Simpele taal array werkt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

Als Senior PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn en coach je andere developers op de hard en soft skills. Wat doe je als Senior PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

SQL Database ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Front-end developer (Angular)

Functie Het team bestaat uit een architect, fullstack developers, app developers, de product owner en projectmanager. Eenieder draagt vanuit zijn discipline bij aan een complete oplossing voor de klant. Uiteraard zul je hierin nauw samenwerken met je collega’s. Jij wordt verantwoordelijk voor de front-end implementatie en fungeert als lead op dit gebied binnen het team. Je kunt helder formuleren, ideeën uitdragen en overbrengen aan je collega’s. Qua technische stack is het vooral van belang dat je ervaren bent met Angular, HTML5, CSS en TypeScript. Verder is ervaring in NgRx, Bootstrap, BEM en Cypress een pré, evenals affiniteit met UX/UI Design!

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

.Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Furio Scripting

Furio Scripting

02/06/2020 11:36:17
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik heb een tijdje niet geprogrammeerd en loop nu eventjes vast.

Ik heb een functie welke mij de domein extensie doorgeeft en op basis daarvan include ik in de index.php een taalbestand daar ik 14 domeinen heb welke elk een andere taal moeten weergeven:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
function getDomainLanguage()
       {
      
               // language selector
 
      $domain = strrchr (strtolower($_SERVER['HTTP_HOST']), ".");
      $domainExtension = substr($domain, strpos($domain, '.') + 1);
            
      
    switch ($domainExtension) {
        case "nl":
            include './languages/nl.php';
            break;
        case "be":
            include './languages/be.php';
            break;
        case "com":
            include './languages/en.php';
            break;
        default:
           include './languages/en.php';
    }
           }


In het taalbestand staat een array:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php

 /* Dutch language configuration */
  $lang = array (

        
  'title' => "this is a title",
  'welcome' => "Hello world",
  'language' => "The language page is in English",
  'en' => "English",
  'es' => "Spanish",
  'fr' => "French",
     );

 
  
 
 ?>


In een test.php bestand welke door de index geladewn wordt zou je denken dat je toegang hebt tot de taal array via: echo $lang['title']; maar helaas geeft die blanco.

Als ik rechtstreeks het taalbestand include in de test.php heb ik wel toegang, waar gaat het mis?

Mvg Furio
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 06:43:42
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 12:29:05
Quote Anchor link
Je doet je include in de function getDomainLanguage(). Binnen die functie is de variabele $lang dus bekend. Daarbuiten niet. Wil je 'm erbuiten dus ook gebruiken, dan moet je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

function getDomainLanguage(){
  global $lang; // <-- deze toevoegen

  //rest van code

}

?>


Overigens is include en globale variabelen meestal de eerste aanzet tot spaghetti (het zou bijvoorbeeld mooier zijn als de $lang een property van een object was), maar als het je probleem oplost ...
 
Furio Scripting

Furio Scripting

02/06/2020 12:39:43
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 02/06/2020 12:29:05:
Je doet je include in de function getDomainLanguage(). Binnen die functie is de variabele $lang dus bekend. Daarbuiten niet. Wil je 'm erbuiten dus ook gebruiken, dan moet je:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

function getDomainLanguage(){
  global $lang; // <-- deze toevoegen

  //rest van code

}

?>


Overigens is include en globale variabelen meestal de eerste aanzet tot spaghetti (het zou bijvoorbeeld mooier zijn als de $lang een property van een object was), maar als het je probleem oplost ...


Bedankt voor je reactie, dit lost het "probleem" inderdaad op! Hartelijk dank. OOP programmeren kan ik helaas niet, ik probeer het zo logisch/overzichtelijk mogelijk te houden op mijn eigen manier. Mapje met languages, functie om de taal voor het domein te pakken en de variablen gebruiken in de html voor de weergave.

Klopt het trouwens dat je wel in test.php of elk ander bestand ook de global $lang moet toevoegen alvorens het werkt?

