simple OOP formulier

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Junior Front-End Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale oplossingen van Coolblue. Wat doe je als Junior Front-End Developer bij Coolblue? Als Junior Front-End Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen. Op dat moment komt je wil om te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan goed van pas! Ook Junior Front-End Developer worden bij Coolblue?

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

You'll build modern applications for Coolblue's back office. We have a lot of friends, and they crave well-structured data and user-friendly, task-focused applications. How do I become a Medior C# Developer at Coolblue? You regularly participate in brainstorm sessions about user experience, data, and task flow with the UX Designer, Product Owner, and Data Scientists in your team. Besides that you will create disconnected, highly congruent, and testable code that can easily be maintained and is future-proof. Want to become C# Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Working with various types of

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Dit ga je doen Met behulp van diverse programmeertalen ontwikkelen van Front-end software; Het begeleiden van het front-end team; Het oplossen van incidenten; Het bijhouden van een backlog; Je hebt een actieve bijdrage in de wekelijkse overleggen met de omliggende teams; Je houdt trends bij en adviseert het management hierover waar nodig; Helder communiceren met de stakeholders om hen zo mee te nemen in projecten en laten inzien wat de duur en toegevoegde waarde van bepaalde projecten is. Hier ga je werken Deze organisatie heeft circa 40 miljoen bezoekers per maand en heeft innovatie hoog in het vaandel staan. Het

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bas D L

Bas D L

05/11/2012 10:23:42
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<?php
class cForm
{
    //var form tag
    private $_TagAction;
    private $_TagMethod;
    private $_TagName;
    private $_TagExtraAttr;
    
    //var form field
    private $_FieldType;
    private $_FieldName;
    private $_FieldValue;
    private $_FieldChecked;
    
    //var select tag
    private $_SelectName;
    private $_SelectOption;
    private $_SelectOptionSelected;
    
    //var button
    private $_ButtonValue;
    private $_ButtonName;

    public function __construct( $_TagAction , $_TagMethod , $_TagName , $_TagExtraAttr ){
        $this->_TagAction = $_TagAction;
        $this->_TagMethod = $_TagMethod;
        $this->_TagName = $_TagName;
        $this->_TagExtraAttr = $_TagExtraAttr;
        
    }


    public function getTagOpen(){
        return '<form action="' . $this->_TagAction . '" method="' . $this->_TagMethod . '" name="' . $this->_TagName .'" ' . $this->_TagExtraAttr . '>' . PHP_EOL;
    }

    
    public function setFormField( $FieldType , $FieldName , $FieldValue , $FieldChecked ){
        $this->_FieldType = $FieldType;
        $this->_FieldName = $FieldName;
        $this->_FieldValue = $FieldValue;
        $this->_FieldChecked = $FieldChecked;
    }
    
    
    public function getFormField(){
        return '<input type="' . $this->_FieldType . '" name="' . $this->_FieldName . '" value="' . $this->_FieldValue . '" ' . $this->_FieldChecked . '>'. PHP_EOL;
    }


    public function setSelectOpen($SelectName){
        $this->_SelectName = $SelectName;
    }

    public function getSelectOpen(){
        return '<select name="'.$this->_SelectName.'">';
    }


    public function setSelectOption( $SelectOption ,$SelectOptionSelected ){
        $this->_SelectOption = $SelectOption;
        $this->_SelectOptionSelected = $SelectOptionSelected;
    }


    public function getSelectOption(){
        return '<option' . $this->_SelectOptionSelected . '>' . $this->_SelectOption . '</option>' . PHP_EOL;
    }

    
    public function getSelectEnd(){
        return '</select>' . PHP_EOL;
    }


    public function setButton( $ButtonValue , $ButtonName ){
        $this->_ButtonValue = $ButtonValue;
        $this->_ButtonName = $ButtonName;
    }


    public function getButton(){
        return '<input type="submit" value="' . $this->_ButtonValue . '" name="'. $this->_ButtonName .'">' . PHP_EOL;
    }


    public function getTagEnd(){
        return '</form>' . PHP_EOL;
    }
    
}


$objForm = new cForm( '/' , 'post'  , 'test' , 'onsubmit="test"' );

//form start
echo $objForm->getTagOpen();

//text field
$objForm->setFormField('text','2', '' , '');
echo $objForm->getFormField();

//checkbox
$objForm->setFormField('checkbox','2', '' , 'checked="checked"');
echo $objForm->getFormField();

//selectbox

    // start selectbox

    $objForm->setSelectOpen('bas');
    echo $objForm->getSelectOpen();

    // option selectbox
    $objForm->setSelectOption('bas', ' selected');
    echo $objForm->getSelectOption();
    $objForm->setSelectOption('123', '');
    echo $objForm->getSelectOption();
    $objForm->setSelectOption('456', '');
    echo $objForm->getSelectOption();

    //end selectbox
    echo $objForm->getSelectEnd();

//button
$objForm->setButton('test type','test name' );
echo $objForm->getButton();

//form end
echo $objForm->getTagEnd();
?>
Gewijzigd op 05/11/2012 13:53:47 door Bas D L
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 14:25:34
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 13:51:23
Quote Anchor link
En nu?

