show create table

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Productontwikkelaar Food

Wat ga je doen Als Productontwikkelaar Food ga je nieuwe producten ontwikkelen en bestaande producten verbeteren. Je bent hierbij betrokken bij het gehele proces: van productconcept naar proefreceptuur, het realiseren va het product (op kleine schaal) en het testen van producten in een productieomgeving. Verder: Bewaak je de status van verschillende fases van productontwikkeling en lever je tijdig de benodigde data aan Ben je bezig met de optimalisatie van oude en nieuwe recepturen Begeleid of organiseer je proefsessies (sensorisch onderzoek) in het team en/of bij klanten Onderhoud je contacten met de klanten, leveranciers van grondstoffen e.a. externe partijen Houd je

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

16/05/2023 07:16:48
Quote Anchor link
Hoi

Ik heb een db-backupscript dat logischerwijze ook gebruikt maakt van "show create table"
Echter staat daar ook "AUTO_INCREMENT=value" Is er een mogelijkheid om dit te verwijderen via sql? een extra optie of zo?

Indien niet weet iemand een goede regex om het te doen via php?

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 05:56:40
 
Jacco Engel

Jacco Engel

16/05/2023 08:37:04
Quote Anchor link
Geen idee waarom je dat zou willen, maar de regex om hem te vinden is vrij simpel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
AUTO_INCREMENT=[0-9]+


Hou er wel rekening mee dat als je de backup maakt zonder je keys dat je relaties hoogst waarschijnlijk om zeep geholpen worden op het moment dat je de backup terug zet
 
Jan R

Jan R

16/05/2023 08:52:40
Quote Anchor link
Ik wil dit omdat ik de database soms moet hermaken in testomgeving. (nieuwe versie van mariaDB kijken of alles nog correct werkt van 0, ...) En dan wil ik niet dat de increment soms start over de 1000 :)
Toch bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/05/2023 09:06:22
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen mysqldump?
 
Ivo P

Ivo P

16/05/2023 10:19:12
Quote Anchor link
het beste script dat je kunt maken, bevat "mysqldump"

Eigen bouwsels zullen eigenlijk altijd wel tekortkomingen hebben: of je vergeet triggers, procedures. Of de volgorde van terugzetten van data gaat niet op volgorde met FK restricties die *soms* problemen geven.

Vooral *soms* is vervelend als je test wel goed gaat, maar in geval van problemen je backup onbruikbaar blijkt.

Terug naar je vraag: waarom zou je de auto-increment value leeg willen hebben? als die op 1023 staat dan zullen je backup-terugzet-insert-query's die eerste 1022 toch wel netjes vullen? En je wilt ook niet dat als je teller op 1023 staat en je de laatste 23 wist, je na de backup ineens weer opnieuw 1001 tm 1022 gaat aanmaken na nieuwe inserts.

Toevoeging op 16/05/2023 10:22:12:

"En dan wil ik niet dat de increment soms start over de 1000 "

Want? heeft dat id een betekenis voor jou? Zo te zien heeft het topic hier op PHPHulp id 104707.
Is dat voor iemand interessant?

Wat het beter geweest als dit getal deelbaar was door 5, of dat het even was? Waarom zou dat kleiner dan 1000 moeten zijn?
Zie het ID als je BSN: het is een uniek getal, maar de waarde ervan is onbelangrijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/05/2023 11:48:55
Quote Anchor link
Ik heb wel een idee waarom veel mensen snel grijpen naar een andere oplossing dan mysqldump, en dat is omdat ze geen SSH-toegang hebben,

Zelf denk ik dat schijn bedriegt, want je kan vaak wel chmod-rechten instellen, en een cronjob draaien.

Dus als je een db_backup.sh bestand maakt met onderstaande code erin, en die op een tijdstip dichtbij laat draaien, dan wordt er in luttele seconden een dumpje gemaakt, zonder dat PHP erbij komt kijken. Ter informatie: Mijn database van 80 MB wordt in enkele tellen al omgezet naar een SQL-file. Via phpMyAdmin duurt het aanzienlijk langer omdat alles stuk voor stuk in het geheugen lijkt te worden geladen, wat vaak beperkt is.

Zorg er wel voor dat je het .sh uitvoerbaar maakt met chmod, wat vaak via de filemanager in je hostingpaneel gaat, of via (S)FTP.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
#!/bin/bash

# MySQL-verbindingsgegevens
DB_HOST="localhost"
DB_USER="root"
DB_PASSWORD="password"
DB_NAME="database_name"

# Uitvoerbestand voor de dump
OUTPUT_FILE="/path/to/output/dump.sql"

# MySQL-dump uitvoeren
mysqldump -h $DB_HOST -u $DB_USER -p$DB_PASSWORD $DB_NAME > $OUTPUT_FILE


Na afloop kan je altijd omgekeerd een SQL-file uitvoeren met de 'mysql' binary om wat data aan te passen. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de Twitter API key's van de live database worden vervangen. Je wilt niet graag tweets of notificaties uit je testomgeving naar de liveomgeving brengen.
Gewijzigd op 16/05/2023 11:52:56 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

17/05/2023 00:42:07
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/05/2023 09:06:22:
Waarom gebruik je geen mysqldump?


Stomme provider ondersteunt dat niet. Geen uitvoering mogelijk via eender welk uitvoerbaar bestand :( Ook al geen cron-jobs. Het zou anders wel ne dump worden.
Ik gebruik geen mysql procedures.

Ik wil starten bij 1, het begin. Misschien stom maar mijn brein is nu eenmaal soms een beetje raar :)

Toch allen bedankt.

Op mijn eigen server heb ik wel een dump-scriptje. Ik start het wel manueel omdat die db weinig wijzigt. Maakt zelf een map aan met de datum En de bestandsnaar bevat de ook de tijd.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2023 01:04:58
Quote Anchor link
Kan je niet met system() eens whereis mysqldump uitvoeren om de locatie te weten?
Misschien werkt het wel via een pad.
Gewijzigd op 17/05/2023 01:05:32 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

17/05/2023 12:04:44
Quote Anchor link
Nope
disable_functions disk_total_space, diskfreespace, exec, system, popen, proc_open, proc_nice, shell_exec, passthru, dl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2023 13:49:41
Quote Anchor link
Wel matig. :-/
 
Willem vp

Willem vp

20/05/2023 15:10:05
Quote Anchor link
Sommige providers ondersteunen database-connecties van buitenaf. In dat geval zou je MySQL op je eigen computer kunnen installeren en op die manier via mysqldump een backup maken. Je moet dan de parameter "-h <hostname>" opgeven, waarbij <hostname> de DNS-naam of het IP-adres is van de database-server van je provider.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.