simpel login systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ventilatiesysteem Productontwikkelaar HBO WO Verwa

Samengevat: Zij bieden flexibele ventilatiematerialen, geluidsdempers, rookgasafvoer producten en industrieslangen. Ben jij een technisch productontwikkelaar? Heb jij ervaring met het ontwikkelen van nieuwe producten? Vaste baan: Technisch Productontwikkelaar HBO WO €3.000 - €4.000 Zij bieden een variëteit aan flexibele ventilatiematerialen, geluiddempers, rookgasafvoer producten, industrieslangen en ventilatieslangen voor de scheepsbouw. Met slimme en innovatieve materialen zorgen wij voor een gezonde en frisse leefomgeving. Deze werkgever is een organisatie die volop in ontwikkeling is met hardwerkende collega's. Dit geeft goede ontwikkelingsmogelijkheden. De branche van dit bedrijf is Techniek en Engineering. Functie: Voor de vacature als Technisch Productontwikkelaar Ede Gld HBO WO ga

Bekijk vacature »

Mathias

mathias

11/08/2007 21:53:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php

session_start();



$username="bruno"; // jouw gebruikersnaam
$password="nathalie"; // jouw wachtwoord



$username1="mathias"; // jouw gebruikersnaam
$password1="test"; // jouw wachtwoord


if(!empty($_POST)) {




$_SESSION["username"]=$_POST["username"];
$_SESSION["password"]=$_POST["password"];  
 
if(( $_SESSION["username"]!=$username) || ($_SESSION["password"]!=$password)) {

die("Je hebt een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd!<br> <a href=\"login.php\">Terug</a>");

session_destroy();
}
else{
header("Location: invoeren.php");
}
}
else{



 
}

?>


<html>
<body>
<center>

<b>Welkom bij de easyconcept login pagina !</b>

</br></br></br>
<form method=post action="<?php $PHP_SELF ?>">  
Gebruikersnaam: <input name=username name=username><br>
Wachtwoord: <input name=password type=password name=password><br>
<input type=submit value="Inloggen!">  </center>
</form>
</body>
</html>


zoals je ziet controleert hij alleen maar de $username en $password, hoe kan ik ervoor zorgen dat ik meerdere gebruikers kan toevoegen ?

ik heb al verschillende manieren geprobeerd door meerdere users bij $username en $password te zetten maar het lukt niet. is hier een simpele oplossing voor ?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:54:21
 
Chris

Chris

11/08/2007 21:56:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(( $_SESSION["username"]!=$username) || ($_SESSION["password"]!=$password)) {
else if(( $__SESSION['username']!=$username2) ||
(
$_SESSION['password']!=$password2)) {
?>


oftewel : op regel 24 een else if zetten dat als je username hetzelfde is als username2 enz enz gelijk is, dat het dan ook goed is..

Edit:
effe regelnummer zoeken

Edit:
edit2: je gebruikt $PHP_SELF ?
doe eens..


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php $_SERVER['PHP_SELF'];

// $PHP_SELF; is verouderd ;)
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris
 
Chris

Chris

11/08/2007 21:58:00
Quote Anchor link
Wooowww... uh, weet niet wat er is gebeurd, maar het ging niet goed..

Sorry voor dubbelpost, delete deze post maar :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris
 
Mathias

mathias

11/08/2007 22:05:00
Quote Anchor link
als ik dat toevoeg krijg ik:

Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in C:\wamp\www\bruno\login.php on line 25
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2007 22:08:00
Quote Anchor link
Mathias, gebruik een database als je met meerdere gebruikers gaat werken...

Zie bijvoorbeeld deze tutorial: http://phphulp.nl/php/tutorials/10/415/
 
Chris

Chris

11/08/2007 22:18:00
Quote Anchor link
dat is inderdaad wel wat handiger ;)
 
Mathias

mathias

11/08/2007 22:19:00
Quote Anchor link
maar ik had het echt graag op deze manier gehad ... alles zit al in mijn code verwerkt enzo, als het geen moeite is ...
 
Chris

Chris

11/08/2007 22:20:00
Quote Anchor link
post het script eens wat je nu hebt?
 
Mathias

mathias

11/08/2007 22:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
<?php

session_start();



$username="bruno"; // jouw gebruikersnaam
$password="nathalie"; // jouw wachtwoord



$username1="mathias"; // jouw gebruikersnaam
$password1="test"; // jouw wachtwoord


if(!empty($_POST)) {




$_SESSION["username"]=$_POST["username"];
$_SESSION["password"]=$_POST["password"];  
 
if(( $_SESSION["username"]!=$username) || ($_SESSION["password"]!=$password)) {
else if(( $__SESSION['username']!=$username1) || ($_SESSION['password']!=$password1)) {



die("Je hebt een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd!<br> <a href=\"login.php\">Terug</a>");

session_destroy();
}
else{
header("Location: invoeren.php");
}
}
else{



 
}

?>


<html>
<body>
<center>

<b>Welkom bij de easyconcept login pagina !</b>

</br></br></br>
<form method=post action="<?php $PHP_SELF ?>">  
Gebruikersnaam: <input name=username name=username><br>
Wachtwoord: <input name=password type=password name=password><br>
<input type=submit value="Inloggen!">  </center>
</form>
</body>
</html>


met de error:
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in C:\wamp\www\bruno\login.php on line 25
 