Kun je aub 1 code blok verwijderen?
 
Bas D L

Bas D L

05/11/2012 13:54:47
Quote Anchor link
@wouter, done...
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 13:55:31
Quote Anchor link
En dan nu de eerste vraag, wat moeten we hier mee?
 
Bas D L

Bas D L

05/11/2012 13:59:16
Quote Anchor link
Doordat ik de code heb gewijzigd is mijn vraag verdwenen :-$

Ben net begonnen met OOP get en Set.
Mijn vraag is of dit zo de juiste opzet is in OOP, of dat het geen OOP is of nog beter/naders kan.
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 14:02:30
Quote Anchor link
Dit is totaal geen OOP, alleen maar een mooie klasse met functies erin.

En je hebt het de hele tijd over het leren van 'get' en 'set', maar je weet dat dat gewoon maar 2 functies zijn? We hebben ze een speciale naam gegeven omdat deze functies de meest voorkomende taken uitvoeren, eigenschappen instellen en verkrijgen. Maar van de rest is er niks vreemdst aan.

Qua OO heb je je te houden aan 1 hele grote basis regel: Elke klasse en elke methode heeft maar 1 verantwoordelijkheid, zodra er meer zijn splits je het op in meerdere klassen of meerdere methoden.
In jou geval heb je alles in 1 klasse gezet wat enorm indruist tegen deze regel. Schrijf allereerst maar eens op welke verantwoordelijkheden/taken je in deze applicatie hebt.
 
Gerard M

Gerard M

05/11/2012 14:03:24
Quote Anchor link
Interpretaties van OOP kunnen verschillen, maar ik zou zelf van buttons en inputfields ook losse classes maken. Buttons en inputfields kunnen zelfs een gemeenschappelijke superclass delen. Op deze manier zijn alle objecten verantwoordelijk voor hun eigen gedrag.

Het lastige is, "hoe praktisch is dit?" Want misschien wil je jouw inputfields in a een tabel of div stoppen, met de volgende code zal dat niet makkelijk lukken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$form
= new Form();
$form->add(new InputField("username");
$form->add(new InputField("password");
$form->add(new Button("click me"));

print $form->getHtml();
?>


Natuurlijk kan je dan van al je HTML tags ook classes maken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$form
= new Form();
$div  = new Div();

$form->add($div);

// Form fields are nested in a div, which is nested in a form.
$div->add(new InputField("username"));
$div->add(new InputField("password"));
$div->add(new Button("click me"));

print $form->getHtml();
?>


Nu kan je doorgaan totdat je helemaal geen HTML meer ziet! Hoe praktisch dat is, laat ik in het midden. Kijk bijvoorbeeld eens naar: http://www.php.net/manual/en/intro.dom.php

Om terug te komen op jouw code, probeer er voor te zorgen dat Form zich alleen bezig houdt met zichzelf, en dat hij zo min mogelijk bewust is van de status van buttons en andere inputfields. Properties als "_ButtonValue" of "_FieldType" horen d'r niet in thuis. Denk ook eens na hoe goed jouw huidige setup werkt als je dropdown boxes, radio knoppen en checkboxes wilt toevoegen.
 
Bas D L

Bas D L

05/11/2012 14:14:47
Quote Anchor link
@Wouter en Gerard,
Kunnen jullie me een klein beetje op weg helpen dmv een goed formulier voorbeeldje?

@wouter
lijstje:
form start
form end
input fields
select
button
Gewijzigd op 05/11/2012 14:31:21 door Bas D L
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 14:44:48
Quote Anchor link
Bas, al redelijk in de buurt. Als je het globaal neemt zou ik dit zeggen:

- FormRenderer (deze maakt de HTML van het formulier)
- FormElement (alle mogelijke elementen voor een formulier)
- FormBuilder (creëert een formulier)

Vervolgens heeft elke verantwoordelijkheid weer meerdere klassen. Zo kan je een HTMLFormRenderer maken of een andere formrenderer, kan zo snel even niks verzinnen. En een InputElement en een SelectElement die weer heel veel OptionElement klassen heeft en een ButtonElement.

