sizeof

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Full Stack Developer/ Applicatie Ontwikkelaar

Wat jij doet Als Applicatie Ontwikkelaar ben je onderdeel van het team die de Rimote omgeving ontwikkeld en onderhoud. Hierbij kan je denk aan de cloud, on premise en webapplicaties welke worden gebruikt in bijvoorbeeld industriële bakkerijen, biogasinstallaties en kwekerijen. Deze applicaties verzorgen (remote) de aansturing en monitoring van processen, machines en robots. Van a tot z ben je betrokken bij projecten. Dit betekent vanaf ontwerp tot oplevering. Je moet samen met jouw team een goed product neer zetten. Dit begint met het opzetten van het ontwerp. De basis van de software moet staan als een huis. Daarvoor moet jij

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

(Junior) PHP Ontwikkelaar bij een retail bedrijf i

Bedrijfsomschrijving Ben jij een ervaren PHP ontwikkelaar met een passie voor retail en ICT? Wil jij werken in een team dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van uitdagende applicaties voor een groot retailbedrijf in Delft? Dan zijn zij op zoek naar jou! Functieomschrijving Als PHP Ontwikkelaar werk je in een team aan de ontwikkeling van applicaties die door de gehele organisatie worden gebruikt. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen, testen en implementeren van deze applicaties. Je werkt hierbij nauw samen met andere ontwikkelaars, projectmanagers en stakeholders binnen de organisatie. Je taken bestaan onder andere uit: Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Low code Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen van bestaande applicaties en het geheel van scratch af aan opzetten van nieuwe applicaties binnen een low code platform; Je beoordeelt technisch ontwerpen en maakt de vertaalslag naar de technische oplossingen binnen het platform; Je voert testwerkzaamheden uit; Je adviseert de organisatie op jouw vakgebied; Je schakelt met business analisten en de architect om tot mooie oplossingen te komen; Je lost bugs op en denkt mee over een structurele oplossing. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:14:21
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik zit met de volgende vraag:
Deze regel geeft een waarschuwing in mijn code. (Warning = sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in)
Quote:
for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);


Enig zoekwerk doet mij vermoeden dat er "is_array" voor moet komen, maar hoe precies snap ik niet.

Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 14:41:30
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 10:19:18
Quote Anchor link
Een controle of het een array is, is wel gewenst. Maar waar komt die variabele $gpx_files vandaan?

Het is dus geen array/object.
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 10:54:57
Quote Anchor link
Een paar regels erboven vermoed ik.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
//  batchimport GPX  bestand //
function batchimportGPX() {
    global $DEBUG, $cfg;
    HTML::heading(_MENU_GPX_BATCH_IMPORT, 3);
    if(!$cfg['public_host'] || check_password($cfg['admin_password'])) {
        echo "<script src='./libraries/import.js'></script>\n";
        // set current upload dir and scan it for gpx files
        $dir = GPX_UPLOAD_DIR;
        $gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');
        
        HTML::message_r(_TRC_BATCH_IMPORTING_DIR, $dir);
        HTML::message(_TRC_CHOOSE_FILES_FOR_BATCH_IMPORTING);
        if($DEBUG)    print_r($gpx_files);
        
        HTML_gpx::viewBatchImportTableHeader();
        for($i=0; $i<sizeof($gpx_files); $i++) {
            HTML_gpx::viewBatchImportTableRow($i+1, $gpx_files[$i]);
        }
        HTML_gpx::viewBatchImportTableFooter($dir);
        HTML_gpx::viewImportProgress();
    }else {
        HTML::message(_NOT_AUTH ." ". _DO_LOGIN);
    }
}
Gewijzigd op 22/10/2020 16:12:28 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:08:40
Quote Anchor link
Kan je de debug een aanzetten?

NB: Voor scripts hebben we code-tags.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:09:33 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 11:18:48
Quote Anchor link
Sorry maar er is geen "code tag" hoor, heb daar al meer naar gezocht hier omdat het mij zeer verbaasde dat die er niet was.
Debug staat aan (volgens mij toch) en geeft deze melding:
Quote:
Warning: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/u57968p54877/domains/jan-karina.es/public_html/wandelingen/phpmygpx/gpx.php on line 451


Bedankt trouwens vooor je snelle reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 11:24:48
Quote Anchor link
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Als de debug aanstaat moet je een array-boom zien.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:25:16 door - Ariën -
 
Ad Fundum

Ad Fundum

22/10/2020 11:50:16
Quote Anchor link
sizeof() is een alias voor de functie count() en moet een variabele krijgen waar iets achter zit dat de Countable interface heeft geïmplementeerd. Arrays hebben dat standaard, maar het mag ook een object van eigen class zijn.

PHP klaagt dat $gpx_files niet te tellen is via de Countable interface, het is blijkbaar geen array en verwijst ook niet naar iets anders dat de Countable interface wel heeft. Je zult moeten achterhalen wat er dan wel in $gpx_files zit, bijvoorbeeld met var_dump():

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php var_dump($gpx_files); ?>

Je moet daarna achterhalen hoe het komt dat $gpx_files niet voldoet aan het criterium van sizeof(), en besluiten hoe je dat op wilt lossen in de code die voorafgaat aan de for-lus.
Gewijzigd op 22/10/2020 11:51:49 door Ad Fundum
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:41:12
Quote Anchor link
Bedankt voor je antwoord maar daar moet ik eens heel lang op stureren hoor :-)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 12:42:47
Quote Anchor link
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 12:47:41
Quote Anchor link
Quote:
Die tag is er wel. Zie ook de Veelgestelde Vragen. :-)

Het zou wel gemakkelijker zijn als je gewoon in de editorbalk staat ;-)

Toevoeging op 22/10/2020 12:54:50:

- Ariën - op 22/10/2020 12:42:47:
De vraag is: als het geen array of object is, wat is het wel?