Kan ik wel de variablen overschrijven bij een loop wat bij een constante niet werkt daarom had ik voor variablen gekozen.
Gewijzigd op 02/06/2020 12:42:55 door Furio Scripting
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 13:11:46
Quote Anchor link
Als een globale variabele nog niet bestaat, dan bestaat ie direct na de global regel wel (default met een waarde null). Je hoeft 'm dus niet eerst "aan te maken" om 'm pas daarna via global binnen te kunnen harken (maar het mag/kan wel; liefst met een stukje commentaar er bij; dat is logischer dan dat ie opeens zomaar "uit de lucht komt vallen").
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2020 16:20:31
Quote Anchor link
Furio Scripting op 02/06/2020 12:39:43:
Kan ik wel de variablen overschrijven bij een loop wat bij een constante niet werkt daarom had ik voor variablen gekozen.

Je kunt prima eerst uitrekenen wat de taal zou moeten zijn en dit dan eenmalig toekennen aan een constante?

Het berekenen van de taal en het vervolgens includen van een of meer taalbestanden staat in principe ook los van elkaar. Dit hoef je dus niet per se te combineren.

Wanneer je geen OOP gebruikt zou je ook in een soort van initialisatieroutine alles uit kunnen schrijven, voorzien van commentaar uiteraard. Hiervoor allemaal parameterloze functies introduceren, het kan, maar het voegt niet zoveel toe, want die code moet je dan vervolgens weer op andere plekken gaan zoeken.

In plaats van HTTP_HOST kun je misschien ook beter SERVER_NAME gebruiken. Alle HTTP-directives worden volgens mij verstrekt via de browser dus deze zijn niet echt 100% betrouwbaar.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// mapping of domain extensions to supported languages
// these language settings should be pulled from some config

$languages = array(
    'nl'  => 'nl',
    'be'  => 'be',
    'com' => 'en',
);

$defaultLanguage = 'en';

$tld = substr(strrchr($_SERVER['SERVER_NAME'], '.'), 1);
$language = array_key_exists($tld, $languages) ? $languages[$tld] : $defaultLanguage;
define('MY_LANGUAGE', $language);
?>

Vervolgens kun je MY_LANGUAGE gebruiken voor het includen/requiren van (taal)bestanden.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 17:32:07
Quote Anchor link
Persoonlijk ben ik nogal een fan van de ?? operator en regular expressions en one-liners, dus ik kon het niet laten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
define('MY_LANGUAGE',$languages[preg_replace('/^.*\\./','',$_SERVER['SERVER_NAME'])] ?? $defaultLanguage);

Maar "misschien" is bovenstaande code van Thomas toch iets duidelijker in eerste oogopslag ... ;-)
Gewijzigd op 02/06/2020 17:36:34 door Rob Doemaarwat
 
Jan R

Jan R

02/06/2020 18:18:07
Quote Anchor link
off topic
Gezien je spreekt over taalbestand.
ik weet niet of je het weet maar .be staat voor België en hier hebben we 3 talen
Nederlands, Frans en Duits.

Ook in Nederland zijn er 2 talen. Fries wordt nogal vergeten.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

02/06/2020 18:43:48
Quote Anchor link
Dan testen op .frl extensie
https://nl.wikipedia.org/wiki/.frl

En waarom heeft Wallonie geen eigen TLD?
https://www.dnsbelgium.be/
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/06/2020 19:37:41
Quote Anchor link
Daarom is het misschien handig om van de taal op grond van TLD af te kunnen wijken. Je zou bijvoorbeeld op een NL domein expliciet Engels in kunnen stellen.

Dit sla je dan bijvoorbeeld op in een cookie ofzo, maar ook dat kun je opnemen / verder verwerken in de bovenstaande logica voor de taalselectie.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

02/06/2020 22:31:35
Quote Anchor link
Of je kijkt gewoon naar $_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'].
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php

//HTTP_ACCEPT_LANGUAGE bij mij "nl-NL,nl;q=0.9,en-US;q=0.8,en;q=0.7"

if(preg_match_all('/[a-z]{2}/',$_SERVER['HTTP_ACCEPT_LANGUAGE'],$matches))
  foreach($matches[0] as $match) if(in_array($match,$languages)){
    $language = $match;
    break;
  }


die($language); //bij mij "nl"


?>
 
Ivo P

Ivo P

02/06/2020 23:01:27
Quote Anchor link
en wat doet de strpos functie voor domein.co.uk ? (gaat nog over de oorspronkelijke opzet van TS)
 
Jan R

Jan R

03/06/2020 22:41:09
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 02/06/2020 18:43:48:
En waarom heeft Wallonie geen eigen TLD?
https://www.dnsbelgium.be/

te gierig
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.