Site d.m.v. HTACCESS automatisch doorlinken naar HTTPS

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Christian Snijders

Christian Snijders

23/11/2016 21:03:55
Quote Anchor link
Hoi,

op dit moment gebruik ik volgende code om iedereen automatisch door de linken naar de https omgeving.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI}


Nu gaat hij in feite van site.nl/home.html naar https://site.nl/home.html?p=home

Weet iemand hoe ik alleen door laat verbinden naar de direct ingetypte url bijvoorbeeld van site.nl/home.html naar https://site.nl/home.html zonder extra toepassingen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:11:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/11/2016 21:12:53
Quote Anchor link
Dit lijkt mij los van het rewriten van HTTP -> HTTPS te staan.
Je moet gewoon home.html?p=home rewriten naar home.html.

Maar waarom gewoon je script niet aanpassen dat je met een lege $_GET al je inhoud van home pakt?
 
Christian Snijders

Christian Snijders

23/11/2016 21:16:36
Quote Anchor link
- Ariën - op 23/11/2016 21:12:53:
Dit lijkt mij los van het rewriten van HTTP -> HTTPS te staan.
Je moet gewoon home.html?p=home rewriten naar home.html.

Maar waarom gewoon je script niet aanpassen dat je met een lege $_GET al je inhoud van home pakt?

Het is zo dat HTACCESS al eerder bepaald dat home.html in feite ?p=home is, nu pakt hij dat mee, terwijl dat niet moet.


Toevoeging op 23/11/2016 21:19:46:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}%{REQUEST_URI} [NC,L]
RewriteRule ^(.*).html?(.*)$ index.php?p=$1&%{QUERY_STRING}
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?p=$1


Heb even de request omgezet, eerst stond .html daarna pas de https, nu lijkt het wel te werken. we gaan het testen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

24/11/2016 10:34:41
Quote Anchor link
index.php kan prima $_SERVER['REQUEST_URI'] inspecteren, dit hoef je niet nogmaals te vangen in $_GET['p']... Mogelijk wil je $_GET['p'] voor andere zaken gebruiken, zoals bijvoorbeeld een paginering?

Houd $_GET transparant!

Je zou de laatste twee regels simpelweg kunnen vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
RewriteRule . index.php [L,QSA]

?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.