Simpele taal array werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Jij hebt natuurlijk net jouw Bachelor op zak en gaat nu voor het eerst aan de slag bij een werkgever als junior .NET ontwikkelaar. Waarschijnlijk lijkt het jou spannend om ineens aan de slag te gaan bij klanten in de consultancy. Maak je niet druk, jij komt hier terecht in een warm bad en wordt totaal niet in het diepe gegooid. Zodra jij hier begint wordt jij gekoppeld aan een persoonlijke manager met een persoonlijk ontwikkelplan. Jij krijgt een scala aan trainingen, denk aan trainingen ten behoeve van het opdoen van zelf kennis en gedragscompetenties, maar ook trainingen voor

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

02/06/2020 11:36:17
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een tijdje niet geprogrammeerd en loop nu eventjes vast.

Ik heb een functie welke mij de domein extensie doorgeeft en op basis daarvan include ik in de index.php een taalbestand daar ik 14 domeinen heb welke elk een andere taal moeten weergeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
function getDomainLanguage()
       {
      
               // language selector
 
      $domain = strrchr (strtolower($_SERVER['HTTP_HOST']), ".");
      $domainExtension = substr($domain, strpos($domain, '.') + 1);
            
      
    switch ($domainExtension) {
        case "nl":
            include './languages/nl.php';
            break;
        case "be":
            include './languages/be.php';
            break;
        case "com":
            include './languages/en.php';
            break;
        default:
           include './languages/en.php';
    }
           }


In het taalbestand staat een array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

 /* Dutch language configuration */
  $lang = array (

        
  'title' => "this is a title",
  'welcome' => "Hello world",
  'language' => "The language page is in English",
  'en' => "English",
  'es' => "Spanish",
  'fr' => "French",
     );

 
  
 
 ?>


In een test.php bestand welke door de index geladewn wordt zou je denken dat je toegang hebt tot de taal array via: echo $lang['title']; maar helaas geeft die blanco.

Als ik rechtstreeks het taalbestand include in de test.php heb ik wel toegang, waar gaat het mis?

Mvg Furio
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:30:46
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 12:29:05
Quote Anchor link
Je doet je include in de function getDomainLanguage(). Binnen die functie is de variabele $lang dus bekend. Daarbuiten niet. Wil je 'm erbuiten dus ook gebruiken, dan moet je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

function getDomainLanguage(){
  global $lang; // <-- deze toevoegen

  //rest van code

}

?>


Overigens is include en globale variabelen meestal de eerste aanzet tot spaghetti (het zou bijvoorbeeld mooier zijn als de $lang een property van een object was), maar als het je probleem oplost ...
 
Furio Scripting

Furio Scripting

02/06/2020 12:39:43
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 02/06/2020 12:29:05:
Je doet je include in de function getDomainLanguage(). Binnen die functie is de variabele $lang dus bekend. Daarbuiten niet. Wil je 'm erbuiten dus ook gebruiken, dan moet je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

function getDomainLanguage(){
  global $lang; // <-- deze toevoegen

  //rest van code

}

?>


Overigens is include en globale variabelen meestal de eerste aanzet tot spaghetti (het zou bijvoorbeeld mooier zijn als de $lang een property van een object was), maar als het je probleem oplost ...


Bedankt voor je reactie, dit lost het "probleem" inderdaad op! Hartelijk dank. OOP programmeren kan ik helaas niet, ik probeer het zo logisch/overzichtelijk mogelijk te houden op mijn eigen manier. Mapje met languages, functie om de taal voor het domein te pakken en de variablen gebruiken in de html voor de weergave.

Klopt het trouwens dat je wel in test.php of elk ander bestand ook de global $lang moet toevoegen alvorens het werkt?

Kan ik wel de variablen overschrijven bij een loop wat bij een constante niet werkt daarom had ik voor variablen gekozen.
Gewijzigd op 02/06/2020 12:42:55 door Furio Scripting
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 13:11:46
Quote Anchor link
Als een globale variabele nog niet bestaat, dan bestaat ie direct na de global regel wel (default met een waarde null). Je hoeft 'm dus niet eerst "aan te maken" om 'm pas daarna via global binnen te kunnen harken (maar het mag/kan wel; liefst met een stukje commentaar er bij; dat is logischer dan dat ie opeens zomaar "uit de lucht komt vallen").
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2020 16:20:31
Quote Anchor link
Furio Scripting op 02/06/2020 12:39:43:
Kan ik wel de variablen overschrijven bij een loop wat bij een constante niet werkt daarom had ik voor variablen gekozen.

