site.nl/?pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Backend Developer Scrummaster .NET

Samengevat: Deze werkgever is een ambitieus internetbedrijf met een passie voor digitale communicatie. Ben jij geschikt als Backend Developer? Heb je ervaring met .NET platform? Vaste baan: Backend Developer / SCRUM Master Scrum HBO WO €3.800 - €6.000 Deze werkgever is een innovatief bedrijf met enthousiaste mensen die jarenlang ervaring hebben met het ontwikkelen internet- en intranetoplossingen. Wij houden van korte lijnen en open en eerlijke communicatie. Wij zetten graag onze jarenlange ervaring in om perfect werkende oplossingen te ontwikkelen. Wij ondersteunen dienstverlenende organisaties bij het ontwikkelen en realiseren van een effectief, adaptief communicatieplatform. Je ontwikkelt met ons de meest

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Huppelpup php

huppelpup php

18/06/2011 20:32:55
Quote Anchor link
Hey,

ik zie soms wel is van die sites die dit zon vraagteken achter hun bestand hebben. Vraagjes:
-Waarom(niet)
-Hoe
-verschil

Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 08:21:14
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

18/06/2011 20:47:51
Quote Anchor link
Wees duidelijk in je vraagstelling!!

Als je dit soort vragen gaat stellen, lijkt het mij beter dat je je eerst eens gaat verdiepen in "Hoe maak ik een website".
 
Huppelpup php

huppelpup php

18/06/2011 20:49:59
Quote Anchor link
is mijn vraag niet duidelijk dan?
 
Sander A

Sander A

18/06/2011 20:59:08
Quote Anchor link
Noppes homeland heeft gelijk,

Je stelt een vraag waarvoor j egeen research hebt gedaan.

Dit kan voorkomen als je pagina's include middels een switch
 

18/06/2011 21:01:42
Quote Anchor link
Sander A op 18/06/2011 20:59:08:
Noppes homeland heeft gelijk,

Je stelt een vraag waarvoor j egeen research hebt gedaan.

Dit kan voorkomen als je pagina's include middels een switch


Nou, nee dat is het dus niet.
Begin beide maar met http://nl.php.net/manual/en/ door te nemen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

18/06/2011 21:02:01
Quote Anchor link
Opmerking wordt niet voor de KzK gemaakt!!

Les 1: een titel is samenvating topic en niet de vraag zelf
Les 2: stel geen vragen met 1 woord
Les 3: verdiep je eerst in het onderwerp waarover je vragen gaat stellen
Les 4: beredeneer zelf naast je vraagstelling waarom je deze vraag stelt

Je schiet nu losse flodders:
Waarom kan beantwoord worden met: daarom
Hoe kan beantwoord worden met: zo
Verschil kan beantwoord worden met: waartussen

Dus waar heb je het over...
Gewijzigd op 18/06/2011 21:02:34 door Noppes Homeland
 
Johnny hertogs

johnny hertogs

18/06/2011 22:59:04
Quote Anchor link
het zijn variabele in een url die je in de pagina kunt gebruiken. dus ?var=value

en dan in de php doe je $value = $_GET['var'] om de value te krijgen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

19/06/2011 11:21:13
Quote Anchor link
Johnny hertogs op 18/06/2011 22:59:04:
het zijn variabele in een url die je in de pagina kunt gebruiken. dus ?var=value

en dan in de php doe je $value = $_GET['var'] om de value te krijgen.


En waarom zal je een $_GET toekennen aan een variabelen, dan heb je dus 2x de waarde in een variabele vastgelegd, dat is 1x te veel. Gebruik dus gewoon de juiste manier de $_GET.
 
Huppelpup php

huppelpup php

19/06/2011 12:27:34
Quote Anchor link
Is hier trouwens ook nog een tut over?
 

19/06/2011 12:52:45
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

19/06/2011 12:55:56
Quote Anchor link
Huppelpup php op 19/06/2011 12:27:34:
Is hier trouwens ook nog een tut over?


Je vergeet nu weer het onderwerp duidelijk te benoemen!!
Gaat het nu om het onderwerp: url in de breedste zin des woords of gaat het nu om het onderwerp "Maak geen overbodige variabelen aan"
Gewijzigd op 19/06/2011 12:56:09 door Noppes Homeland
 
Sander A

Sander A

19/06/2011 13:40:20
Quote Anchor link
Karl Karl op 18/06/2011 21:01:42:
Sander A op 18/06/2011 20:59:08:
Noppes homeland heeft gelijk,

Je stelt een vraag waarvoor j egeen research hebt gedaan.

Dit kan voorkomen als je pagina's include middels een switch


Nou, nee dat is het dus niet.
Begin beide maar met http://nl.php.net/manual/en/ door te nemen.


Hoewel dit irrelevant is hoef je mij niet te vertellen hoe dit werkt
 

19/06/2011 13:54:51
Quote Anchor link
Sander A op 19/06/2011 13:40:20:
Karl Karl op 18/06/2011 21:01:42:
Sander A op 18/06/2011 20:59:08:
Noppes homeland heeft gelijk,

Je stelt een vraag waarvoor j egeen research hebt gedaan.

