Snelste MySQL query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

C# .NET Developer IoT SQL Server

Samengevat: Wij ontwikkelen innovatieve oplossingen om apparaten en bezittingen op een eenvoudige en flexibele manier te beveiligen. Ben jij een C# .NET developer? Heb jij ervaring met C# en SQL server? Vaste baan: C# .NET Developer IoT HBO €3.200 - €4.500 Deze werkgever is gespecialiseerd in hoogwaardige GSM/GPRS alarm- en telemetrietechnologie. Met een eigen productlijn en klantspecifieke ontwikkelingen biedt deze werkgever oplossingen om op afstand te meten, melden, loggen en aansturen, ook op plaatsen zonder stroomvoorziening. Onze producten worden gekarakteriseerd door flexibiliteit in de configuratie, betrouwbaarheid en een extreem laag stroomverbruik. Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer wordt jij onderdeel van ons ICT team. In dit multidisciplinaire team ben jij samen met onze senior .NET ontwikkelaar en medior .NET ontwikkelaar verantwoordelijk voor ons ERP systeem. In dit systeem (Navision) ga jij leren ontwikkelen. Wij bieden jou dan ook een gedegen opleiding aan, samen met de ondersteuning van onze Senior .NET developer. Daarnaast ga jij aan de slag met ons portaal geschreven in Sharepoint. Verder ben jij verantwoordelijk voor EDI verkeer en het ontwikkelen binnen het ERP systeem en andere toepassingen en rapportages. Van jou wordt verwacht dat jij het proces goed leert kennen

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Zoek jij een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf? Wij zijn voor deze functie op zoek naar een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! Verder ga jij je bezighouden met: Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving Ben jij een getalenteerde PHP Developer en aan de slag in een gemotiveerd team? Lees dan snel verder! Voor onze opdrachtgever in de omgeving van Valkenswaard zijn we op zoek naar een ervaren PHP developer. Jij gaat hier zorg dragen voor het optimaliseren en up-to-date houden van de bestaande applicaties. Je werkt verder aan de applicaties die jij verder ontwikkelt. Dit doe je voornamelijk met PHP en MySQL. Verder ga je je bezig houden met: Het uitbouwen van het E-commerce software platform. Deelnemen aan overleggen met het team. Het ondersteunen van jouw team developers (3 man) en helpen

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »
Zero Dead

Zero Dead

04/07/2006 13:22:00
Quote Anchor link
Ik ben nu al een tijdje bezig met PHP & MySQL, en zet zoveel mogelijkm dingen in het WHERE-stukje van een query om de selectie zo snel mogelijk te maken.

Maar nu weet ik niet zeker OF dat wel het snelste is.

Voorbeeld:
Tabel users
id int auto_increment PRIMARY
gebruikersnaam varchar UNIQUE
wachtwoord varchar
email varchar
actief enum('0', '1') (<-- is TINYINT beter?)
ToS enum('0', '1') " "
nieuwsbrief enum('0', '1') " "
extra_informatie text

Nu heb ik de volgende query:
UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `id`='1'

Hoe maak ik die nou het snelste?

Ik heb de volgende keuzes:
1. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `id`='1'
2. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `actief`='1' AND `tos`='1' AND `nieuwsbrief`='1' AND `id`='1'
3. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `nieuwsbrief`='1' AND `tos`='1' AND `actief`='1' AND `id`='1'
4. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `id`='1' AMD `nieuwsbrief`='1' AND `tos`='1' AND `actief`='1'

Een 2de query:

UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `gebruikersnaam`='ZeRoDeaD' (ik weet het id niet)

En de volgende keuzes:
1. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `gebruikersnaam`='ZeRoDeaD'
2. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `actief`='1' AND `tos`='1' AND `gebruikersnaam`='ZeRoDeaD'
3. UPDATE `users` SET `wachtwoord`='PHPhulp' WHERE `gebruikersnaam`='ZeRoDeaD' AND `tos`='1' AND `actief`='1'

Bij beide query's tellen de volgende regels:
id altijd anders
gebruikersnaam altijd anders
wachtwoord meestal anders
email meestal anders
actief 99/100 keer is het 1
ToS 80/100 keer is het 1
nieuwsbrief 40/100 keer is het 1
extra_informatie optioneel, meestal leeg

-Edit-
Ik denk dat de query die het minste per WHERE 'opdracht' wegstreept het snelste is OF de WHERE-query waar alleen `id`='1' instaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero Dead
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:16:33
 
Erik Rijk

Erik Rijk

04/07/2006 13:24:00
Quote Anchor link
ik denk dat het 0,00001 seconde uit maakt.
 
