sizeof

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Psst hé jij daar! Op zoek naar een nieuwe uitdaging als developer? Wacht niet langer en reageer direct. In deze functie ga je bij een familiebedrijf werken als developer. Je gaat maatwerk software ontwikkelen met de Microsoft stack. Je gebruikt technieken als C#, ASP.NET en MVC. Je werkt in een leuk team van andere developers. Je krijgt veel vrijheid in je werk en kan flexibel werken. Dagje thuiswerken? Geen probleem! Daarnaast is er veel ruimte om écht mee te denken met het bedrijf en met de klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Vanaf

Bekijk vacature »

Front-end developer - working on software for arou

Functie They have recently started looking for an experienced Front-end (mobile/app) developer. Because of the short lines within the team, they are also looking for someone who can communicate with the service desk, sales and support for technical questions. You will join their IT team consisting of about 10 colleagues divided over two teams in rooms opposite each other. Half of these are involved in their front-end. You will work together with, among others, the Architect, 1 senior, 1 junior and there is a Team Leader. In terms of technology, they work with a unique tech-stack, particularly because of the

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe software; Het ombouwen van de bestaande software; Zowel back- als front-end software ontwikkelen; Het testen; Het implementeren van de volledig geteste software; Het verzorgen van nazorg en het oplossen van bugs; Het opstellen en bijhouden van procesdocumentatie; Je draagt bij aan het agile/scrum processen van het team. Hier ga je werken Ongetwijfeld heb je een of meerdere producten van deze organisatie in huis. Het proces erachter, daar ben je ongetwijfeld minder bekend mee. Deze opdracht geeft je de kans meer over dit proces te weten te komen en een mooie bijdrage te

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:14:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik zit met de volgende vraag:
Deze regel geeft een waarschuwing in mijn code. (Warning = sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in)
Quote:
for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);


Enig zoekwerk doet mij vermoeden dat er "is_array" voor moet komen, maar hoe precies snap ik niet.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 02:39:56
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 10:19:18
Quote Anchor link
Een controle of het een array is, is wel gewenst. Maar waar komt die variabele $gpx_files vandaan?

Het is dus geen array/object.
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:54:57
Quote Anchor link
Een paar regels erboven vermoed ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
//  batchimport GPX  bestand //
function batchimportGPX() {
    global $DEBUG, $cfg;
    HTML::heading(_MENU_GPX_BATCH_IMPORT, 3);
    if(!$cfg['public_host'] || check_password($cfg['admin_password'])) {
        echo "<script src='./libraries/import.js'></script>\n";
        // set current upload dir and scan it for gpx files
        $dir = GPX_UPLOAD_DIR;
        $gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');
        
        HTML::message_r(_TRC_BATCH_IMPORTING_DIR, $dir);
        HTML::message(_TRC_CHOOSE_FILES_FOR_BATCH_IMPORTING);
        if($DEBUG)    print_r($gpx_files);
        
        HTML_gpx::viewBatchImportTableHeader();
        for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
            HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);
        }
        HTML_gpx::viewBatchImportTableFooter($dir);
        HTML_gpx::viewImportProgress();
    }else {
        HTML::message(_NOT_AUTH ." ". _DO_LOGIN);
    }
}
Gewijzigd op 22/10/2020 16:12:28 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:08:40
Quote Anchor link
Kan je de debug een aanzetten?

NB: Voor scripts hebben we code-tags.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:09:33 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 11:18:48
Quote Anchor link
Sorry maar er is geen "code tag" hoor, heb daar al meer naar gezocht hier omdat het mij zeer verbaasde dat die er niet was.
Debug staat aan (volgens mij toch) en geeft deze melding:
Quote:
Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/u57968p54877/domains/jan-karina.es/public_html/wandelingen/phpmygpx/gpx.php on line 451


Bedankt trouwens vooor je snelle reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:24:48
Quote Anchor link
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Als de debug aanstaat moet je een array-boom zien.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:25:16 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/10/2020 11:50:16
Quote Anchor link
sizeof() is een alias voor de functie count() en moet een variabele krijgen waar iets achter zit dat de Countable interface heeft geïmplementeerd. Arrays hebben dat standaard, maar het mag ook een object van eigen class zijn.

PHP klaagt dat $gpx_files niet te tellen is via de Countable interface, het is blijkbaar geen array en verwijst ook niet naar iets anders dat de Countable interface wel heeft. Je zult moeten achterhalen wat er dan wel in $gpx_files zit, bijvoorbeeld met var_dump():

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($gpx_files); ?>

Je moet daarna achterhalen hoe het komt dat $gpx_files niet voldoet aan het criterium van sizeof(), en besluiten hoe je dat op wilt lossen in de code die voorafgaat aan de for-lus.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:51:49 door Ad Fundum
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:41:12
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord maar daar moet ik eens heel lang op stureren hoor :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 12:42:47
Quote Anchor link
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:47:41
Quote Anchor link
Quote:
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Het zou wel gemakkelijker zijn als je gewoon in de editorbalk staat ;-)

Toevoeging op 22/10/2020 12:54:50:

- Ariën - op 22/10/2020 12:42:47:
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?


