slechte webtutorials

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie The position we have for you As a .NET developer you will work for one of our customers active in the High Tech Industry. Our customers are mainly located in the Eindhoven area. We are very selective when it comes to the projects we accept and therefore only focus on innovative and complex projects. Because our customers are mainly specialized in machine construction, you often work close to the machines. Our team currently consists of Embedded engineers, IOT developers and Cloud engineers. We mainly work on Microsoft projects where WPF, UWP, .NET Core and Microsoft Azure are used. Eisen

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

05/07/2018 21:48:10
Quote Anchor link
Heb je dat ook wel eens. Dat je ergens een tutorial op youtube ziet en dat je denkt "wat een bagger is dit" en dat je ergens een soort van plicht voelt om er iets van te zeggen terwijl je je op hetzelfde moment realiseert dat het echt geen ene drol uithaalt omdat:
- je ofwel genegeerd wordt,
- ofwel de kritiekpunten op den duur ondergesneeuwd raken onder aanprijzingen van nietsvermoedende beginners,
- je geblokkeerd wordt door de beheerder van het kanaal en jou op hetzelfde moment neerzet als een soort van boeman die het feestje voor de rest verpest?

Hoe moet je omgaan met zoveel onredelijkheid en stupiditeit? Of valt dit onder de inleiding van het boek "Welkom op het internet"?

Afbeelding

Concreet geval (je bent gewaarschuwd): https://www.youtube.com/watch?v=PHiu0JA9eqE

Grappig verschil tussen eerste reactie in de mail:
Quote:
You generally think you are doing something good for the rest of the class. I am going to block you from the channel but keep this comment here if possible for others to see.

En de uiteindelijke variant op het kanaal:
Quote:
You generally think you are doing something good for the rest of the class but come out looking the opposite, and I'm not going to have this kind of bullying on my channel.

Hypocriet much?

Bully!
Afbeelding
Gewijzigd op 06/07/2018 12:00:44 door Thomas van den Heuvel
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:41:22
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

05/07/2018 22:30:07
Quote Anchor link
Yep, holy shit. Net even gekeken, en ook je comment gezien. +100. Heb er ook even een reactie op achtergelaten.
 
Pipo Clown

Pipo Clown

05/07/2018 23:50:35
Quote Anchor link
Ik heb ooit een boek doorgewerkt waar nogal wat foutjes in stonden, met name in de code.

Ik heb dit toen gemeld aan de auteur en in de volgende druk waren alle foutjes verbeterd en werd mijn naam genoemd met een "dank aan".

Het kan dus wel degelijk nut hebben.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

06/07/2018 00:38:09
Quote Anchor link
Het kan, ja. Maar gezien de reactie op die video heeft het geen nut. Als je kijkt wil hij gewoon kijkers hebben, en gezien wat de output is is hij zelf ook nog een beginner. Het is niet voor niets dat ik een reactie heb toegevoegd dat ik als leraar een obligatie zie om mensen dingen goed aan te leren. Ik verwacht dat ik ook een block krijg, we gaan het zien.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

06/07/2018 12:59:29
Quote Anchor link
Ik kan mij wel voorstellen dat ik (bij die tutorial, en mogelijk ook elders ;)) overkom als iemand die op elke slak zout legt, maar in dit geval was er niet veel voor nodig om de maker te "tilten", ik krab een klein beetje aan het hoe en het waarom en heb meteen een block :).

Hij geeft ook openlijk toe dat hij mijn reactie niet gaat lezen. Ik bedoel, dat getuigt dan toch ook van een compleet gebrek aan incasseringsvermogen en ook van ofwel een gebrek aan vertrouwen in eigen code of het ontbreken van de wil om deze te verdedigen?

In zekere zin maakt het niet uit wat voor code je klopt, als je deze maar kan motiveren. In de tutorial lijkt het mij de kunst om een balans te vinden tussen het treden in details en het uitleggen van materie. Als je complexere onderwerpen gaat behandelen, zul je ook meerdere facetten moeten uitlichten, of deze gewoon over meerdere tutorials verdelen.

Of deze reeks: https://www.youtube.com/playlist?list=PL-Db3tEF6pB_1oKlnpxyQGZIa8EYmA_1K

Long story short: er wordt weliswaar netjes gebruik gemaakt van password_hash() en password_verify() maar hij vergeet de data te escapen. Met enig kunst- en vliegwerk kun je een injectie maken waarmee je met een willekeurige gebruiker in kan loggen.

Ik weet vrij zeker dat ik destijds een reactie heb gegeven waarin dat proces precies beschreven stond, maar mogelijk heeft de auteur deze reactie verwijderd. Ik vind sowieso dat reactiesysteem van youtube raar, maar als je ziet wat voor scheldkannonades daar af en toe over een weer gaan is het niet zo verwonderlijk dat een kanaalbeheerder verregaande moderatiemiddelen heeft.

Maar om nu dit soort dingen onder het tapijt te vegen terwijl iedereen de tutorial de hemel inprijst... Dan ben je toch alleen maar met jezelf bezig en interesseert het je blijkbaar niet dat je anderen op deze manier potentieel dupeert. Ik snap daar echt helemaal niets van.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/07/2018 21:22:44
Quote Anchor link
Tja.. iedereen mag filmpjes plaatsen. Het resultaat is dat 90% bagger is. De maker voelde zich duidelijk aangevallen :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.