        VALUES
                                            (
                                            '"
.mysql_real_escape_string($_SESSION['user'])."',
                                            '"
.mysql_real_escape_string($_POST['bericht'])."',
                                            NOW()
                                            )
                                        "
);
                                        
                    // Als de query is gelukt
                    if($sql)
                    {

                        echo 'Uw bericht is geplaatst<br>';
                        echo 'Klik <a href="Lees.php"> hier</a> om naar uw bericht te gaan';
                    }

                    // Anders
                    else
                    {
                        // MySql Error opvangen
                        echo 'Er is een fout opgetreden bij de query: <br />';
                        echo mysql_error();
                    }
                }
            }

      //  }
 //   }

// Anders

else
{
    // Het formulier
    echo '<form action="" method="post">';
        echo 'Bericht:<br>';
        echo '<textarea name="bericht"></textarea>';
        echo '<input type="submit" value="Verzenden">';
    echo '</form>';
}

?>

</body>
</html>
<?php
}
?>

en zo werkt het ook gewoon bedankt
Rick
Gewijzigd op 02/02/2011 16:52:00 door Rick -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.