Slimbox werkt niet??

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Kleine Man

Kleine Man

09/08/2010 22:15:14
Quote Anchor link
Ik heb onlangs een site gemaakt om golf artikelen te verkopen en ben benieuwd wat jullie er van vinden..??

Daarbij zit ik op die website met een probleempje waar ik niet uit kom. Het gaat om slimbox. Dat gebruik ik om een vergrote weergave van artikel afbeeldingen weer te geven.

Als ik het test op localhost, dan werkt alles prima en als ik de indentieke bestanden upload dan werkt het opeens niet meer. Ik snap er niks van en de hoster weet ook niet waar het aan ligt. Ik heb alle bestanden voor slimbox hierhier gedownload en niks aan veranderd.

Ik hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen

Boudewijn

P.S. ned-golf.nl is trouwens de site
Gewijzigd op 10/08/2010 16:16:01 door Kleine Man
 
PHP hulp

PHP hulp

05/08/2021 17:16:33
 
Aad B

Aad B

09/08/2010 22:20:49
Quote Anchor link
Het script blijft op de foto wachten. Dit is vrijwel altijd een issue met paden/directories/plaats van bestanden. Met lightbox idem dito. Mensen worstelen daar enorm mee en je moet het meestal zelf uitzoeken omdat we hier je paden niet kennen, niet zien en niet kunnen verbeteren.
 
Mark Beets

Mark Beets

10/08/2010 00:05:37
Quote Anchor link
Paden altijd lastig ... je kan het je zelf wel makkelijk maken .. ik gebruik altijd zo iets .. difine altijd blokletters eigenlijk ..

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
# Set Constants SEPARATOR: \
define ('DIRSEP', DIRECTORY_SEPARATOR); //windows or unix
define ('DIRURLLink', '/');

# SET boottrap
$applicationPath = realpath(dirname(__FILE__) . DIRSEP . '../..' . DIRSEP) . DIRSEP;
define ('SitePath', $applicationPath);                                     
define ('AppPath', SitePath . 'application' . DIRSEP );             
    define ('ModelPath', AppPath . 'model' . DIRSEP );                     
    define ('ViewPath', AppPath . 'view' . DIRSEP );                     
    define ('ControllerPath', AppPath . 'controller' . DIRSEP );        
    define ('DataPath', AppPath . 'data' . DIRSEP );                    
define ('libPath', SitePath . 'library' . DIRSEP );                        
define ('PubPath', SitePath . 'public' . DIRSEP );
        
#configurtion file    productie     
if($_SERVER['SERVER_NAME'] == 'www.jouwdomein.nl' or $_SERVER['SERVER_NAME'] == 'jouwdomein.nl') {
    define ('LibLink', 'http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].'/library/');
    define ('PubLink', 'http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].'/public/');    
    define ('URLLink', 'http://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].'/');
    define ('URLLinkS', 'https://'.$_SERVER['SERVER_NAME'].'/');
    }


Kan nog kijken naar instellingen ftp ..
Zorg er voor dat al je files UTF-8 zijn zonder BOM .. kan hele rare problemen oplossen.

Maybe dat je er wat mee kan...
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2010 01:26:46
Quote Anchor link
Leuk al die ? voor de prijzen.

?199,-
?183,54
Incl. 19% BTW
Excl. verzendkosten
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

10/08/2010 02:09:02
Quote Anchor link
@SanThe: Hij weet de prijzen zelf niet denk ik :p
@Mark: Lelijk stukje code... Hierbij adviseer ik iedereen er NIET naar te kijken, en het zeker niet te gebruiken. Mark, als je wilt weten wat er zo lelijk aan is, stuur me maar een pm. Dan leg ik het uit. Vergeet niet de url erbij te vermelden, ik onthoud namelijk niet ieder topic.
 
