[Simpel] Characters plaatsen na aantal letters TextArea

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Allard Keij

Allard Keij

01/02/2012 12:26:48
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

Ik heb even een simpele vraag ( denk ik ) maar kom er zelf helaas niet uit.

Nou, hier dan het simpele.

Ik heb een textarea met max 36 chars. Nu wil ik deze na submit automatisch laten breken in 2 delen.

Na 18 chars wil ik een <br> plaatsen zodat het 2 zinnen worden. That's it.

Probleem is alleen dat ik geen idee heb hoe.

Enige suggesties? Alvast bedankt!

Resultaat zou dus moeten zijn:
Ik typ in: Dit zijn 36 characters die gebroken mo

( dat zijn 38 chars )

Na submit moet mijn PHP automatisch achter letter 18 een <br> zetten.

Wat als resultaat geeft: Dit zijn 36 charac<br>ters die gebroken mo


Met vriendelijke groet.
Gewijzigd op 01/02/2012 12:31:31 door Allard Keij
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 07:28:38
 
Erwin H

Erwin H

01/02/2012 12:51:25
Quote Anchor link
Een optie is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$str
= 'Dit zijn 36 characters die gebroken mo';
$str = substr( $str, 0, 18 ).'<br>'.substr( $str, 18 );
?>

Even zonder te testen, dus misschien moet je nog wel even de start en lengte parameters controleren. Daarnaast is het misschien ook goed om te controleren of de string wel meer dan 18 characters lang is met strlen().
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

01/02/2012 13:15:57
Quote Anchor link
Probeer zoiets eens?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

$str
= implode('<br>', str_split($str, 18));


?>
 
Roel -

Roel -

01/02/2012 14:53:47
Quote Anchor link
Leuk dat jullie met allerlei functies aankomen, maar PHP heeft daar zelf ook een functie voor: wordwrap
 
Allard Keij

Allard Keij

02/02/2012 17:10:20
Quote Anchor link
Thnx allemaal!

( sorry voor de late reactie )

De "wordwrap" heeft het em inderdaad gedaan!

Bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.