[smarty] database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robin de Vries

Robin de Vries

16/02/2009 12:06:00
Quote Anchor link
ik heb rijen afgevangen uit m'n tabel met een sql-statement, dit in een array gezet via mysql_fetch_array(). En dit via $smarty->assign() door mn template gegenereerd. Alleen ik krijg niets te zien.

Hoe vang ik array op in mijn template? want met section en foreach gebeuren er hele rare dingen ..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin de Vries
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:06:23
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/02/2009 12:13:00
Quote Anchor link
welke rare dingen?
 
Robin de Vries

Robin de Vries

16/02/2009 12:19:00
Quote Anchor link
dit is de code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// load language
include("lang/".$this->m_sLanguage."/".$this->m_sModule.".php");

// set-up database connection
$oDb  = new database;

// getting news from database, order by posting date
$sSql = "SELECT * FROM ".prefix."news ORDER BY datetime ASC";
echo $sSql;
$sResult = $oDb->sql_query($sSql);
$aNews   = $oDb->sql_array($sResult);

// assigning vars and arrays
$smarty->assign(news,$aNews);
// display
$smarty->display('news/news.tpl');
?>


en dit is de template:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<h1>{$LANG_NEWS_NEWS}</h1>

{section name=mijnsectie loop=$news}
{$news[mijnsectie].subject}
{/section}


en dit de out-put:
1 2 1 W W

ofwel, van ieder veld het 1e teken ...
 
Robin de Vries

Robin de Vries

16/02/2009 13:27:00
Quote Anchor link
niemand een ideE?

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.


edit: oeps sorry...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robin de Vries
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

16/02/2009 14:03:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// load language
include("lang/".$this->m_sLanguage."/".$this->m_sModule.".php");

// set-up database connection
$oDb  = new database;

// getting news from database, order by posting date
$sSql = "SELECT * FROM ".prefix."news ORDER BY datetime ASC";
echo $sSql;
$sResult = $oDb->sql_query($sSql);
$aNews   = $oDb->sql_array($sResult);

// assigning vars and arrays
$smarty->assign(news,$aNews);
// display
$smarty->display('news/news.tpl');
?>


Dat is jou code, nu zie ik op lijn 15 een klein foutje. Je moet het woord news nog in deze ' tags zetten (hoe die dingen heten weet ik niet).

Dus dan krijg je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
// load language
include("lang/".$this->m_sLanguage."/".$this->m_sModule.".php");

// set-up database connection
$oDb  = new database;

// getting news from database, order by posting date
$sSql = "SELECT * FROM ".prefix."news ORDER BY datetime ASC";
echo $sSql;
$sResult = $oDb->sql_query($sSql);
$aNews   = $oDb->sql_array($sResult);

// assigning vars and arrays
$smarty->assign('news',$aNews);
// display
$smarty->display('news/news.tpl');
?>
 
Robin de Vries

Robin de Vries

16/02/2009 15:24:00
Quote Anchor link
aangepast, maar haalt m'n probleem nog steeds niet weg, de output moet welcome zijn ipv 1 2 1 W W
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

16/02/2009 19:22:00
Quote Anchor link
Probeer dit eens in je template bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
{foreach from=$news item=i}
{$i.subject}
{/foreach}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
Robin de Vries

Robin de Vries

16/02/2009 19:44:00
Quote Anchor link
dan wordt de output: 1 1 2 2 1 1 W W W W,

ofwel 2x id, 2x begin v/d datum, 2x user, 2x subject, 2x bericht :P...
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

16/02/2009 20:07:00
Quote Anchor link
Dan is de array niet goed. Verder kan ik geen andere oplossing vinden.
 
Robin de Vries

Robin de Vries

16/02/2009 20:22:00
Quote Anchor link
toch vaag want als ik hem voor de template parser met een simpele while lus uitvoer in de php-code gaat alles wel goed :S
 
Robin de Vries

Robin de Vries

16/02/2009 22:08:00
Quote Anchor link
logisch dat hij hem 2x pakt misschien omdat de array er zo uitziet:
Array (
[0] => 1
[id] => 1
[1] => 2009-02-15 11:52:21
[datetime] => 2009-02-15 11:52:21
[2] => 1
[user] => 1
[3] => Welcome
[subject] => Welcome
[4] => Welcome at celp framework. We are still working at the framework but the design is already online :).
[text] => Welcome at celp framework. We are still working at the framework but the design is already online :).
)

maar toch zou hij wel meer als 1 teken mogen weergeven...
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

16/02/2009 22:59:00
Quote Anchor link
je was gewaarschuwd voor bumpen dus helaas..

ps. gebruik assoc ipv array om je rijen te fetchen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.