Johan Dam

Johan Dam

10/08/2010 08:23:32
Quote Anchor link
--- DELETED ---
Gewijzigd op 10/08/2010 08:45:56 door Johan Dam
 
Mark Beets

Mark Beets

10/08/2010 10:07:53
Quote Anchor link
@Wesley, ik probeer die kleine ver te helpen. Post hier dan even wat niet mooi is, maybe heeft hij er ook er aan?
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

10/08/2010 15:14:06
Quote Anchor link
@Mark: "Die kleine"?

define ('DIRSEP', DIRECTORY_SEPARATOR); //windows or unix

Moet ik de rest echt uitleggen? een constant maken van een constant? serieus?
 
Kleine Man

Kleine Man

10/08/2010 15:23:08
Quote Anchor link
Bedankt voor jullie reacties. Ik dacht dat ik een bericht zou krijgen als mensen hier wat schreven, maar blijkbaar dus niet.

Aangezien ik NIET naar die code van Mark mag kijken ;) ben ik nog niet echt opgeschoten. De bestanden van slimbox kunnen jullie wel gewoon bekijken. Staan hier:

/css/slimbox.css
/extra/autoactivation.js
/js/mootools.js
/js/slimbox.js
/src/autoload.js
/src/slimbox.js

en de plaatjes die worden getoond staan hier: /plaatjes/.....jpg

Zoals ik al had vermeld, snap ik niks van al die bestanden en omdat alles op localhost wel werkt en de paden hetzelfde zijn, heb ik geen flauw idee wat er mis is.

Boudewijn

EDIT: waar zie je overigens al die vraagtekens voor de prijzen santhe?? ik zie ze nergens....
Gewijzigd op 10/08/2010 15:31:10 door Kleine Man
 
Mark Beets

Mark Beets

10/08/2010 15:33:17
Quote Anchor link
@weslay: daar heb je een puntje, moet toch eens wat doen aan mijn tunnelvisie ;-).
DIRECTORY_SEPARATOR is inderdaad al voor windows of unix. Mocht je een \/ nu eens willen vervangen voor een @ dan kan dat natuurlijk wel. Ik vind die korte notering toch wel fijn .. maar dat is persoonlijk.

Maar thanks..
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

10/08/2010 15:40:08
Quote Anchor link
Mark Beets op 10/08/2010 15:33:17:
@weslay: daar heb je een puntje, moet toch eens wat doen aan mijn tunnelvisie ;-).
DIRECTORY_SEPARATOR is inderdaad al voor windows of unix. Mocht je een \/ nu eens willen vervangen voor een @ dan kan dat natuurlijk wel. Ik vind die korte notering toch wel fijn .. maar dat is persoonlijk.

Maar thanks..


Maybe ook eens naar het zend framework kijken. Die doet het netjes :)

@kleine man: Kijk eens zelf. http://ned-golf.nl/plaatje.php?file=15_1.jpg werkt niet. Omdat het pad niet klopt. Wij kunnen niet in je code kijken, en weten ook niet waar je afbeeldingen staan en hoe je ze ophaald. en dat met die vraagtekens... Kijk eens in firefox.
Gewijzigd op 10/08/2010 15:43:47 door wesley Overdijk
 
Kleine Man

Kleine Man

10/08/2010 15:56:11
Quote Anchor link
Het zend framework?? Ziet dat er in firefox ook helemaal *** uit?

Dat dat plaatje.php niet werkt komt doordat er nog wat achter moet, namelijk &grootte=.... (vul daar een getal in). Dan krijg je wel een plaatje te zien.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
// code is grotendeels van http://us3.php.net/manual/en/function.imagecopyresampled.php
$filename = 'plaatjes/'.$_GET['file'];

$width = $_GET['grootte'];    
$height = $_GET['grootte'];

header("Content-type: image/jpeg");

if (!file_exists($filename)){
$filename = 'plaatjes/error.jpg';
}


list($width_orig, $height_orig) = getimagesize($filename);

$ratio_orig = $width_orig/$height_orig;

if ($width/$height > $ratio_orig) {
   $newwidth = $height*$ratio_orig;
   $newheight = $height;
}
else {
   $newheight = $width/$ratio_orig;
   $newwidth = $width;
}

