sluitingsdagen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Je maakt een vliegende start van je carrière, door meteen mee te bouwen aan de digitale aspecten van Coolblue. Wat doe je als Junior PHP Developer bij Coolblue? Als Junior PHP Developer ben je meteen vanaf de start onderdeel van een development team. Je kijkt veel mee met collega’s en volgt trainingen om te groeien als Junior Developer. Op dat moment komt je wil om steeds te blijven leren naar boven. Daarnaast pak je in de sprints ook je eigen stories op om Coolblue iedere dag een beetje beter te kunnen maken. Je sterk analytisch vermogen komt dan ook goed

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Applicatieontwikkelaar ABAP

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving De kandidaat zal worden ingezet binnen een van de DevOps teams binnen SCI (Service Centrum Inburgering) voor het ontwerpen en bouwen in SAP ABAP van de binnen SCI gebruikte informatiesystemen. Voornaamste voorkomende werkzaamheden zijn het aanpassen van en bouwen van nieuwe programmatuur in ABAP (Objects), waarbij ook gebruikt wordt gemaakt van DDD (Domain Driven Design) en het opstellen/aanpassen van Functionele/Technische ontwerpen. Daarnaast moeten ook formulieren met SAP Smartforms worden aangepast. Verder speelt de overgang naar SAP4Hana en SAP CPI. Vanwege het veelvuldig gebruik van SAP PO is kennis hiervan een pré. Achtergrond opdracht Momenteel werken meerdere DevOps teams

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »
Jaimy A

Jaimy A

13/08/2014 22:06:52
Quote Anchor link
Hey allemaal,

Momenteel heb ik een dynamise openingsuren schema
het laat de dagen van de week zien, selecteert welke dag het vandaag is en of de winkel open of dicht is.
Ook wordt er telkens weergeven of er na vandaag binnen de 7dagen een feestdag is en indien dit het geval is komt er de melding "uitzonderlijk gesloten wegens feestdag". alleen ben ik nu aan het zoeken voor een manier om ook sluitingsdagen toe te voegen.
Deze zijn opgeslagen in mysql tabel.

wat ik momenteel heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$sql = "SELECT * FROM Openingsuren WHERE Datum BETWEEN '$D1' AND '$D7' ORDER by id DESC";
$query = mysql_query($sql);
while($row = mysql_fetch_array($query))
{  
echo 'MYSQLDATE: '.htmlspecialchars($row['Datum']).'</br>';
}


ik zou enkel de waardes die worden terug gestuurd moeten kunnen controleren welke dag dit is en er dan een variabel aan toevoegen zodat deze kan worden gewijzigd van "open" naar "uitzonderlijk gesloten".

Zo bewerk ik mijn feestdagen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$D1 = date('Y/m/d'); // huidige dag
$D7 = date('Y/m/d', strtotime("+7 day"));// huidige dag + 7 dagen
$HOLIDAY1 = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,1,1,$Jaar)); // Nieuwjaar

if ($HOLIDAY1 > $D1 && $HOLIDAY1 < $D7){
$IsFeestDag = 1;
$da = new DateTime($HOLIDAY1 );
$DvW = $da->format("N");  //DvW = Dag Van Week (maandag, dinsdag,...)
$DT = new DateTime($HOLIDAY1 );
$DaT = $DT->format("d/m/Y");}  // Sluitings datum wordt op Dag/Maand/Jaar weergeven


De Live voorbeeld die momenteel werkt maar nog niet met slutingsdagen enkel met feestdagen
Klik hier voor live voorbeeld
Gewijzigd op 13/08/2014 22:08:29 door Jaimy A
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 20:02:53
 
Johhny Westra

Johhny Westra

14/08/2014 09:51:25
Quote Anchor link
Ik zou het als volgt doen.

Array maken met daarin de datums vanaf vandaag t/m 7 dagen later:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php

$week
= Array(
    date('m/d'),
    date('m/d', time()+86400),
    date('m/d', (time()+86400)*2),
    date('m/d', (time()+86400)*3),
    date('m/d', (time()+86400)*4),
    date('m/d', (time()+86400)*5),
    date('m/d', (time()+86400)*6)
);


//kan mooier

?>


Vervolgens in de database een tabel aanmaken met hierin de feestdagen met, naam, id, datum, openingstijd en omschrijving.

