SMTP voor server

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

18/07/2008 17:24:00
Quote Anchor link
Sinds kort heb ik een oud computertje thuis geinstalleerd met Debian, nu wil ik ook graag een SMTP instellen zodat ik de standaard functie mail() kan gebruiken. Heb al beetje zitten zoeken op google, maar kom er niet uit. Hopelijk kunnen jullie mij verder helpen.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:42:02
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/07/2008 17:35:00
Quote Anchor link
in php.ini kan je de SMTP van je provider in kunnen stellen.
vergeet niet om je webserver even te herstarten.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

18/07/2008 17:36:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
sudo apt-get install postfix
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

18/07/2008 17:36:00
Quote Anchor link
Of je installeert je eigen mailserver
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

18/07/2008 17:41:00
Quote Anchor link
Het liefste die van me provider, had ik ook al gedaan maar tevergeefs (/etc/php5/apache2/php.ini):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = mail.home.nl
smtp_port = 25

; For Win32 only.
;sendmail_from = [email protected]

; For Unix only.  You may supply arguments as well (default: "sendmail -t -i").
;sendmail_path =

; Force the addition of the specified parameters to be passed as extra parameters
; to the sendmail binary. These parameters will always replace the value of
; the 5th parameter to mail(), even in safe mode.
;mail.force_extra_parameters =


Geen foutmelding ofzo, komt gewoon geen mail aan (en ja ik had apache gereload).

Edit:
@Jan, ook beschikbaar voor linux?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

19/07/2008 20:39:00
Quote Anchor link
-- BUMP --
 
Hipska BE

Hipska BE

19/07/2008 21:45:00
Quote Anchor link
Is mail.home.nl wel de goede server? mij lijkt dat meer een naam voor de POP3 server.

Ook kan het zijn dat die server er uit ligt en nu iets als mail.ziggo.nl is, want dit is nu toch de nieuwe naam voor @home he?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/07/2008 22:45:00
Quote Anchor link
Ze bestaan allemaal.

mail.home.nl
pop.home.nl
smtp.home.nl
 

19/07/2008 22:48:00
Quote Anchor link
Hipska schreef op 19.07.2008 21:45:
Is mail.home.nl wel de goede server? mij lijkt dat meer een naam voor de POP3 server.

Jah, @home heeft het dat beide hetzelfde is:
http://www.ziggo.nl/klantenservice/installatie-downloads/handleidingen/
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/07/2008 23:11:00
Quote Anchor link
-- BUMP --

mail.home werkt voor pop3 als smtp, maar hoe stel ik dit nu dus goed in?
 
- -

- -

22/07/2008 00:16:00
Quote Anchor link
Kan aan mij liggen hoor, maar staat er niet boven "for win32 only" ?

Quote:
[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = mail.home.nl
smtp_port = 25

; For Win32 only.
;sendmail_from = [email protected]


Edit:
Verder kan ik genoeg vinden op smtp server on debian op google.nl...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

23/07/2008 13:28:00
Quote Anchor link
Waar kan ik dan vinden hoe ik die mail.home.nl in kan stellen, ik hoef namelijk geen aparte smtp server te hebben draaien.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

23/07/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 18.07.2008 17:36:
Of je installeert je eigen mailserver


Dit gaat niet werken omdat de TS gebruik maakt van Debian, mijn methode installeert de postfix mailserver, uiteraard moet je wel even voor de juiste config wat tutorials opzoeken, en die zijn er genoeg voor Linux mailservers.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.