sizeof

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior front-end developer gezocht (€3.300 -

Functie Wat ga je doen? Jij als front-end developer gaat werken binnen de teams van/voor onze klant. Je werkt in een team met starters en ervaren ontwikkelaars met allemaal 1 overeenkomst; passie voor het vak. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en ga dan weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en jezelf dus snel ontwikkelen. Wat hebben we jou te bieden? • Uitdagende projecten bij mooie klanten (bij jou in de buurt, of binnenkort intern vanuit ons kantoor!) • Een jonge organisatie met talentvolle collega’s • Veel ruimte voor

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Gezellige team, passie en een groene toekomst! Lees hier de vacature van Front-end Developer bij All in Power! All in power heeft zich tot doel gesteld écht bij te dragen aan de energietransitie. Dit doen wij door de markt voor energie volledig op zijn kop te zetten. Producenten van schone (wind- of zonne-)energie verkopen via ons platform hun energie rechtstreeks aan gebruikers. Of dit nu huishoudens, bedrijven of bijvoorbeeld laadpalen zijn ons platform maakt het uitwisselen van energie mogelijk. Zo maken we de business case van onze klanten veel sterker en loont het om (meer) te investeren in vergroening voor

Bekijk vacature »

In-house .NET software developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house development functie? Maak jij graag hét verschil m.b.t. interne automatisering? Haal jij energie uit het automatiseren van processen voor je eigen collega's? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een gezellig Brabants familiebedrijf, zijn wij op zoek naar een .NET software developer. Je gaat in deze zelfstandige functie werken aan de ontwikkeling van eigen applicaties & en het koppelen van deze applicaties aan de ingekocht software. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het management team signaleert behoeftes vanuit de business. Vervolgens worden deze behoeftes uitgewerkt en geprioriteerd.

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Fullstack of back-end PHP developer

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:14:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik zit met de volgende vraag:
Deze regel geeft een waarschuwing in mijn code. (Warning = sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in)
Quote:
for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);


Enig zoekwerk doet mij vermoeden dat er "is_array" voor moet komen, maar hoe precies snap ik niet.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 04:09:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 10:19:18
Quote Anchor link
Een controle of het een array is, is wel gewenst. Maar waar komt die variabele $gpx_files vandaan?

Het is dus geen array/object.
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:54:57
Quote Anchor link
Een paar regels erboven vermoed ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
//  batchimport GPX  bestand //
function batchimportGPX() {
    global $DEBUG, $cfg;
    HTML::heading(_MENU_GPX_BATCH_IMPORT, 3);
    if(!$cfg['public_host'] || check_password($cfg['admin_password'])) {
        echo "<script src='./libraries/import.js'></script>\n";
        // set current upload dir and scan it for gpx files
        $dir = GPX_UPLOAD_DIR;
        $gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');
        
        HTML::message_r(_TRC_BATCH_IMPORTING_DIR, $dir);
        HTML::message(_TRC_CHOOSE_FILES_FOR_BATCH_IMPORTING);
        if($DEBUG)    print_r($gpx_files);
        
        HTML_gpx::viewBatchImportTableHeader();
        for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
            HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);
        }
        HTML_gpx::viewBatchImportTableFooter($dir);
        HTML_gpx::viewImportProgress();
    }else {
        HTML::message(_NOT_AUTH ." ". _DO_LOGIN);
    }
}
Gewijzigd op 22/10/2020 16:12:28 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:08:40
Quote Anchor link
Kan je de debug een aanzetten?

NB: Voor scripts hebben we code-tags.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:09:33 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 11:18:48
Quote Anchor link
Sorry maar er is geen "code tag" hoor, heb daar al meer naar gezocht hier omdat het mij zeer verbaasde dat die er niet was.
Debug staat aan (volgens mij toch) en geeft deze melding:
Quote:
Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/u57968p54877/domains/jan-karina.es/public_html/wandelingen/phpmygpx/gpx.php on line 451


Bedankt trouwens vooor je snelle reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:24:48
Quote Anchor link
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Als de debug aanstaat moet je een array-boom zien.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:25:16 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/10/2020 11:50:16
Quote Anchor link
sizeof() is een alias voor de functie count() en moet een variabele krijgen waar iets achter zit dat de Countable interface heeft geïmplementeerd. Arrays hebben dat standaard, maar het mag ook een object van eigen class zijn.

