Slak klimt in de put

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Pim -

Pim -

23/09/2010 16:33:33
Quote Anchor link
Volgens Karl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
function slak($put, $snelheid, $terugval) {
    return(($put-$terugval)/($snelheid-$terugval));
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
put = h
snelheid = a
terugval = b
dagen = x

h = ax - b(x-1)
h = ax - bx + b
h = x(a-b) + b
h - b = x(a-b)
x = (h-b)/(a-b)
Gewijzigd op 23/09/2010 16:35:10 door Pim -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 19:21:46
 
Arjan -

Arjan -

23/09/2010 18:51:22
Quote Anchor link
Het is vrij logisch allemaal. De slak zit op niveau 0. Een dag begint met een nacht, maar een slak kan niet verder zakken (immers is het niveau 0). Dus de eerste dag stijgt ie de volle 3 meter. De daaropvolgende dagen stijgt de slak met 1 meter (3 - 2). Je houdt dan (20 meter - 3 meter = 17 meter), en elke dag stijgt ie met 1 meter, dus dan doet ie er in het totaal 18 dagen over om uit de put (20 meter) te komen.
Dus die van Karl klopt!

Trouwens wel super veel schoolopdrachten de laatste tijd hier op het forum.
Gewijzigd op 23/09/2010 18:54:23 door Arjan -
 

23/09/2010 20:41:11
Quote Anchor link
Arjen - op 23/09/2010 18:51:22:
(...)
Trouwens wel super veel schoolopdrachten de laatste tijd hier op het forum.


Omdat school net weer begonnen is :-), naja, een aantal weken. Dus men komt nog net door opdracht één en twee, maar opdracht drie, tja. Die wordt lastig.
 
Pieter M

Pieter M

06/10/2010 14:42:48
Quote Anchor link
iemand nog meer oplossingen?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

06/10/2010 15:08:24
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
function put($eindhoogte, $hoogte_p_d, $terugval, $starthoogte, $putverhoging_pct_p_d = 0)
{

    $current_hoogte = $starthoogte;
    $dagen = 0;
    while($current_hoogte < $eindhoogte - $hoogte_p_d)
    {

        $dagen++;
        $current_hoogte += ($hoogte_p_d - $terugval);
        if( $putverhoging_pct_p_d > 0)
        {

            $eindhoogte *= 1 + ($putverhoging_pct_p_d / 100);
        }
    }

    return $dagen + 1;
}

echo put(20, 3, 2, 0, 1);
?>


Deze optie is ook leuk :) Hij is namelijk volledig aanpasbaar. Zelfs de +zoveel% puthoogte per dag staat erbij.
Overigens de optie die jij noemde dat een boer elke keer 25% verhoging bouwde op de put, zal nooit eindigen. :) De boer verhoogt de put namelijk sneller dan de slak klimt.

Edit: Leek me wel handig om even de php start tag toe te voegen. :)
Gewijzigd op 06/10/2010 15:26:24 door Robert Deiman
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.