Simpel SQL vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan

Stefan

11/12/2006 20:05:00
Quote Anchor link
Hallo,

Even een simpel SQL vraagje:

Ik heb 1 veld die nu belangrijk is. Maat (van tshirt).

Ik heb de volgende records in mijn database staan:

XL
XL
L
S
S

Ik moet dus met een query alleen dit krijgen te zien:

XL
L
S

Hoe deed ik dat ook al weer? Dat was toch iets met DISTINCT?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = "SELECT DISTINCT maat FROM prijsvraag ORDER BY maat DESC";


Iemand die mij kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:38:09
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

11/12/2006 20:07:00
Quote Anchor link
Volgens mij komt die geposte query al een heel eind in de buurt. Al getest in PMA of een andere DB-tool?

Elwin
 
Stefan

Stefan

11/12/2006 20:08:00
Quote Anchor link
Ja, maar daar werkt het dus niet in.. krijg ik gewoon XL XL L S S
 
Luke Banning

Luke Banning

11/12/2006 20:11:00
Quote Anchor link
Vreemd...
DISTINCT is hier toch echt het attribuut voor :s
 
Stefan

Stefan

11/12/2006 20:13:00
Quote Anchor link
Bingo. Heb em nu wel. :) Werkte in het begin niet, nu echter wel.

Dank voor hulp anyway! :)
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

11/12/2006 20:14:00
Quote Anchor link
Gaar.. hier werkt 'ie wel...

Elwin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
Bart van der veen

bart van der veen

11/12/2006 20:14:00
Quote Anchor link
DISTINCTROW zou ook moeten kunnen volgens het handboek.

ORDER BY maat DESC dat snapt de database natuurlijk niet => XL S L alfabetisch
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

11/12/2006 20:16:00
Quote Anchor link
Waar staat dan dat hij op maar probeert te sorteren :S
 
Luke Banning

Luke Banning

11/12/2006 20:18:00
Quote Anchor link
@Bart
Waarom zou die dat niet snappen?
de X, S en L komen ook in het alfabet voor hoor :)
Er staat nergens dat ie niet op alfabat wil sorteren..

Edit:

zo te zien zijn we het allemaal eens hier over ORDER BY? :p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Luke Banning
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

11/12/2006 20:18:00
Quote Anchor link
In de query die in de openingspost staat.

Maar dat sorteren kan wel gewoon, bericht van Bart slaat volgens mij als een kip op een ei.

Elwin
 
Bart van der veen

bart van der veen

11/12/2006 20:24:00
Quote Anchor link
kan een van jullie de sql noop dan nog ff uitleggen hoe een computer snapt dat S na L komt, wat dat was wel de vraag
Quote:
Ik moet dus met een query alleen dit krijgen te zien:
XL
L
S
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

11/12/2006 20:25:00
Quote Anchor link
Omdat een computer ook het alfabet kent. Zo simpel is het.

Edit:
Jij hebt gelijk. Voorbeeld is fout... :)

Edit 2:
De TS gaf daar denk ik alleen het voorbeeld van DISTINCT en niet zozeer van het sorteren.

Elwin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 
Bart van der veen

bart van der veen

11/12/2006 20:27:00
Quote Anchor link
ik begon bijna te denken dat ik het alpabet aan het verleren was?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door bart van der veen
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

11/12/2006 20:31:00
Quote Anchor link
Owww... idd! :) Haha! Jij bent best scherp voor de maandag-avond! Koffie-tijd? :)

Nee. Dat kan de computer niet weten lijkt mij.

Edit:
Dit sloeg dus op een bericht van Bart die gewijzigd is. Hij zei dat er op maat gesorteerd moest worden en ik dacht op alfabet.

Elwin
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Elwin - Fratsloos
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.