Simpel script timer 30 minuten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berry wognum

berry wognum

22/07/2020 15:08:50
Quote Anchor link
Goedemiddag,

ik ben op zoek naar hulp voor een timer script welke 30 minuten tijd aangeef. Iemand moet de timer aan kunnen zetten dat hij gaat lopen en anderen moeten deze met een code woord kunnen stoppen, is het code woord fout dan dient de timer te blijven lopen.
Kan iemand mij helpen met een dergelijk script?

https://www.online-stopwatch.com/dynamite-timer/full-screen/
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 16:43:30
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

25/07/2020 16:06:00
Quote Anchor link
Heb je al nagedacht hoe je dit zelf zou kunnen aanpakken?

Los van de techniek heb je al een aantal ingrediënten:
- aanzetten van timer
- invoeren van code
- stoppen van timer als code klopt
- einde van het "spel" indien de timer is verlopen

Waarschijnlijk wil je de timer ook geanimeerd weergeven, dus hier zul je JavaScript voor moeten gebruiken o.i.d..

En dan zul je bepaalde informatie op een of andere manier moeten onthouden. Het HTTP-protocol is stateless, dit wil zeggen als als je op pagina A zit en pagina B opvraagt, dat je als je aangekomen bent op pagina B, het protocol niets meer weet van pagina A. Je zult dus informatie als starttijd en code buiten dit protocol om moeten opslaan, zodat deze kan worden onthouden tussen meerdere page-requests. Een PHP-sessie kan hiervoor uitkomst bieden.

Ook zou je na kunnen denken over een beperkt aantal pogingen, en wellicht het geven van "hints" in hoeverre vorige pogingen klopten. Het spel werkt dan op een soortgelijke wijze als Mastermind, of wellicht beter bekend, als Lingo.

En dan kun je nog nadenken over randgevallen zoals: wat gebeurt er als iemand de pagina ververst indien de timer reeds is gestart et cetera. Of aan security, stop je de code en starttijd in je JavaScript, waardoor deze mogelijk makkelijk te achterhalen zijn. En misschien is het leuk om een soort van ranglijst te maken van snelste tijd of minste pogingen. En wellicht verschillende moeilijkheidsgraden voor verschillende codelengtes.

In een minimale opzet zul je waarschijnlijk toch een combinatie van PHP (voor logica/de administratie), HTML/CSS (voor weergave) en JavaScript (voor interactie) nodig hebben, waarbij je eventueel de "pogingen" verwerkt via AJAX-calls.
Gewijzigd op 25/07/2020 16:10:49 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.