Simpele taal switch?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 19:15:00
Quote Anchor link
Ik heb een website die in 2 talen moet komen.

2 linkjes NL en EN.
De default taal is NE.

Bij NE moet ie de Nederlandse tekst echo'en.
Bij EN moet ie logischerwijs de Engelse tekst echo'en.

Kan dit zonder de pagina te refreshen?
Kan iemand mij met een opzetje van een script de goede richting induwen, ik heb al gegoogle'd, maar kom er niet echt uit.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Philip van Leeuwen
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 17:55:33
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

10/01/2010 19:28:00
Quote Anchor link
Het zóú zonder refresh kunnen maar dit is lelijk en slechte code.

Maar waarom is de pagina refreshen zo moeilijk dan? Elke user is gewend dat een pagina opnieuw moet laden als je een andere taal kiest..
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 19:47:00
Quote Anchor link
Omdat er een flash onderdeel op de website zit die niet gerefreshed mag worden... :(
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Philip van Leeuwen
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 20:16:00
Quote Anchor link
Pagina mag trouwens wel refreshen, want volgens mij kan ik niet echt op een goede manier flashvars doorgeven zonder te refreshen.

Heeft iemand een voorbeeld script of een link naar een tutorial?
Dank.
 
Computer

Computer

10/01/2010 21:15:00
Quote Anchor link
Één ding is zeker, hij kan niet achteraf iets anders echoën als de pagina al geladen is, of je zou AJAX moeten gebruiken.
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

10/01/2010 23:48:00
Quote Anchor link
Ik heb nu dit. Hoe kan ik met een linkje de $lang veranderen naar 'en'?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php

    $lang
= 'nl';

    if ($lang == 'nl')
      echo "nederlands";
    else
    echo "engels";

?>
 
Leon

Leon

10/01/2010 23:55:00
Quote Anchor link
ik zou voor dit doel $_GET gebruiken; probeer dit eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?
   # Instellen als .. als er nog niet op een linkje geklikt is, nu automatisch naar NL.
   if($_GET['lang'] == "")
      {

          # Instellen als NL
          $_GET['lang'] == "nl";
           echo "nederlands";
      }

   elseif($_GET['lang'] == "nl")
      {

         # Instellen voor NL (opnieuw, maar moet)
         echo "nederlands";
      }

   elseif($_GET['lang'] == "en")
      {

          # Instellen als EN
          echo "engels";
      }

# En als je het wil linken:
  <a href="naam_pagina.extentie?lang=*">Asteriks is moet de taal worden....</a>
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Leon
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 00:28:00
Quote Anchor link
Dank. Hier kan ik wel wat mee!
Thanks! :)
 
Producted

Producted

11/01/2010 13:32:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
// GET oid om te bepalen welke taal het is
$lang = "nl";
// Checks of de taal wel bestaat
require_once("lang/" . $lang . "lang.php");

echo $welcome . "<p />";
echo $bye . "<p />";
?>


___
nl.lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$welcome
= "Welkom op mijn website!";
$bye = "Veel plezier nog!";
?>

___
en.lang.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$welcome
= "Welcome on my website!";
$bye = "Have a nice day!";
?>


Je kan de zinnen etc natuurlijk ook in een array opslaan, XML bestand w/e.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Producted
 

11/01/2010 13:44:00
Quote Anchor link
Wellicht is het dan ook handig om maar gelijk een template te nemen. Alles in variabelen zetten is ook niet alles.
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 17:34:00
Quote Anchor link
Ik heb het nu zo.
Alleen is het zo niet echt Google friendly denk ik?
Misschien dan toch maar alle tekst echo'n inplaats van een file includen waar de tekst in staat?

De include tekst file is toch maar 3kb.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?
   # Instellen als .. als er nog niet op een linkje geklikt is, nu automatisch naar NL.
   if($_GET['lang'] == "")
      {

         print '<div id="tekstKader">';
        include 'nl.php';
        print '</div>';
      }

   elseif($_GET['lang'] == "nl")
      {

         print '<div id="tekstKader">';
        include 'nl.php';
        print '</div>';
      }

   elseif($_GET['lang'] == "en")
      {

print '<div id="tekstKader">';
        include 'en.php';
        print '</div>';      }
# En als je het wil linken:

?>
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 18:21:00
Quote Anchor link
Pff, als ik alle tekst echo ipv in een aparte file wordt het wel erg onoverzichtelijk.

In bovenstaande code heb ik dus "nl.php".

Als een bezoeker via Google of direct naar http://www.url.nl/nl.php gaat moet ie naar http://www.url.nl geredirect worden. Kan dit? Zo ja, heeft er iemand een voorbeeld?

Mijn dank is groot :)
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

11/01/2010 18:23:00
Quote Anchor link
Oh, na even kort Google'n blijkt dat php include Google niets zegt. Dus dat het in feite niets uit maakt...

To elaborate, I'm pretty sure google doesn't know that you are using an include at all. It's processed server-side, so google will see the same post-processed product of what your clients are served, notwithstanding the limitations of the robots.txt file or the robots meta tag in the header.
 
Pim -

Pim -

11/01/2010 19:22:00
Quote Anchor link
Waarschijnlijk wil je niet zo veel text in beide talen, als het vooral om je flash app gaat. Dan kan je het best JS gebruiken om te switchen, zonder AJAX. Je laadt dus alle data vooraf.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
In de head
<script type="text/javascript">
var langArray =
   {
      "en" : {
         "div" : "I hereby salute you",
         "par" : "Another text"
      },
      "nl" : {
         "div" : "Gegroet!",
         "par": "Nog een text"
      }
   }

function languageSwitch(lang) {
   try {
      var array = langArray[lang];
      for(id in array) {
         try {
            docuement.getElementById(id).innerHTML = array[id];
         } catch(e) {}
      }
   } catch(e) {}
}
body.onload(languageSwitch('nl'));
</script>



<a href="#" onclick="languageSwitch('en')">EN</a>
<a href="#" onclick="languageSwitch('nl')">NL</a>

<div id="div"></div>
<div id="par"></div>


Kan iemand de code aub ff nakijken, ben niet zo heel goed in JS.

Je kan het nog uitbreiden voor SEO door de taal in de anchor (na de # in de url) te zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
// In de functie
window.location.hash = lang
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pim -
 
Producted

Producted

12/01/2010 15:21:00
Quote Anchor link
Philip schreef op 11.01.2010 18:23:
Oh, na even kort Google'n blijkt dat php include Google niets zegt. Dus dat het in feite niets uit maakt...

To elaborate, I'm pretty sure google doesn't know that you are using an include at all. It's processed server-side, so google will see the same post-processed product of what your clients are served, notwithstanding the limitations of the robots.txt file or the robots meta tag in the header.


Als je google friendly wilt zijn, zou het een verstandige zet zijn om de taal meta tag ook wijzigen met je PHP script.

http://www.seoconsultants.com/meta-tags/language.asp
 
Philip van Leeuwen

Philip van Leeuwen

12/01/2010 16:44:00
Quote Anchor link
Bedankt voor de tip! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.