PHP klaagt dat $gpx_files niet te tellen is via de Countable interface, het is blijkbaar geen array en verwijst ook niet naar iets anders dat de Countable interface wel heeft. Je zult moeten achterhalen wat er dan wel in $gpx_files zit, bijvoorbeeld met var_dump():

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($gpx_files); ?>

Je moet daarna achterhalen hoe het komt dat $gpx_files niet voldoet aan het criterium van sizeof(), en besluiten hoe je dat op wilt lossen in de code die voorafgaat aan de for-lus.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:51:49 door Ad Fundum
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:41:12
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord maar daar moet ik eens heel lang op stureren hoor :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 12:42:47
Quote Anchor link
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:47:41
Quote Anchor link
Quote:
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Het zou wel gemakkelijker zijn als je gewoon in de editorbalk staat ;-)

Toevoeging op 22/10/2020 12:54:50:

- Ariën - op 22/10/2020 12:42:47:
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?


Mijn inziens is het de inhoud van een formulier, verder zou ik het echt niet weten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 13:01:25
Quote Anchor link
Daarom moet je die var_dump() toevoegen.
Als je [code] en [/code]-tags toevoegt heb je ook lijnnummer erbij.

En ja, de knop ontbreekt. Er komt wel een keer een moment dat die wordt toegevoegd bij onderhoud aan de site.
Gewijzigd op 22/10/2020 13:01:56 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 13:20:40
Quote Anchor link
Ik ga het eens bekijken op mijn gemak, bedankt in ieder geval.
 
Ivo P

Ivo P

22/10/2020 14:23:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');


scan_dir() is een standaard php-functie. Zo te zien heb jij een eigen variant hierop gemaakt scan_dir_f()

En die geeft iets anders terug dan een array, wat scan_dir() wel doet.
Wat geeft jouw functie wel terug? En is dat onder alle omstandigheden zo?

Bijvoorbeeld: als er geen files gevonden worden: wordt dan een leeg array teruggegeven? of komt er NULL of FALSE terug?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:09:38
Quote Anchor link
Voor de duidelijkheid ik heb helemaal niets gemaakt omdat ik niet kan programmeren, (toch niet in php)
Ik zoek alleen hulp omdat het gevonden oude script een aantal fouten gaf, de meeste heb ik zelf gevonden maar dit is de laatste waar ik geen oplossing voor vindt.
Alleen al antwoord geven op jullie vragen is al erg moeilijk voor mij ;-)
Gelukkig werkt het hele programma wel, dus haast is er niet bij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 16:15:06
Quote Anchor link
Voor het gemak heb ik een [code] tag geplaatst waarbij je dus regelnummering ziet.
Maar je moet even zoeken in je codebase naar de function: scan_dir_f
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:55:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
// self-made function like 'scandir()' from PHP5
function scan_dir($dir, $sorting_order, $type) {
    $filelist = scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, 0);
    return $filelist;
}

// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;
    $FILETYPE_DIR = 1;
    $FILETYPE_FILE = 2;

    if(!is_int($type)) $type = $$type;
    clearstatcache();
    $dirhandle  = opendir($dir);
    while (false !== ($file = readdir($dirhandle))) {
        if($file != "." && $file != "..") {
               switch($type) {
                   case 0:
                    $files[] = $file;
                    break;
                   case 1:
                    if(is_dir($dir.$file)) $files[] = $file;
                    break;
                   case 2:
                    if(is_file($dir.$file)) {
                        $ext = substr($file, strrpos($file, '.')+1);
                        if(!$filter || strtolower($ext) == strtolower($filter))
                            $files[] = $file;
                    }
                    break;
            }
           }
    }
    closedir($dirhandle);
    if(isset($files)) {    # prevents php warning
        if($sorting_order == 1) rsort($files);
        else                    sort($files);
    }
    return $files;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:15:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    $files = [];                                            <= deze regel toevoegen
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;

?>
Gewijzigd op 22/10/2020 17:15:43 door Ozzie PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 17:25:05
Quote Anchor link
Ontzettend bedankt Ozzie, dat was inderdaad de oplossing.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:28:23
Quote Anchor link
Geen dank hoor. Succes met je project.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/10/2020 18:01:06
Quote Anchor link
Fijn dat het is opgelost het ongewenste gedrag lijkt te zijn verdwenen, maar het is natuurlijk ook interessant om te achterhalen waarom deze melding (ineens?) de kop opsteekt.

Komt het misschien omdat er lege directories ergens binnen geslopen zijn?
Of wellicht heeft jouw webboer de PHP-versie gebumpt en/of de strictheid waarmee fouten worden gemeld opgevoerd?

Hoe dan ook, indien deze meldingen eerder niet optraden, en nu wel, houdt dat in dat er *iets* is veranderd, of dat er op een bepaalde manier andere condities gelden voor de omgeving waarin deze functionaliteit actief is.

Code (en haar werking) verandert/muteert doorgaans niet spontaan; het doet altijd precies datgene wat geschreven is.

NB sizeof() is een alias, gebruik bij voorkeur geen aliassen, want die kunnen op den duur obsolete raken/helemaal worden verwijderd.
Gewijzigd op 22/10/2020 18:02:13 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.