Mijn inziens is het de inhoud van een formulier, verder zou ik het echt niet weten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 13:01:25
Quote Anchor link
Daarom moet je die var_dump() toevoegen.
Als je [code] en [/code]-tags toevoegt heb je ook lijnnummer erbij.

En ja, de knop ontbreekt. Er komt wel een keer een moment dat die wordt toegevoegd bij onderhoud aan de site.
Gewijzigd op 22/10/2020 13:01:56 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 13:20:40
Quote Anchor link
Ik ga het eens bekijken op mijn gemak, bedankt in ieder geval.
 
Ivo P

Ivo P

22/10/2020 14:23:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');


scan_dir() is een standaard php-functie. Zo te zien heb jij een eigen variant hierop gemaakt scan_dir_f()

En die geeft iets anders terug dan een array, wat scan_dir() wel doet.
Wat geeft jouw functie wel terug? En is dat onder alle omstandigheden zo?

Bijvoorbeeld: als er geen files gevonden worden: wordt dan een leeg array teruggegeven? of komt er NULL of FALSE terug?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:09:38
Quote Anchor link
Voor de duidelijkheid ik heb helemaal niets gemaakt omdat ik niet kan programmeren, (toch niet in php)
Ik zoek alleen hulp omdat het gevonden oude script een aantal fouten gaf, de meeste heb ik zelf gevonden maar dit is de laatste waar ik geen oplossing voor vindt.
Alleen al antwoord geven op jullie vragen is al erg moeilijk voor mij ;-)
Gelukkig werkt het hele programma wel, dus haast is er niet bij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 16:15:06
Quote Anchor link
Voor het gemak heb ik een [code] tag geplaatst waarbij je dus regelnummering ziet.
Maar je moet even zoeken in je codebase naar de function: scan_dir_f
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:55:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
// self-made function like 'scandir()' from PHP5
function scan_dir($dir, $sorting_order, $type) {
    $filelist = scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, 0);
    return $filelist;
}

// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;
    $FILETYPE_DIR = 1;
    $FILETYPE_FILE = 2;

    if(!is_int($type)) $type = $$type;
    clearstatcache();
    $dirhandle  = opendir($dir);
    while (false !== ($file = readdir($dirhandle))) {
        if($file != "." && $file != "..") {
               switch($type) {
                   case 0:
                    $files[] = $file;
                    break;
                   case 1:
                    if(is_dir($dir.$file)) $files[] = $file;
                    break;
                   case 2:
                    if(is_file($dir.$file)) {
                        $ext = substr($file, strrpos($file, '.')+1);
                        if(!$filter || strtolower($ext) == strtolower($filter))
                            $files[] = $file;
                    }
                    break;
            }
           }
    }
    closedir($dirhandle);
    if(isset($files)) {    # prevents php warning
        if($sorting_order == 1) rsort($files);
        else                    sort($files);
    }
    return $files;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:15:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    $files = [];                                            <= deze regel toevoegen
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;

?>
Gewijzigd op 22/10/2020 17:15:43 door Ozzie PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 17:25:05
Quote Anchor link
Ontzettend bedankt Ozzie, dat was inderdaad de oplossing.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:28:23
Quote Anchor link
Geen dank hoor. Succes met je project.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/10/2020 18:01:06
Quote Anchor link
Fijn dat het is opgelost het ongewenste gedrag lijkt te zijn verdwenen, maar het is natuurlijk ook interessant om te achterhalen waarom deze melding (ineens?) de kop opsteekt.

Komt het misschien omdat er lege directories ergens binnen geslopen zijn?
Of wellicht heeft jouw webboer de PHP-versie gebumpt en/of de strictheid waarmee fouten worden gemeld opgevoerd?

Hoe dan ook, indien deze meldingen eerder niet optraden, en nu wel, houdt dat in dat er *iets* is veranderd, of dat er op een bepaalde manier andere condities gelden voor de omgeving waarin deze functionaliteit actief is.

Code (en haar werking) verandert/muteert doorgaans niet spontaan; het doet altijd precies datgene wat geschreven is.

NB sizeof() is een alias, gebruik bij voorkeur geen aliassen, want die kunnen op den duur obsolete raken/helemaal worden verwijderd.
Gewijzigd op 22/10/2020 18:02:13 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.