Je kunt prima eerst uitrekenen wat de taal zou moeten zijn en dit dan eenmalig toekennen aan een constante?

Het berekenen van de taal en het vervolgens includen van een of meer taalbestanden staat in principe ook los van elkaar. Dit hoef je dus niet per se te combineren.

Wanneer je geen OOP gebruikt zou je ook in een soort van initialisatieroutine alles uit kunnen schrijven, voorzien van commentaar uiteraard. Hiervoor allemaal parameterloze functies introduceren, het kan, maar het voegt niet zoveel toe, want die code moet je dan vervolgens weer op andere plekken gaan zoeken.

In plaats van HTTP_HOST kun je misschien ook beter SERVER_NAME gebruiken. Alle HTTP-directives worden volgens mij verstrekt via de browser dus deze zijn niet echt 100% betrouwbaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// mapping of domain extensions to supported languages
// these language settings should be pulled from some config

$languages = array(
    'nl'  => 'nl',
    'be'  => 'be',
    'com' => 'en',
);

$defaultLanguage = 'en';

$tld = substr(strrchr($_SERVER['SERVER_NAME'], '.'), 1);
$language = array_key_exists($tld, $languages) ? $languages[$tld] : $defaultLanguage;
define('MY_LANGUAGE', $language);
?>

Vervolgens kun je MY_LANGUAGE gebruiken voor het includen/requiren van (taal)bestanden.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 17:32:07
Quote Anchor link
Persoonlijk ben ik nogal een fan van de ?? operator en regular expressions en one-liners, dus ik kon het niet laten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
define('MY_LANGUAGE',$languages[preg_replace('/^.*\\./','',$_SERVER['SERVER_NAME'])] ?? $defaultLanguage);

Maar "misschien" is bovenstaande code van Thomas toch iets duidelijker in eerste oogopslag ... ;-)
Gewijzigd op 02/06/2020 17:36:34 door Rob Doemaarwat
 
Jan R

Jan R

02/06/2020 18:18:07
Quote Anchor link
off topic
Gezien je spreekt over taalbestand.
ik weet niet of je het weet maar .be staat voor België en hier hebben we 3 talen
Nederlands, Frans en Duits.

Ook in Nederland zijn er 2 talen. Fries wordt nogal vergeten.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

02/06/2020 18:43:48
Quote Anchor link
Dan testen op .frl extensie
https://nl.wikipedia.org/wiki/.frl

En waarom heeft Wallonie geen eigen TLD?
https://www.dnsbelgium.be/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2020 19:37:41
Quote Anchor link
Daarom is het misschien handig om van de taal op grond van TLD af te kunnen wijken. Je zou bijvoorbeeld op een NL domein expliciet Engels in kunnen stellen.

Dit sla je dan bijvoorbeeld op in een cookie ofzo, maar ook dat kun je opnemen / verder verwerken in de bovenstaande logica voor de taalselectie.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 22:31:35
Quote Anchor link
Of je kijkt gewoon naar $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'].
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

//HTTP_ACCEPT_LANGUAGE bij mij "nl-NL,nl;q=0.9,en-US;q=0.8,en;q=0.7"

if(preg_match_all('/[a-z]{2}/',$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'],$matches))
  foreach($matches[0] as $match) if(in_array($match,$languages)){
    $language = $match;
    break;
  }


die($language); //bij mij "nl"


?>
 
Ivo P

Ivo P

02/06/2020 23:01:27
Quote Anchor link
en wat doet de strpos functie voor domein.co.uk ? (gaat nog over de oorspronkelijke opzet van TS)
 
Jan R

Jan R

03/06/2020 22:41:09
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 02/06/2020 18:43:48:
En waarom heeft Wallonie geen eigen TLD?
https://www.dnsbelgium.be/

te gierig
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.