En dan bij het maken van het overzicht met openingstijden bij elke index van de array kijken of de inhoud overeenkomt met een datum uit de database.
Zo ja, is er een feestdag en toon je de omschrijving met openingstijd.
(Gebruik alleen de maand en de dag, anders moet je alles in de database weer aanpassen als het 2015 is.)
Gewijzigd op 14/08/2014 09:52:10 door Johhny Westra
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 10:08:12
Quote Anchor link
Je zal toch voor elk jaar opnieuw de feestdagen moeten invoeren, want de meeste vallen niet op dezelfde dag in het jaar. Pasen, pinksteren, hemelvaart vallen elk jaar weer anders en zelfs koningsdag is niet altijd op dezelfde dag, want als het op een zondag valt wordt het verschoven.

Enneh:
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'MYSQLDATE: '.htmlspecialchars($row['Datum']).'</br>';
?>

Die htmlspecialchars is natuurlijk overbodig in een datum. Welke vreemde karakters kunnen daar inzitten denk je?
 
Jaimy A

Jaimy A

14/08/2014 10:13:35
Quote Anchor link
Ik ben niet op zoek naar de feestdagen ik ben opzoek om sluitingsdagen toe te voegen die wij sluiten buiten de feestdagen om bijvoorbeeld binnen 5 dagen sluiten wij 2 dagen uitzonderlijk dit jaar en dat we dit kunnen ingeven en opvragen vanuit mysql

feestdagen worden elk jaar automatisch berekend dus dit moet ik niet aanpassen.
(feestdagen in belgie)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
    $Jaar = date('Y');
    $D1 = date('Y/m/d');                                            // huidige dag
    $D7 = date('Y/m/d', strtotime("+7 day"));                        // huidige dag + 7 dagen
    $EA = easter_date($Jaar);                                        // Paas datum
    $ED = date('j', $EA);                                            // Paas dag
    $EM = date('n', $EA);                                            // Paas maand
    $EY = date('Y', $EA);                                            // Paas jaar
    $HO1     = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,1,1,$Jaar));                 // Nieuwjaar
    $HO2    = date('Y/m/d', mktime (0, 0, 0, $EM, $ED + 1,  $EY));     // Paasmaandag
    $HO3    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,5,1,$Jaar));                 // Dag van de arbeid
    $HO4    = date('Y/m/d', mktime (0, 0, 0, $EM, $ED + 39,  $EY)); // O.L.H. Hemelvaart
    $HO5    = date('Y/m/d', mktime (0, 0, 0, $EM, $ED + 50,  $EY)); // Pinkster maandag
    $HO6    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,7,21,$Jaar));             // Nationale feestdag
    $HO7    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,8,15,$Jaar));              // O.L.V. Hemelvaart
    $HO8    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,11,1,$Jaar));             // Allerheiligen
    $HO9    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,11,11,$Jaar));             // Wapenstilstand
    $HO10    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,12,25,$Jaar));            // Kerstmis
    $HO15    = date('Y/m/d', mktime (0,0,0,6,29,$Jaar));                // TEST
Gewijzigd op 14/08/2014 10:16:34 door Jaimy A
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 10:21:06
Quote Anchor link
Daar krijg je toch precies dezelfde oplossing voor als hierboven aangedragen? Wat is nu het verschil tussen feesdag en sluitingsdag? Het concept het precies hetzelfde.
 
Jaimy A

Jaimy A

14/08/2014 10:25:50
Quote Anchor link
Feestdagen worden berekend in php en niet in mysql

Ik zou mijn sluitingsdagen uit mysql willen trekken en dan in mijn functie die ik gebruik voor mijn feestdagen (hieronder) maar enkel met de dagen die zich tussen vandaag en 7dagen later bevinden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
if ($HOLIDAY1 > $D1 && $HOLIDAY1 < $D7){
$IsFeestDag = 1;
$da = new DateTime($HOLIDAY1 );
$DvW = $da->format("N");  //DvW = Dag Van Week (maandag, dinsdag,...)
$DT = new DateTime($HOLIDAY1 );
$DaT = $DT->format("d/m/Y");}  // Sluitings datum wordt op Dag/Maand/Jaar weergeven
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 10:27:14
Quote Anchor link
Uit SELECT * FROM Openingsuren leid ik af dat deze databasetabel alle openingstijden bevat. Als dat inderdaad het geval is, kun je de logica daarvan verder doortrekken: verwijder een dag waarop de winkel gesloten is uit de tabel.

