Simple HTML Dom, XML-vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP er

PHP er

18/02/2021 10:47:56
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik heb een vraag over simple html dom, over het uitlezen van een XML-feed. Nu kun je natuurlijk met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$title = $node->getElementsByTagName('name')->item(0)->nodeValue;


bijvoorbeeld de titel laten weergeven. Maar, stel, hoe zou je dan bij onderstaand stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<fields>
<field name="category">Food</field>
<field name="color">Red</field>
<field name="image">None</field>
</fields>


'Red' kunnen laten weergeven (dus field name color)? heb al gegoogled, maar daar wordt ik niet echt wijzer uit omdat ik niet weet of ik dan überhaupt getElementsByTagName moet hebben, of iets anders.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 12:55:43
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/02/2021 10:51:31
 
Ad Fundum

Ad Fundum

19/02/2021 22:53:56
Quote Anchor link
XPath is minder simpel, maar meer flexibel.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$data
= <<<XML
<?xml version='1.0' standalone='yes'?>
<fields>
<field name="category">Food</field>
<field name="color">Red</field>
<field name="image">None</field>
</fields>
XML
;

$dom = new DOMDocument;
$dom->loadXML($data);
$xpath = new DOMXPath($dom);
print $xpath->query('/fields/field[@name="color"]')[0]->nodeValue;
?>

Zie:
- https://www.php.net/manual/en/book.dom.php
- https://www.w3schools.com/xml/xpath_intro.asp
Gewijzigd op 19/02/2021 22:55:48 door Ad Fundum
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.