Dit kan voorkomen als je pagina's include middels een switch


Nou, nee dat is het dus niet.
Begin beide maar met http://nl.php.net/manual/en/ door te nemen.


Hoewel dit irrelevant is hoef je mij niet te vertellen hoe dit werkt



Includes en switches hebben totaal niks te maken met get parameters. Als je zoiets wel beweerd weet je dus niet waar je het over hebt.
 
Huppelpup php

huppelpup php

19/06/2011 15:53:07
Quote Anchor link
Ik include som wel paginas maar dan komt er niet te zien bijv als ik niews include op index.php dan komt daar niet te staan index.php?niews.
 
Uiid -

Uiid -

19/06/2011 16:21:28
Quote Anchor link
he????
waar heb je het over

Toevoeging op 19/06/2011 16:22:54:

weet je uberhaupt wat een include doet?
 
Sander A

Sander A

19/06/2011 16:23:23
Quote Anchor link
Karl Karl op 19/06/2011 13:54:51:
Sander A op 19/06/2011 13:40:20:
Karl Karl op 18/06/2011 21:01:42:
Sander A op 18/06/2011 20:59:08:
Noppes homeland heeft gelijk,

Je stelt een vraag waarvoor j egeen research hebt gedaan.

Dit kan voorkomen als je pagina's include middels een switch


kan en zijn...

Nou, nee dat is het dus niet.
Begin beide maar met http://nl.php.net/manual/en/ door te nemen.


Hoewel dit irrelevant is hoef je mij niet te vertellen hoe dit werkt



Includes en switches hebben totaal niks te maken met get parameters. Als je zoiets wel beweerd weet je dus niet waar je het over hebt.
 
Huppelpup php

huppelpup php

19/06/2011 16:35:27
Quote Anchor link
ja een pagina in een pagina neer zetten toch?
 
Uiid -

Uiid -

19/06/2011 16:38:24
Quote Anchor link
ja, maar als je een pagina include, krijg je niet de link van die pagina te zien maar de inhoud..
 
Jasper DS

Jasper DS

19/06/2011 16:39:54
Quote Anchor link
Kijke eens naar include en get.

Bij een include include je letterlijk alles wat in het bestand staat dat je include.

Voorbeeld:

bestand1.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    echo 'Hallo, ik ben Jasper<br/>';
?>


bestand2:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
include 'bestand1.php';

echo 'En ik inlcude een bestand';
?>


Bestand 2 weergeeft dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
Hallo, ik ben Jasper
En ik inlcude een bestand


Met behulp van $_GET['parameter'] kan je bepaalde zaken uit de url halen.

Voorbeeld:
url = www.site.nl/?pagina=mijnpagina

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo $_GET['pagina'];
?>


weergeeft dan mijnpagina

wat kan je nu bereiken met zo'n structuur?
Wel, soms kan er staan www.site.nl?pagina=home dan kan men via een query de content uit de database halen die hoort bij home. Dit doe je met een where clause.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT content
        FROM paginas
        WHERE naam = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['pagina'])."'
    "

?>


Er is nog een 2de optie:
stel nu je hebt een url met www.site.nl/?pagina=index
dan kan je de pagina ook includen (indien deze bestaat)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include $_GET['pagina'].'.php';
?>


Let op: Bij deze laatste optie heb je een goede beveiliging nodig, anders kunnen mensen willekeurige bestanden openen.

In de meeste gevallen word er via de url een id mee gegeven, dit kan handig zijn bij bijvoorbeeld het lezen van een pm. Je haalt alle pm's op uit de database bij een bepaald lid. Je genereert een link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
# $row['id'] en $row['onderwerp'] komen uit db
echo '<a href="mededeling.php?id='.$row['id'].'">'.$row['onderwerp'].'</a>';
?>

De gebruiker klikt op het onderwerp dat hij wilt lezen, dan kan php het id ophalen via $_GET['id'] en zo kan men de juiste gegevens ophalen uit de database.
Gewijzigd op 19/06/2011 16:57:51 door Jasper DS
 
Johnny hertogs

johnny hertogs

19/06/2011 20:23:25
Quote Anchor link
Noppes Homeland op 19/06/2011 11:21:13:
Johnny hertogs op 18/06/2011 22:59:04:
het zijn variabele in een url die je in de pagina kunt gebruiken. dus ?var=value

en dan in de php doe je $value = $_GET['var'] om de value te krijgen.


En waarom zal je een $_GET toekennen aan een variabelen, dan heb je dus 2x de waarde in een variabele vastgelegd, dat is 1x te veel. Gebruik dus gewoon de juiste manier de $_GET.


Scheelt typwerk ;) Ja ik weet ik ben soms wat lui
 
Victor -

Victor -

19/06/2011 21:57:39
Quote Anchor link
@johny: scheelt geen typwerk, je maakt namelijk eerst een dubbele variabele aan;)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.