Simpel vraagje; SELECT uit DB en dan AND en OR ???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stijn V

Stijn V

16/05/2009 15:56:00
Quote Anchor link
Hallo, ik weet wel wat van php maar heb toc iemand een script voor me laten maken. Nu wil ik het net even anders en kom er niet uit. Ik denk dat het wel heel simpel is, maar ik krijg het niet voor mekaar of gevonden...

Ik haal via de volgende code alle reacties van de afgelopen 48 uur op met de status '1'. Nu heb ik een reakties met de status '2'. Hoe laat ik die ook zien?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?
$q
= "

    SELECT

        *,

        DATE_FORMAT(datumtijd, '%d %H:%i') AS tijd

    FROM

        reakties

    WHERE

        DATE_ADD(datumtijd, INTERVAL 48 HOUR) > NOW()

    AND
        status = '1'
        

    ORDER BY

        datumtijd DESC

"
;
?>


Ik had al vanalles geprobeerd. Dus iets van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<? AND
        status = '1'

         OR status = '2'

?>


Maar dat werkt niet. Het lijkt me echt heel simpel, wie helpt mij?

ALvast bedankt,

Stijn
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:27:20
 
- SanThe -

- SanThe -

16/05/2009 16:00:00
Quote Anchor link
In SQL altijd haakjes gebruiken.

Dus (... AND ...) OR ...
Of ... AND (... OR ...)
 
Stijn V

Stijn V

16/05/2009 16:03:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie.

Dus zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?
$q
= "

    SELECT

        *,

        DATE_FORMAT(datumtijd, '%d %H:%i') AS tijd

    FROM

        reakties

    WHERE

        DATE_ADD(datumtijd, INTERVAL 48 HOUR) > NOW()

    AND
        status = '1'
        
    (OR status = '2')

    ORDER BY

        datumtijd DESC

"
;
?>


Of bedoel je dat niet?
 
Stijn V

Stijn V

16/05/2009 16:06:00
Quote Anchor link
Nee dus,

Query mislukt
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '(OR status = '2') ORDER BY datumtijd DESC' at line 18


Kun je wellicht even precies laten zien wat je bedoeld SanThe?

Alvast bedankt.

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stijn V
 
- SanThe -

- SanThe -

16/05/2009 16:08:00
Quote Anchor link
Bijna.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
$q
= "SELECT
            *,
            DATE_FORMAT(datumtijd, '%d %H:%i') AS tijd
         FROM
            reakties
         WHERE
            DATE_ADD(datumtijd, INTERVAL 48 HOUR) > NOW()
         AND
            (
               status = '1'
             OR
               status = '2'
             )
         ORDER BY
            datumtijd DESC
          "
;
?>
 
Stijn V

Stijn V

16/05/2009 16:08:00
Quote Anchor link
Hehehe, heb het al

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
$q
= "

    SELECT

        *,

        DATE_FORMAT(datumtijd, '%d %H:%i') AS tijd

    FROM

        reakties

    WHERE

        DATE_ADD(datumtijd, INTERVAL 48 HOUR) > NOW()

    AND
        (status = '1'  OR status = '2')

    ORDER BY

        datumtijd DESC

"
;
?>


Bedankt,

Stijn
 
Stijn V

Stijn V

16/05/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Thanks SanThe, je was me net voor...
 
- SanThe -

- SanThe -

16/05/2009 16:09:00
Quote Anchor link
Stijn V schreef op 16.05.2009 16:06:
......

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.