Mijn inziens is het de inhoud van een formulier, verder zou ik het echt niet weten.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 13:01:25
Quote Anchor link
Daarom moet je die var_dump() toevoegen.
Als je [code] en [/code]-tags toevoegt heb je ook lijnnummer erbij.

En ja, de knop ontbreekt. Er komt wel een keer een moment dat die wordt toegevoegd bij onderhoud aan de site.
Gewijzigd op 22/10/2020 13:01:56 door - Ariën -
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 13:20:40
Quote Anchor link
Ik ga het eens bekijken op mijn gemak, bedankt in ieder geval.
 
Ivo P

Ivo P

22/10/2020 14:23:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$gpx_files = scan_dir_f($dir, 0, 'FILETYPE_FILE', 'GPX');


scan_dir() is een standaard php-functie. Zo te zien heb jij een eigen variant hierop gemaakt scan_dir_f()

En die geeft iets anders terug dan een array, wat scan_dir() wel doet.
Wat geeft jouw functie wel terug? En is dat onder alle omstandigheden zo?

Bijvoorbeeld: als er geen files gevonden worden: wordt dan een leeg array teruggegeven? of komt er NULL of FALSE terug?
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:09:38
Quote Anchor link
Voor de duidelijkheid ik heb helemaal niets gemaakt omdat ik niet kan programmeren, (toch niet in php)
Ik zoek alleen hulp omdat het gevonden oude script een aantal fouten gaf, de meeste heb ik zelf gevonden maar dit is de laatste waar ik geen oplossing voor vindt.
Alleen al antwoord geven op jullie vragen is al erg moeilijk voor mij ;-)
Gelukkig werkt het hele programma wel, dus haast is er niet bij.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

22/10/2020 16:15:06
Quote Anchor link
Voor het gemak heb ik een [code] tag geplaatst waarbij je dus regelnummering ziet.
Maar je moet even zoeken in je codebase naar de function: scan_dir_f
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 16:55:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
// self-made function like 'scandir()' from PHP5
function scan_dir($dir, $sorting_order, $type) {
    $filelist = scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, 0);
    return $filelist;
}

// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;
    $FILETYPE_DIR = 1;
    $FILETYPE_FILE = 2;

    if(!is_int($type)) $type = $$type;
    clearstatcache();
    $dirhandle  = opendir($dir);
    while (false !== ($file = readdir($dirhandle))) {
        if($file != "." && $file != "..") {
               switch($type) {
                   case 0:
                    $files[] = $file;
                    break;
                   case 1:
                    if(is_dir($dir.$file)) $files[] = $file;
                    break;
                   case 2:
                    if(is_file($dir.$file)) {
                        $ext = substr($file, strrpos($file, '.')+1);
                        if(!$filter || strtolower($ext) == strtolower($filter))
                            $files[] = $file;
                    }
                    break;
            }
           }
    }
    closedir($dirhandle);
    if(isset($files)) {    # prevents php warning
        if($sorting_order == 1) rsort($files);
        else                    sort($files);
    }
    return $files;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:15:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// self-made extended scandir function with filetype filter
function scan_dir_f($dir, $sorting_order, $type, $filter) {
    $files = [];                                            <= deze regel toevoegen
    // definitions of constants for 'type'
    $FILETYPE_ALL = 0;

?>
Gewijzigd op 22/10/2020 17:15:43 door Ozzie PHP
 
Jan Bakker

Jan Bakker

22/10/2020 17:25:05
Quote Anchor link
Ontzettend bedankt Ozzie, dat was inderdaad de oplossing.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/10/2020 17:28:23
Quote Anchor link
Geen dank hoor. Succes met je project.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

22/10/2020 18:01:06
Quote Anchor link
Fijn dat het is opgelost het ongewenste gedrag lijkt te zijn verdwenen, maar het is natuurlijk ook interessant om te achterhalen waarom deze melding (ineens?) de kop opsteekt.

Komt het misschien omdat er lege directories ergens binnen geslopen zijn?
Of wellicht heeft jouw webboer de PHP-versie gebumpt en/of de strictheid waarmee fouten worden gemeld opgevoerd?

Hoe dan ook, indien deze meldingen eerder niet optraden, en nu wel, houdt dat in dat er *iets* is veranderd, of dat er op een bepaalde manier andere condities gelden voor de omgeving waarin deze functionaliteit actief is.

Code (en haar werking) verandert/muteert doorgaans niet spontaan; het doet altijd precies datgene wat geschreven is.

NB sizeof() is een alias, gebruik bij voorkeur geen aliassen, want die kunnen op den duur obsolete raken/helemaal worden verwijderd.
Gewijzigd op 22/10/2020 18:02:13 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.