Chris

Chris

11/08/2007 22:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
session_start();

$username="bruno"; // jouw gebruikersnaam
$password="nathalie"; // jouw wachtwoord

$username1="mathias"; // jouw gebruikersnaam
$password1="test"; // jouw wachtwoord

if(!empty($_POST)) {

$_SESSION["username"]=$_POST["username"];
$_SESSION["password"]=$_POST["password"];  
 
if(( $_SESSION["username"]!=$username) || ($_SESSION["password"]!=$password)) {

die("Je hebt een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd!<br> <a href=\"login.php\">Terug</a>");

session_destroy();
header("Location: invoeren.php");
}
else if(( $__SESSION['username']!=$username1) || ($_SESSION['password']!=$password1)) {
die("Je hebt een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd!<br> <a href=\"login.php\">Terug</a>");

session_destroy();
header("Location: invoeren.php");
}
}
else{
 
}

?>


<html>
<body>
<center>

<b>Welkom bij de easyconcept login pagina !</b>

</br></br></br>
<form method=post action="<?php $PHP_SELF ?>">  
Gebruikersnaam: <input name=username name=username><br>
Wachtwoord: <input name=password type=password name=password><br>
<input type=submit value="Inloggen!">  </center>
</form>
</body>
</html>


Oja, een tip: het is makkelijker werken als je tabs gebruikt ;)
Zoals dit :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
session_start();

    $username="bruno"; // jouw gebruikersnaam
    $password="nathalie"; // jouw wachtwoord
    
    $username1="mathias"; // jouw gebruikersnaam
    $password1="test"; // jouw wachtwoord

    if(!empty($_POST)) {

        $_SESSION["username"]=$_POST["username"];
        $_SESSION["password"]=$_POST["password"];  
 
            if(( $_SESSION["username"]!=$username) || ($_SESSION["password"]!=$password)) {
                die("Je hebt een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd!<br> <a href=\"login.php\">Terug</a>");
                
                session_destroy();
                header("Location: invoeren.php");
                
            }
else if(( $__SESSION['username']!=$username1) || ($_SESSION['password']!=$password1)) {
                die("Je hebt een verkeerde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd!<br> <a href=\"login.php\">Terug</a>");
                
                session_destroy();
                header("Location: invoeren.php");
            }
    }
else{
            // laat inlogpagina zien?
        ?>


        <html>
            <body>
                <center>
                    <b>Welkom bij de easyconcept login pagina !</b>
                    </br></br></br>
                    
                    <form method=post action="<?php $SERVER['PHP_SELF']; ?>">  
        Gebruikersnaam: <input name=username name=username><br>
            Wachtwoord: <input name=password type=password name=password><br>
                        <input type=submit value="Inloggen!">  </center>
                    </form>
                </center>
            </body>
        </html>
<?php
}
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Chris
 
Mathias

mathias

11/08/2007 22:31:00
Quote Anchor link
nop dit werkt ook niet, ik kan nu met geen enkele gebruikersnaam meer inloggen
 
Chris

Chris

11/08/2007 22:37:00
Quote Anchor link
Ik zie het.. doe het nu ook even testen...

Ik weet niet waar je dit script vandaan heb (boek, tutorial) maar het werkt in ider geval niet....
 
Mathias

mathias

11/08/2007 22:46:00
Quote Anchor link
inderdaad, ik bedoel het werkt wel maar alleen maar met 1 gebruikersnaam
 
Joren de Wit

Joren de Wit

11/08/2007 23:10:00
Quote Anchor link
Kwestie van nog een aantal fouten oplossen...

De elseif staat op de verkeerde plaats. Daarnaast sla je een wachtwoord nooit op in een sessievariabele, nergens voor nodig. Je gebruikt alleen een sessievariabele om aan te tonen dat je ingelogd bent en eventueel een om de gebruikersnaam in op te slaan.

Probeer tevens netjes te scripten door in te springen. Daar wordt je code een stuk overzichtelijker van.

Onderstaande is jouw script aangepast naar een werkende variant...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php
error_reporting(E_ALL);
session_start();

$users = array (
            array (
                'username' => 'bruno',
                'password' => 'nathalie' ),
            array (
                'username' => 'mathias',
                'password' => 'test' )
        );


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    foreach($users as $user)
    {

        if($_POST['username'] == $user['username'] && $_POST['password'] == $user['password'])
        {

            $_SESSION['logged_in'] = true;
            $_SESSION['username'] = $user['username'];
            break;
        }
    }

    
    if(!isset($_SESSION['logged_in']))
    {

        echo 'Je hebt geen geldigde gebruikersnaam of wachtwoord ingevoerd';
    }

    else
    {
        echo 'Je bent ingelogd';
    }
}

?>


<html>
<body>
<center>

<b>Welkom bij de easyconcept login pagina !</b>

</br></br></br>
<form method=post action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>">  
Gebruikersnaam: <input name=username name=username><br>
Wachtwoord: <input name=password type=password name=password><br>
<input type=submit value="Inloggen!">  </center>
</form>
</body>
</html>
 
Mathias

mathias

11/08/2007 23:24:00
Quote Anchor link
ok toch nog bedankt voor de oplossing maar ik heb de raad opgevolgd van hierboven en ben nu aan de slag met een inlogsysteem met een database.

toch bedankt voor de hulp !
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.