De code wordt dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$formBuilder
= new FormBuilder();

$formBuilder
    ->add('name', 'text')
    ->
add('message', 'textarea')
;


$formFactory = new HTMLFormFactory($formBuilder);

echo $formFactory->render();
?>


In FormBuilder::add() maak je dan gebruik van de InputElement ect. om een element toe te voegen.
 
Bas D L

Bas D L

05/11/2012 14:53:27
Quote Anchor link
@Wouter,

Krijg je dan zo'n klasse-indeling?
class FormRenderHtml
{

}

class FormRenderElement
{
}

class FormBuilder
{
}
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 15:09:44
Quote Anchor link
Dan ga je werken met overerving. Dat betekend dat 1 klasse alles van de andere klasse bevat, maar dat kan bewerken. Dat doe je met het extends keyword (wat uitbreiden betekend). Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<?php
class A
{
    public function foo()
    {

        return 'Foo!!';
    }
}


class B
{
    public function bar()
    {

        return 'Bar!!';
    }
}


$a = new A();
echo $a->foo(); // Foo!!

$b = new B();
echo $b->bar(); // Bar!!

// klasse C breidt klasse A uit, het krijgt alleen methoden en properties

class C extends A
{
    public function baz()
    {

        return 'Baz!!';
    }
}


$c = new C();
$c->foo(); // doordat C de A klasse uitbreid heb je gewoon toegang tot de methoden van A
$c->baz(); // maar ook zijn eigen methoden werken

// je kan ook methoden veranderen:

class D extends B
{
    // we 'overwriten' de bar() functie in B
    public function bar()
    {

        return 'Bar from class D!!';
    };
}


$d = new D();
echo $d->bar(); // deze roept de nieuwe methode aan in class D
?>


Dit ga je nu ook gebruiken in dit geval. Je hebt een hoofdklasse die je FormRenderer noemt. Deze klasse bevat alle functies die in elke renderer gelijk zijn. Vervolgens breiden we deze klasse uit in een andere klasse als HTMLFormRenderer die de methoden bevat speciaal voor een HTML form. Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
class FormRenderer
{
    private $builder;

    public function __construct(FormBuilder $builder)
    {

        $this->setBuilder($builder);
    }


    public function setBuilder(FormBuilder $builder)
    {

        $this->builder = $builder;
    }


    public function getBuilder()
    {

        return $this->builder;
    }
}


class HTMLFormRenderer extends FormRenderer
{
    public function render()
    {

        $builder = $this->getBuilder();
        $html = '<form>';

        foreach ($builder->getElements() as $element) {
            $html .= $element->render();
        }


        $html = '</form>';

        return $html;
    }
}

?>


Het is goed mogelijk dat je iets niet begrijpt, zou je dan aub gericht willen uitleggen wat je niet begrijpt dan kunnen we je verder helpen om het wel te begrijpen.
Gewijzigd op 05/11/2012 15:18:40 door Wouter J
 
Bas D L

Bas D L

05/11/2012 15:17:33
Quote Anchor link
Onderstaand snap ik niet :-(
1. public function __construct(FormBuilder $builder) |--> FormBuilder $builder
2. Waar is de class FormRenderer?
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 15:21:10
Quote Anchor link
Quote:
1. public function __construct(FormBuilder $builder) |--> FormBuilder $builder

Door er FormBuilder voor te zetten eisen we dat de variabele $builder als waarde een instance van de FormBuilder bevat. Wat minder ingewikkeld met voorbeelden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
class A
{
}


class B
{
    public function foo(A $object)
    {

        // ...
    }
}


$b = new B();

$b->foo('Hello'); // geeft error, de parameter $object moet een instance van A zijn

$b->foo(new A()); // correct, de parameter $object is nu een instance van A

$a = new A();

$b->foo($a); // correct, de parameter $object is een instance van A (omdat $a een instance van A is)
?>


Quote:
2. Waar is de class FormRenderer?

