Simpele PHP "if"

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jony V

Jony V

10/08/2013 20:08:43
Quote Anchor link
Dag

Ik wil graag iets kleins bereiken dat met PHP moet gebeuren... Het is waarschijnlijk heel simpel, echter kan ik niet echt PHP.

Ik heb het volgende:
Quote:
$author, $url en $title
.

Als $author een waarde heeft, zou ik graag willen dat het volgende wordt weergegeven:

Quote:
<a href="---hier de waarde van $url---">Klik hier om naar ---hier de waarde van $title--- te gaan.</a>


Als $author geen waarde heeft, volstaat
Quote:
Niet beschikbaar.
.

Mvg
Jony
Gewijzigd op 10/08/2013 20:12:49 door Jony V
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:43:09
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/08/2013 20:24:27
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if (!empty($author)) {
  echo '<a href="' . $url . '">Klik hier om naar ' . $title . ' te gaan.</a>';
}
else {
  echo 'Niet beschikbaar.';
}

?>
 

10/08/2013 23:08:42
Quote Anchor link
Extra informatie:

if = 'Als'. Als iets gelijk/ongelijk is, geef iets weer/voer iets uit (Begin: { Eind: }
In jouw geval: Als author NIET leeg is, geef een link weer. Echo = weergeven. Hierbij gebruik je altijd '<-Weergaven->';
href is de link
Else = als de bovenstaande functie niet klopt, geef iets anders weer of voer iets anders uit. De echo is weer hetzelfde.

Misschien handig om te weten. Anders is dit een handige uitleg.

Groet,
Frank
 
Jony V

Jony V

10/08/2013 23:41:31
Quote Anchor link
Het werkt! Dank Ozzie PHP!

Toevoeging op 10/08/2013 23:43:45:

Dank voor de extra informatie Frank!

Wat ik wel niet zo goed begrijp, waarvan komt de NIET bij als author NIET leeg is? Wordt dit gedaan door het uitroepteken in (!empty($author))?
 

10/08/2013 23:47:13
Quote Anchor link
Ja het uitroepteken staat eigenlijk voor NIET inderdaad.
Dus als ik !Rick heet.. hoe heet ik dan..

heel simpel, maar kan soms de leesbaarheid niet verduidelijken, maar dat went vanzelf.
 
Erik van Beek

Erik van Beek

11/08/2013 00:27:49
Quote Anchor link
Dat kan met 1 regel :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=!empty($author) ? '<a href="---hier de waarde van '.$url.'---">Klik hier om naar ---hier de waarde van '.$title.'--- te gaan.</a>' : '' ?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

11/08/2013 01:02:15
Quote Anchor link
Erik dat kan maar smaken verschillen en ik vind Ozzie zijn schrijfwijze echt veel leesbaarder.
 

11/08/2013 01:15:20
Quote Anchor link
Als er om een simpele if word gevraagd lijkt mij het ook niet handig om een shorthand if voor te schotelen. Dan breng je alleen maar verwarring.
Om het zelf te gebruiken is het natuurlijk velen malen handiger.

Ben het dus wel met Frank eens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.