Site in onderhoud brengen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

 - Diov  -

- Diov -

04/11/2011 18:22:45
Quote Anchor link
Beste,
Ik heb een site en ik zou graag die elke ochtend voor een halfuurtje in onderhoud brengen. Ik weet niet waar ik het kan vinden om alle bestanden op me site te veranderen door een tekst waarop staat: Deze site is in onderhoud! Kom later eens terug.

Groetjes
Dem
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 00:02:41
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

04/11/2011 18:45:17
Quote Anchor link
je wilt dus iets doen en je weet geen idee wat je wilt doen?
 
 - Diov  -

- Diov -

04/11/2011 18:59:22
Quote Anchor link
Bij sommige sites kunnen mensen met 1 vinger al hun pagina's in onderhoud brengen.
Ik weet niet hoe ik dit kan doen.
Dit vraag ik
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

04/11/2011 19:06:38
Quote Anchor link
Als je plesk gebruikt kan je dat daar in stellen
 
PHP Scripter

PHP Scripter

04/11/2011 19:10:31
Quote Anchor link
Gewoon ergens een boolean opslaan of de site offline is of niet. En op elke pagina controleren wat de waarde hiervan is en je onderhoudspagina hierop afstemmen.
 
Rune Laenen

Rune Laenen

04/11/2011 19:20:23
Quote Anchor link
Als je met een header.php ofzo werkt helemaal bovenaan dit zetten:

die('Even in onderhoud... We zijn zo meteen terug!');
 
Jens erd

Jens erd

04/11/2011 19:38:12
Quote Anchor link
Ik had een soortgelijk probleem nadat ik de hele website had geschreven, en heb het uiteindelijk op weten te lossen door een redirect toe te voegen in .htaccess zodra ik met de website aan de slag ging. niet gebruiksvriendelijk maak werkt prima!
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

04/11/2011 19:43:22
Quote Anchor link
Als je werkt met een vaste index waarin andere pagina's geinclude wordern: (index.php?pagina=start):
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
$pagina
= htmlentities($_GET['pagina']);

// Weet zo de tijdfuncties niet meer (weekend, hoef niet meer te denken), gaat om het idee
if(($tijd > 9:00) && ($tijd < 10:00)) include 'in_onderhoud.php';
elseif(empty($pagina)) include 'home.php';
else {
    if(file_exists($pagina.".php")) include $pagina.'.php';
    else include '404.php';
}


?>


Wat ik me wel serieus afvraag: waarom zou je de site steeds offline willen zetten? Ik werk zelf met 1-op-1-kopie op een local-host, en test daar alle updates etc in.
Gewijzigd op 04/11/2011 19:46:04 door Tobias Tobias
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

04/11/2011 20:04:58
Quote Anchor link
Tobias Tobias op 04/11/2011 19:43:22:
Wat ik me wel serieus afvraag: waarom zou je de site steeds offline willen zetten?

Dit lijkt me inderdaad de juiste vraag.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

04/11/2011 20:31:40
Quote Anchor link
Tobias, mag ik vragen hoe je dat precies onderhoud? Ik ben ook bezig met een groot project en wil ook graag lokaal het systeem uitbreiden. Zou je daar (eventueel via PM of een ander topic) wat uitgebreider over willen vertellen? Thanks!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/11/2011 22:12:49
Quote Anchor link
Ikzelf heb in mijn config een boolean staan met daarin ook een white list array met ip's die dan gelden.
 

04/11/2011 22:24:55
Quote Anchor link
Als je dit in een file zet, die overal staat, zoals een header.inc.php of dergelijke. Voeg dit toe et voilà, de gebruiker gaat tussen 3:30 en 4:30 naar onderhoud.php.

Natuurlijk kun je gemakkelijk onderhoud.php veranderen in index.php?onderhoud=ja of iets dergelijks.

Maar net zoals bij de andere, waarom zou je dit eigenlijk doen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ((date('Hi') > '0330') && (date('Hi') < '0430')) ? header("Location: onderhoud.php") : false; ?>


Update
Ik zou wel kunnen raden waarom je het doet. Kapi-regnum doet het om alles te berekenen (game statistieken) en dat neemt waarschijnlijk wel wat server capaciteit in beslag.
Gewijzigd op 05/11/2011 01:49:16 door
 
Niels K

Niels K

04/11/2011 22:36:58
Quote Anchor link
Werken middels versie beheer. Dan heb je altijd één head die live kan staan. Op een bepaald tijdstip upload je de hele revisie en draait de website op de head.

Werkt dat niet? Dan kan je altijd nog terug naar één van de vorige revisies.
Gewijzigd op 04/11/2011 22:37:09 door Niels K
 
Kees Schepers

kees Schepers

04/11/2011 22:42:39
Quote Anchor link
Zoiets doe ik inderdaad ook Niels. Ik heb een folder op de server bijvoorbeeld /var/www/applicatienaam/

Meestal doe ik dan de applicatie tarren, weggooien en svn export htpp:/// etc. Maximaal 5 minuten downtime!
 
Niels K

Niels K

04/11/2011 22:44:49
Quote Anchor link
Precies.

5 minuten is nog veel hoor, meestal heb ik binnen 2 minuten wel een nieuwe versie online staan.

En om daarvoor nu een extra pagina te realiseren..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.