Dat was een typfout van mij, ik heb het nu aangepast
 
Bas D L

Bas D L

05/11/2012 15:29:11
Quote Anchor link
Dus bij 1. stop je als het ware class a in class b?
Wat ik erg lastig vind is hoe ik dan nu een class FormBuilder moet maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
class FormBuilder
{
    public function __construct( $FieldType , $FieldName , $FieldValue , $FieldChecked ){
        $this->_FieldType = $FieldType;
        $this->_FieldName = $FieldName;
        $this->_FieldValue = $FieldValue;
        $this->_FieldChecked = $FieldChecked;
    }    
    
    public function getElements(){
        return '<input type="' . $this->_FieldType . '" name="' . $this->_FieldName . '" value="' . $this->_FieldValue . '" ' . $this->_FieldChecked . '>'. PHP_EOL;
    }
}
Gewijzigd op 05/11/2012 15:30:43 door Bas D L
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 15:34:27
Quote Anchor link
Ja, je stopt class A in B en vanuit daar kun je hem gewoon gebruiken. FormBuilder ziet er niet zo uit. Want je stopt nu weer 2 verantwoordelijkheden in elkaar. Welke 3 hadden we nou net?
1) Builder
2) Elements
3) Renderer

De Elements zijn een veld, die bezitten dus al die eigenschappen. In de FormBuilder klasse hou je nu een array bij met alle elementen erin en die geef je terug met getElements().
 
Bas D L

Bas D L

05/11/2012 15:38:36
Quote Anchor link
En hoe doe ik dat laatste?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
array('type','name','value','checked');
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 15:47:31
Quote Anchor link
Gewoon zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
class FormBuilder
{
    private $elements = array();

    // ...

    public function addElement(FormElement $element)
    {

        $this->elements[] = $element;
    }


    public function getElements()
    {

        return $this->elements;
    }
}
 
Bas D L

Bas D L

05/11/2012 15:50:39
Quote Anchor link
@wouter, is het zo hoe het moet?

$formBuilder->addName('test 1');
$formBuilder->addTypes('text');

$formBuilder->addName('test 2');
$formBuilder->addTypes('text');

Hoe kan ik trouwens simpeler maken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
<?php
class FormBuilder
{
    private $name = array();
    private $types = array();

    public function addName($element)
    {

        $this->name[] = $element;
    }


    public function getName()
    {

        return $this->name;
    }


    public function addTypes($type)
    {

        $this->types[] = $type;
    }


    public function getTypes()
    {

        return $this->types;
    }
}


class FormRenderer extends FormBuilder
{
    private $builder;

    public function __construct($builder)
    {

        $this->setBuilder($builder);
    }

 
    public function setBuilder($builder)
    {

        $this->builder = $builder;
    }


    public function getBuilder()
    {

        return $this->builder;
    }
}


class HTMLFormFactory extends FormRenderer
{
    public function render()
    {

        $builder = $this->getBuilder();
        $html .= '<form>';
        
        print_r($builder->getName());
        $html .= '<input ';
        foreach ($builder->getName() as $name) {
            $html .= 'name="'.$name.'" ';            
            foreach ($builder->getTypes() as $types) {
                $html .= 'type="'.$types.'">';
            }
       }


        $html .= '</form>';

        return $html;
    }
}


$formBuilder = new FormBuilder();

$formBuilder->addName('test 1');
$formBuilder->addTypes('text');

$formBuilder->addName('test 2');
$formBuilder->addTypes('text');

$formFactory = new HTMLFormFactory($formBuilder);

echo $formFactory->render();
?>
Gewijzigd op 05/11/2012 18:58:08 door Bas D L
 
Bo Ter Ham

Bo Ter Ham

05/11/2012 19:48:42
Quote Anchor link
Is het niet handig om ook nog validatie in het oog te houden?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$form
= new Form();
$input = new Form_Element_Input('eenveldnaam');
$input->setRequired(true)
      ->
setMinLength(5);
$form->addElements(array($input));
?>
 
Bas D L

Bas D L

05/11/2012 19:52:49
Quote Anchor link
@Bo, helemaal eens.
Weet jij hoe ik deze code kan verkleinen? Zie bovenstaande classes

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$formBuilder
->addName('test 1');
$formBuilder->addTypes('text');

$formBuilder->addName('test 2');
$formBuilder->addTypes('text');
?>
Gewijzigd op 05/11/2012 19:53:15 door Bas D L
 
Wouter J

Wouter J

05/11/2012 19:58:20
Quote Anchor link
Bas, na mijn mening doe je nu toch totaal iets anders als waar we toenet mee geëindigd zijn? De FormBuilder heeft toch geen name en type als eigenschappen? Zijn dat niet de eigenschappen een FormElement?

Bo, dat hoort niet gedaan te worden door een Form klasse en ook niet door een FormElement klasse. Daar heb je speciale Validator klassen voor nodig.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.