Zero Dead

Zero Dead

04/07/2006 13:27:00
Quote Anchor link
Niet wanneer je een query hebt die 1 rij tussen de 200,000 rijen moet selecteren...

In een tabel van bijv. 5 MB kan dit ook een hele tijd schelen!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero Dead
 
Eris -

Eris -

04/07/2006 13:35:00
Quote Anchor link
gewoon testen

daarnaast hoor je ` te vergeten / niet te gebruiken...
 
- wes  -

- wes -

04/07/2006 13:35:00
Quote Anchor link
5mb is niets voor een tabel
pas vanaf gb tabellen of iig 500mb+ ga je het echt goed merken
 
Zero Dead

Zero Dead

04/07/2006 13:41:00
Quote Anchor link
@ Eris; maar zolang ik MySQL gebruik vind ik ` net zo netjes, is wat overzichtelijker.

En als ik bijv. een query gebruik als:
UPDATE user_messages SET read='1' WHERE to='{$_SESSION['login']}'

Dan loopt hij volgens mij vast zodra hij het woordje 'to' ziet.(heb ik eerder al eens gehad)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Zero Dead
 
Eris -

Eris -

04/07/2006 13:42:00
Quote Anchor link
to is een reserved geval. Die moet je dus ook niet gebruiken...
 
Bo az

Bo az

04/07/2006 13:43:00
Quote Anchor link
Dat komt omdat TO een reserved word is:
http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/reserved-words.html

Die hoor je dus uberhaupt niet te gebruiken.
 
Zero Dead

Zero Dead

04/07/2006 13:45:00
Quote Anchor link
@ Wes; een 'groot'/'zwaar' script met veel query's erin(bijv. persoonlijke statistieken of een profiel) kan het behoorlijk lang duren om alle query's uit te voeren.

En om op mijn eigen server te testen heeft ook geen zin, die word continue gebruikt...

Hits per Hour: AVG; 24758 MAX; 57446 Dat is per minuut AVG: 412 MAX: 957 -> per seconde: AVG: 6.87 MAX: 15.96
 
- wes  -

- wes -

04/07/2006 14:14:00
Quote Anchor link
@zerodead

ik snap wel wat je bedoeld maar dat was je vraag niet :)

Heb zelf ook

klanten
adsl
adsl_invoice
tarieven
data
email

en dan nog 5 databases, waar ik in 1 query een overzicht van moet krijgen á 5000 stuks, duurd een goede 0,2 seconden , dankzij mn indeling . tkan wel snel maar je moet wel een beetje van de hoed en de rand weten
 
Snotty

snotty

04/07/2006 14:44:00
Quote Anchor link
Als je echt de snelste query wilt, kan je het steeds testen met een functie zoals microtime(). Waarmee je de page-generation-time kan berekenen. Dan kan je de laagste tijd nemen.
 
- wes  -

- wes -

04/07/2006 14:46:00
Quote Anchor link
slaat nergens op, das leuk voor je output, maar je databasemodel kan je daar niet doorheen gooien
 
Snotty

snotty

04/07/2006 14:48:00
Quote Anchor link
Dat veranderd uiteraard niets aan je databasemodel maar je kan daarmee toch wel weten wat de snelste QUERY is (en dus niet het snelste databasemodel)?
 
- wes  -

- wes -

04/07/2006 15:26:00
Quote Anchor link
je snelheid ligt meer aan je databasemodel en opmaak dan je query op een zeker punt
 
Snotty

snotty

04/07/2006 15:38:00
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik, maar ik dacht dat hij in zijn topicstart vroeg naar de snelste query. Vandaar dat ik die oplossing geef :).
 
Frank -

Frank -

04/07/2006 18:01:00
Quote Anchor link
Quote:
@ Eris; maar zolang ik MySQL gebruik vind ik ` net zo netjes, is wat overzichtelijker.
Er is helemaal niets 'netjes' te vinden aan slecht SQL-gebruik. Je leert verkeerde dingen aan, zoals het gebruik van gereserveerde woorden voor tabel- en kolomnamen.

Beschouw die smerige backtics als een stuk afval, dat wil je echt niet in je SQL hebben.

Netje SQL schrijven kun je alsvolgt doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
UPDATE
  users
SET
  wachtwoord = 'PHPhulp'
WHERE
  id = 1

Op deze manier springen de tabel- en kolomnamen er ook uit. De waarde 1 is een integer, deze hoort dus eigenlijk niet tussen quotes te staan.

Verder wordt de snelheid van een query voor een belangrijk deel bepaald door de gebruikte indexen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.