Je krijgt dan drie soorten datums:

a. Geopend: staat in de tabel.
b. Feestdag: wordt berekend.
c. Uitzonderlijke sluiting: staat niet in de tabel (a) maar is ook geen feestdag (b).
 
Erwin H

Erwin H

14/08/2014 10:30:27
Quote Anchor link
Jaimy A op 14/08/2014 10:25:50:
Feestdagen worden berekend in php en niet in mysql

Ik bedoelde natuurlijk de oplossing die door een ander dan jijzelf hierboven werd aangedragen....
 
Jaimy A

Jaimy A

14/08/2014 10:46:53
Quote Anchor link
@ward

Openingsuren bevat sluitingsdagen heb het gewoon dezelfde naam gegeven als mijn php file
We zijn altijd open tenzij het zondag is , of het is een feestdag of de sluitingsdag staat in de tabel "openingsuren"
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/08/2014 10:54:11
Quote Anchor link
Dan keer je de logica dus gewoon om. Laad de sluitingsdatums vanuit de database in een array. Komt een datum niet voor in de array of is de array leeg (dat kan ook), dan ben je geopend, tenzij het een zon- of feestdag is.
 
Johhny Westra

Johhny Westra

14/08/2014 12:28:03
Quote Anchor link
Erwin, je hebt gelijk met de feestdagen. Was nog vroeg voor mij :-)

Jaimy, ik heb een opzetje voor je gemaakt hoe ik het zou doen.
Vanuit gaande dat je een werkende database connectie hebt en de feestdagen gaat opslaan in database!! (raad ik je echt aan)
Geschreven zonder iets te testen so please bare with me.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

/**
 * Created by PhpStorm.
 * User: jklamer
 * Date: 14-8-14
 * Time: 12:19
 */


$week = Array(
    date('y/m/d'),
    date('y/m/d', time()+86400),
    date('y/m/d', (time()+86400)*2),
    date('y/m/d', (time()+86400)*3),
    date('y/m/d', (time()+86400)*4),
    date('y/m/d', (time()+86400)*5),
    date('y/m/d', (time()+86400)*6)
);

function
createTable($week){
    $output = ""; //Voorbereiding voor output

    foreach($week as $date){
        $query = "SELECT * FROM Openingsuren WHERE Datum = " . $date; //Haalt alles op uit de database waar $date gelijk is aan de kolom 'datum'
        $result = mysql_query($query) or die("Fout in de query"); //Voert de array uit, als er fout is in de query print hij "Fout in de query"
        $row = mysql_fetch_array($result); //Zorgt dat de resultaten van de query in een array genaamd $row komen te staan

        $output .= "<table>"; //Zorgen voor table opmaak

        if(mysql_num_rows($result) > 0){ //Er is een feestdag in de database met dezelfde datum als variabele day
            $output .= "<tr><td>" . date('l', $date) . "</td><td>" . $row['openingstijden'] . "</td></tr>"; //Zet datum om in dag naam, haalt uit de database de openingstijd op bij de desbetreffende feestdag en zet het in table row
        } else { //Geen feestdag op die datum dus gewone openingstijden weergeven
            if(date('l', $date) == "Sunday"){
                $output .= "<tr><td>Sunday</td><td>Gesloten</td></tr>"; //Checked of het een zondag is, zo ja dan is die gesloten
            } else {
                $output .= "<tr><td>" . date('l', $date) . "</td><td>09:00 - 17:00</td>"; //Er vanuit gaande dat alle andere dagen in de week hij van 9 tot 5 open is.
            }
        }

        $output .= "</table>";
    }

    return $output;
}


echo createTable($week);
Gewijzigd op 14/08/2014 12:30:55 door Johhny Westra
 
Jaimy A

Jaimy A

14/08/2014 16:56:49
Quote Anchor link
@johhny
Bedankt zal er straks is naar kijken
Alleen zou ik de feestdagen opslaan in mysql het liefst niet doen aangezien ik er nu niets aan moet doen en dit elk jaar zijn eige uptodate houdt met mysql moet ik alle jaren er gaan inzetten
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

14/08/2014 19:01:10
Quote Anchor link
@Johny
Ik zou het toch maar eens testen, de haakjes staan verkeerd (daar waar je dagen bij de datum wilt op tellen). Deze zijn overigens overbodig want Meneer Van Dalen Wacht (nog steeds) Op Antwoord
Gewijzigd op 14/08/2014 19:16:19 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.