show create table

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Jij begint als .NET ontwikkelaar in een team met 10 andere Software Engineers. De werkzaamheden zijn afwisselend, zo kan het dat jij bezig bent met volledig nieuwe features of het door ontwikkelen van bestaande sites of shops. Wij ontwikkelen web applicaties, maar ook mobiele applicaties. Daarnaast bijt jij je soms ook van in externe koppelingen met systemen zoals een ERP. Als team is er een duidelijke focus m.b.t. het waarborgen van de performance en snelheid van webshops. Ook zijn wij expert op het gebied van configuratoren. Kortom enorm veel afwisselende werkzaamheden! Ook jouw werkplek kan afwisselend zijn. Soms heb

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »
Jan R

Jan R

16/05/2023 07:16:48
Quote Anchor link
Hoi

Ik heb een db-backupscript dat logischerwijze ook gebruikt maakt van "show create table"
Echter staat daar ook "AUTO_INCREMENT=value" Is er een mogelijkheid om dit te verwijderen via sql? een extra optie of zo?

Indien niet weet iemand een goede regex om het te doen via php?

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:25:24
 
Jacco Engel

Jacco Engel

16/05/2023 08:37:04
Quote Anchor link
Geen idee waarom je dat zou willen, maar de regex om hem te vinden is vrij simpel

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
AUTO_INCREMENT=[0-9]+


Hou er wel rekening mee dat als je de backup maakt zonder je keys dat je relaties hoogst waarschijnlijk om zeep geholpen worden op het moment dat je de backup terug zet
 
Jan R

Jan R

16/05/2023 08:52:40
Quote Anchor link
Ik wil dit omdat ik de database soms moet hermaken in testomgeving. (nieuwe versie van mariaDB kijken of alles nog correct werkt van 0, ...) En dan wil ik niet dat de increment soms start over de 1000 :)
Toch bedankt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/05/2023 09:06:22
Quote Anchor link
Waarom gebruik je geen mysqldump?
 
Ivo P

Ivo P

16/05/2023 10:19:12
Quote Anchor link
het beste script dat je kunt maken, bevat "mysqldump"

Eigen bouwsels zullen eigenlijk altijd wel tekortkomingen hebben: of je vergeet triggers, procedures. Of de volgorde van terugzetten van data gaat niet op volgorde met FK restricties die *soms* problemen geven.

Vooral *soms* is vervelend als je test wel goed gaat, maar in geval van problemen je backup onbruikbaar blijkt.

Terug naar je vraag: waarom zou je de auto-increment value leeg willen hebben? als die op 1023 staat dan zullen je backup-terugzet-insert-query's die eerste 1022 toch wel netjes vullen? En je wilt ook niet dat als je teller op 1023 staat en je de laatste 23 wist, je na de backup ineens weer opnieuw 1001 tm 1022 gaat aanmaken na nieuwe inserts.

Toevoeging op 16/05/2023 10:22:12:

"En dan wil ik niet dat de increment soms start over de 1000 "

Want? heeft dat id een betekenis voor jou? Zo te zien heeft het topic hier op PHPHulp id 104707.
Is dat voor iemand interessant?

Wat het beter geweest als dit getal deelbaar was door 5, of dat het even was? Waarom zou dat kleiner dan 1000 moeten zijn?
Zie het ID als je BSN: het is een uniek getal, maar de waarde ervan is onbelangrijk.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/05/2023 11:48:55
Quote Anchor link
Ik heb wel een idee waarom veel mensen snel grijpen naar een andere oplossing dan mysqldump, en dat is omdat ze geen SSH-toegang hebben,

Zelf denk ik dat schijn bedriegt, want je kan vaak wel chmod-rechten instellen, en een cronjob draaien.

Dus als je een db_backup.sh bestand maakt met onderstaande code erin, en die op een tijdstip dichtbij laat draaien, dan wordt er in luttele seconden een dumpje gemaakt, zonder dat PHP erbij komt kijken. Ter informatie: Mijn database van 80 MB wordt in enkele tellen al omgezet naar een SQL-file. Via phpMyAdmin duurt het aanzienlijk langer omdat alles stuk voor stuk in het geheugen lijkt te worden geladen, wat vaak beperkt is.

Zorg er wel voor dat je het .sh uitvoerbaar maakt met chmod, wat vaak via de filemanager in je hostingpaneel gaat, of via (S)FTP.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
#!/bin/bash

# MySQL-verbindingsgegevens
DB_HOST="localhost"
DB_USER="root"
DB_PASSWORD="password"
DB_NAME="database_name"

# Uitvoerbestand voor de dump
OUTPUT_FILE="/path/to/output/dump.sql"

# MySQL-dump uitvoeren
mysqldump -h $DB_HOST -u $DB_USER -p$DB_PASSWORD $DB_NAME > $OUTPUT_FILE


Na afloop kan je altijd omgekeerd een SQL-file uitvoeren met de 'mysql' binary om wat data aan te passen. Zo zorg ik er bijvoorbeeld voor dat de Twitter API key's van de live database worden vervangen. Je wilt niet graag tweets of notificaties uit je testomgeving naar de liveomgeving brengen.
Gewijzigd op 16/05/2023 11:52:56 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

17/05/2023 00:42:07
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/05/2023 09:06:22:
Waarom gebruik je geen mysqldump?


Stomme provider ondersteunt dat niet. Geen uitvoering mogelijk via eender welk uitvoerbaar bestand :( Ook al geen cron-jobs. Het zou anders wel ne dump worden.
Ik gebruik geen mysql procedures.

Ik wil starten bij 1, het begin. Misschien stom maar mijn brein is nu eenmaal soms een beetje raar :)

Toch allen bedankt.

Op mijn eigen server heb ik wel een dump-scriptje. Ik start het wel manueel omdat die db weinig wijzigt. Maakt zelf een map aan met de datum En de bestandsnaar bevat de ook de tijd.

Jan
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2023 01:04:58
Quote Anchor link
Kan je niet met system() eens whereis mysqldump uitvoeren om de locatie te weten?
Misschien werkt het wel via een pad.
Gewijzigd op 17/05/2023 01:05:32 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

17/05/2023 12:04:44
Quote Anchor link
Nope
disable_functions disk_total_space, diskfreespace, exec, system, popen, proc_open, proc_nice, shell_exec, passthru, dl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

17/05/2023 13:49:41
Quote Anchor link
Wel matig. :-/
 
Willem vp

Willem vp

20/05/2023 15:10:05
Quote Anchor link
Sommige providers ondersteunen database-connecties van buitenaf. In dat geval zou je MySQL op je eigen computer kunnen installeren en op die manier via mysqldump een backup maken. Je moet dan de parameter "-h <hostname>" opgeven, waarbij <hostname> de DNS-naam of het IP-adres is van de database-server van je provider.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.