Shoutbox script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan De Soete

Jan De Soete

30/06/2011 22:49:11
Quote Anchor link
Beste,

Na het enige opzoekwerk uitgevoerd te hebben, heb ik uitiendelijk besloten om deze post te plaatsen. (Volledig nieuw met php)

Onderstaand heb ik volgende, voorlopige code, samengesteld dankzij de hier aanwezige scripts en uitleg op de site.

Het lukt me jammer genoeg niet tekst te plaatsen in het daarvoor bestemde bestand.
Dit tekstbestand heb ik op chmod 777 gezet, alhoewel ik berichten lees dat dit beter niet het geval is. Als 666 ook zou moeten lukken dan verander ik dit.

Alvast bedankt voor jullie medewerking en geduld.

De code
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php

$name
= $_POST['name'];
$bericht = $_POST['bericht'];
$cijfer = $_POST['cijfer'];

$opentext=fopen("http://www.site.be/shoutbox/speelruimte.txt",'a+');
$max_lenght=1001;
$num_comments=10;
$datum=date('d-m-Y/H:i:s');
if(!$name){
    $name="Anoniem";
    }

else $name.=":";

$bericht= preg_replace("/</","&lt",$bericht);
$bericht= preg_replace("/>/","&gt",$bericht);


if($cijfer=7){
   if($bericht !=""){
    if(strlen($bericht)<$max_lenght){
    $bericht=stripslashes($bericht);    
    fwrite($opentext,"<div style='overflow:hidden'><b>.$datum.</b> <b>.$name.</b> .$bericht.</div>\n");
    for($i = 0; $i < $num_comments; $i++) {
        fwrite($fd, $comfile[$i]);
        }

    echo("<b>Je bericht is succesvol toegevoegd. </b><br><br>");
    }

    fclose($opentext);
   }

else
echo("<b>Je hebt het controlecijfer niet ingevuld. </b>");
}


?>
Gewijzigd op 30/06/2011 22:51:22 door Jan De Soete
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:25:01
 
- SanThe -

- SanThe -

30/06/2011 22:59:09
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest

?>


Dit: $datum=date('d-m-Y/H:i:s'); is geen datum maar tekst.
Dit: if($cijfer=7){ is geen vergelijking maar een toekenning.
 
Jan De Soete

Jan De Soete

04/07/2011 20:34:07
Quote Anchor link
Beste,

Alvast bedankt voor de reactie. Voorlopig heb ik de code in het volgende veranderd, na wat surfwerk.
Ik krijg de melding, zoals opgesteld in de code, dat het bericht succesvol is toegevoegd. Jammer genoeg kan ik nog steeds niet schrijven in het bestand. Ik snap het eerlijk gezegd niet waar het probleem zit. Chmod is gebeurt,
Bestand speelruimte.php naar 755 en textspeelruimte.html naar 666. Mijn host ondersteund ook php en mysquel, hoewel ik deze laatste hier niet nodig heb.



Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php

ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

$name = $_POST['name'];
$bericht = $_POST['bericht'];

$text="http://www.desite.be/shoutbox/textspeelruimte.html";
$opentext=fopen($text,"a+");
$max_lenght=1001;
$num_comments=10;
$datum=time('d-m-Y/H:i:s');
if(!$name){
    $name="Anoniem";
    }

else $name.=":";

$bericht= preg_replace("/</","&lt",$bericht);
$bericht= preg_replace("/>/","&gt",$bericht);

   if($bericht !=""){
    if(strlen($bericht)<$max_lenght){
        $bericht=stripslashes($bericht);    
        fwrite($opentext,"<td>$datum</td><td>$name</td><td>$bericht</td></tr>");
        fclose($opentext);
        }

        echo("<b>Je bericht is succesvol toegevoegd. </b><br><br>");
    }

    

?>

 

04/07/2011 20:34:56
Quote Anchor link
Gebruik een database of xml.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.