$x2 = '0';
$y2 = '0';

if ($newwidth < $width){                
   $x2 = ($width - $newwidth) / 2;
   $y2 = '0';
}


if ($newheight < $height){
   $y2 = ($height - $newheight) / 2;
   $x2 = '0';
}


$im = imagecreatetruecolor($width, $height);
$white = imagecolorallocate($im, 255, 255, 255);
imagefilledrectangle($im, 0, 0, $width, $height, $white);
$image = imagecreatefromjpeg($filename);
imagecopyresampled($im, $image, $x2, $y2, 0, 0, $newwidth, $newheight, $width_orig, $height_orig);

imagejpeg($im,NULL, 100);
?>


EDIT: hmm heb zojuist firefox gedownload en ziet er allemaal prima uit ... nergens vraagtekens

OPGELOST: Ik was zo slim om .jpg er vergeten achter zetten. Allemaal bedankt voor de moeite. ;)
Gewijzigd op 10/08/2010 16:09:51 door Kleine Man
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2010 16:07:11
Quote Anchor link
Kleine Man op 10/08/2010 15:23:08:
EDIT: waar zie je overigens al die vraagtekens voor de prijzen santhe?? ik zie ze nergens....


Ehh, overal, voor elke prijs.

Quote:
Drivers

Ga naar Callaway FT-iZ Tour Driver

Callaway FT-iZ Tour Driver
De Callaway FT-iZ driver is een van de meest geavanceerde drivers van Callaway. Het verleggen van de grenzen van hun eigen Callaway Fusion Technology hebben een driver opgeleverd die meer speelbaar dan ooit is en met een adembenemende mooi uiter... »
?392,56
Incl. 19% BTW
Ga naar Callaway FT-iZ Driver

Callaway FT-iZ Driver
De Callaway FT-iZ driver is een van de meest geavanceerde drivers van Callaway. Het verleggen van de grenzen van hun eigen Callaway Fusion Technology hebben een driver opgeleverd die meer speelbaar dan ooit is en met een adembenemende mooi uiter... »
?392,56
Incl. 19% BTW

 
Kleine Man

Kleine Man

10/08/2010 16:10:51
Quote Anchor link
Dat is het euroteken dan zeker ...? zie je hier ook een vraagteken ---> €
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2010 16:15:15
Quote Anchor link
Kleine Man op 10/08/2010 16:10:51:
Dat is het euroteken dan zeker ...? zie je hier ook een vraagteken ---> €


Nee, deze is gewoon okee.
 
Kleine Man

Kleine Man

10/08/2010 16:18:56
Quote Anchor link
Zou het dan aan de versie van firefox liggen?? maak anders eens een screenshot ...
 
Bas Kreleger
Beheerder

Bas Kreleger

10/08/2010 16:20:36
Quote Anchor link
SanThe heeft geen Microsoft Sans Serif. Je hebt in je CSS alleen dat font gedefinieerd, je moet even een tweede en derde optie meegeven want als iemand dat lettertype niet heeft, pakt hij een default van de computer en daar zit dus kennelijk geen euro teken in.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/08/2010 16:26:47
Quote Anchor link
Bas Kreleger op 10/08/2010 16:20:36:
SanThe heeft geen Microsoft Sans Serif.


Ik heb er heel veel, maar inderdaad, die heb ik niet.
 
Kleine Man

Kleine Man

10/08/2010 16:30:00
Quote Anchor link
Ooh ok dat zal ik dan wel doen. Welke lijken het meest op sans-serif?

Ik heb helvetica en verdana erbij gezet. Die zijn toch ook wel veel gebruikt?
Gewijzigd op 10/08/2010 16:33:28 door Kleine Man
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

10/08/2010 16:33:37
Quote Anchor link
Wat betreft de website zelf: Mooi strak, consequente opmaak. Duidelijk en overzichtelijk.
Als ik in 3 klikken een item in mijn winkelwagen heb noem ik een site overzichtelijk.
 
Bas Kreleger
Beheerder

Bas Kreleger

10/08/2010 16:34:55
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.