slideDown / slideUp werkt niet goed!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

25/03/2014 21:28:25
Quote Anchor link
Hey mensen ik ben bezig dat als je op de img.twitterknop/img.facebookknop knop drukt dat dan de social widget naar beneden slide ik heb dit met behulp van slideDown/slideUp gedaan alleen nu komt ie van de zeikant.

social.js:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$(document).ready(function(){
    $(".twitter").hide(0);
    $(".facebook").hide(0);
    $("img.twitterknop").mouseover(function(){
        $(".twitter").show("slow").slideDown("slow");
    });
    $("img.twitterknop").mouseout(function(){
        $(".twitter").slideUp("slow").show("slow");
    });
    $("img.facebookknop").mouseenter(function(){
        $(".facebook").show("slow").slideDown("slow");
    });
    $("img.facebookknop").mouseleave(function(){
        $(".facebook").slideUp("slow").show("slow");
    });
});


style.css:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
img.twitterknop{
    position: fixed;
    left: 2%;
    top: 250px;
    width: 310px;
    height: 50px;
    border-top-left-radius: 6px;
    border-top-right-radius: 6px;
}

.twitter{
    position: fixed;
    top: 295px;
    left: 2%;
    width: 310px;
    min-height: 605px;
}

img.facebookknop{
    position: fixed;
    right: 2%;
    top: 250px;
    width: 310px;
    height: 50px;
    border-top-left-radius: 6px;
    border-top-right-radius: 6px;
}

.facebook{
    position: fixed;
    top: 300px;
    right: 2%;
    width: 310px;
    min-height: 600px;
}
Gewijzigd op 26/03/2014 15:35:34 door Mathieu Posthumus
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:40:28
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

26/03/2014 14:43:42
Quote Anchor link
Heb je jQuery wel ingeladen?
 
Michael -

Michael -

26/03/2014 14:52:16
Quote Anchor link
>>> behulp van slideDown/slideUp gedaan alleen nu komt ie van de zeikant zijkant.

En vervolgens .slideLeft gebruiken. Koffie nodig?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

26/03/2014 15:35:54
Quote Anchor link
Snelle Jaap op 26/03/2014 14:43:42:
Heb je jQuery wel ingeladen?


Ja hij is ingeladen. Anders zou die helemaal niks doen:P



Toevoeging op 26/03/2014 15:36:40:

Michael - op 26/03/2014 14:52:16:
>>> behulp van slideDown/slideUp gedaan alleen nu komt ie van de zeikant zijkant.

En vervolgens .slideLeft gebruiken. Koffie nodig?


Dat was omdat ik dingen ging proberen.. Ik heb het weer even aangepast. Maar nou weet ik het probleem nog niet:S
Gewijzigd op 26/03/2014 15:38:12 door Mathieu Posthumus
 
Michael -

Michael -

26/03/2014 16:12:30
Quote Anchor link
Zou fijn zijn als je dan even je begin bericht kan aanpassen met de goede code, want van deze klopt helemaal niks van.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

26/03/2014 20:10:11
Quote Anchor link
Michael nu wel:D
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

26/03/2014 20:27:08
Quote Anchor link
Zet eens je code op jsfiddle zodat we mee kunnen kijken (en denken).
Even wat praktische tips:
Als je met enkele elementen werkt, dwz je hebt met één div met de class "tweeter" gebruik dan een id.

Gebruik geen .hide() in de document.ready() als je iets in eerste instantie wilt verbergen, maar zet 'm in de css op display:none, dit voorkomt een flits effect als de pagina geladen wordt.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

26/03/2014 20:46:56
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/6TQg6/1/ Dit is wat ik heb gedaan

Toevoeging op 26/03/2014 20:48:42:

Maar nu doet de slide het niet!
 
Machiel K

Machiel K

26/03/2014 21:10:53
Quote Anchor link
Je moet ook wel aan de linker kant aangeven dat het hier om jQuery gaat, en dat jQuery dus ingeladen moet worden. http://jsfiddle.net/MachielK_/6TQg6/9/
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

26/03/2014 21:38:54
Quote Anchor link
Machiel K Als dat niet zou werken dan zou hij niet eens tevoorschijn komen.
 
Michael -

Michael -

27/03/2014 08:06:37
Quote Anchor link
@Mathieu, wat Machiel bedoelt is dat je in je jsfiddle geen jQuery hebt ingeladen (links bovenaan)
Maar daar heb je weer een andere code staan dan in je eerste post. En die fiddle werkt gewoon hoor.
Daarnaast is al vaker gezegd dat je je moet verdiepen in functies en niet gewoon gebruiken.
SlideUp en Show zijn inprincipe het zelfde. De één geeft 'm direct weer en de ander met een animatie. Je kunt deze dus nooit samen gebruiken.
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

27/03/2014 10:35:01
Quote Anchor link
@Michael Oke dank je, Ik zal er wat meer over zoeken.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

28/03/2014 13:25:41
Quote Anchor link
Is die al gelukt?
 
Mathieu Posthumus

Mathieu Posthumus

28/03/2014 18:19:08
Quote Anchor link
Nee Ik keek er ook even naar hoe het eruit zou zien op de pagina maar het komt niet egt mooit overeen dus heb ik het toch niet gedaan!
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

31/03/2014 11:09:37
Quote Anchor link
Oke, wat anders proberen dan maar :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.