Snijd afbeelding bij tot vierkant

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

02/04/2020 15:51:50
Anchor link
Hallo,

Ik ben een webshop aan het maken. Ik wil dat de beheerder een afbeelding kan kiezen en dat deze geuploaded wordt. Maar in het design gebruik ik overal vierkanten met een witte achtergrond.

Alle afbeeldingen die geuploaded worden hebben al een witte achtergrond, maar zijn JPG-formaat. Bijvoorbeeld de afmetingen zijn 200x100 pixels. Dan wil ik dat hij links en rechts 50px witruimte toevoegt, zodat de afbeelding 200x200px is.

Heeft iemand een manier om dit te doen?

Bedankt!
Jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:12:41
 
Jan R

Jan R

02/04/2020 19:20:54
Anchor link
Dit is wat je zoekt denk ik

https://www.php.net/manual/en/function.imagecopy.php
Maak een lege image. laad een 2° image van je foto
en copy een deel naar de 1°
gebruik eventueel ook
https://www.php.net/manual/en/function.imagecrop.php

Alle image functies hier
https://www.php.net/manual/en/ref.image.php

Jan
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

02/04/2020 19:52:23
Anchor link
Hallo Jan, Bedankt voor je antwoord! Ik ben nog niet bij dat systeem, maar met deze info moet het zometeen wel lukken! Nogmaals bedankt!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/04/2020 20:02:37
Anchor link
Advies is om de images te cachen zodat de bewerkingen niet elke keer gedaan hoeven te worden. Ik kwam uit op zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<?php

function cacheImage($srcFile, $targetDir, $width, $height)
{

    // Laad orignele afbeelding van uit het bestand en maak er een truecolor afbeelding van
    $src = imagecreatefromjpeg($srcFile);
    imagepalettetotruecolor($src);

    // Voor het resultaat maken we een nieuwe afbeelding aan in het geheugen
    $dest = imagecreatetruecolor($width, $height);

    // vul de achtergrond op met een witte kleur
    $white = imagecolorallocate($src, 255, 255, 255);
    imagefill($dest, 0, 0, $white);

    // bepaal de verhouding tussen breedte en hoogte
    $r = imagesx($src) / imagesy($src);

    // maak een onderscheid tussen landscape en portret afbeeldingen
    if(imagesx($src) > imagesy($src)) {
        // landscape
        $w = $width;
        $h = $height / $r;
        // plak de afbeelding op de juiste positie en in de juiste afmetingen in de nieuwe afbeelding
        imagecopyresampled($dest, $src, 0, ($height-$h)/2, 0, 0, $w, $h, imagesx($src), imagesy($src));
    }
else {
        // portret
        $w = $width * $r;
        $h = $height;
        // plak de afbeelding op de juiste positie en in de juiste afmetingen in de nieuwe afbeelding
        imagecopyresampled($dest, $src, ($width-$w)/2, 0, 0, 0, $w, $h, imagesx($src), imagesy($src));
    }


    // indien de cache directory niet bestaat maak hem aan
    @mkdir($targetDir, 0777, true);

    // Sla de nieuwe afbeelding op.
    imagejpeg($dest, $targetDir . '/' . $srcFile);

    // even netjes het geheugen vrij maken
    imagedestroy($dest);
    imagedestroy($src);
}


cacheImage('original.jpg', 'cache/shop', 200, 200);


?>

<!DOCTYPE html>
<html>
    <head>
        <title>Imagesample</title>
        <meta charset="UTF-8">
    </head>
    <body>
        <img src="cache/shop/original.jpg" style="margin: 25px; border: 2px solid blue;">
    </body>
</html>
Gewijzigd op 02/04/2020 22:47:31 door Frank Nietbelangrijk
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

02/04/2020 20:16:51
Anchor link
Hallo Frank, dus als ik het goed begrijp, wordt een ingevoerde afbeelding kleiner gemaakt en wordt er een vierkant van gemaakt. Vervolgens wordt hij geuploaded/verplaatst naar de aangewezen dir. Bedankt voor je antwoord, trouwens.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

02/04/2020 22:33:23
Anchor link
Jeroen,

Eigenlijk wordt er een nieuwe afbeelding gemaakt van (in dit voorbeeld) 200 x 200 pixels. Dan wordt deze met de kleur wit gevuld en vervolgens wordt er een andere afbeelding op de nieuwe afbeelding geplakt en dat zo dat er of onder en boven of links en rechts een witruimte ontstaat. Als laatste wordt de afbeelding die tot dusver enkel een object in het geheugen van de computer was opgeslagen in een directory naar keuze.

Al bij al een redelijk dure operatie die je het liefst één keer doet en hem dan gewoon opslaat voor hergebruik. Enkel wanneer je deze operatie uitvoert is aan jou. Je kunt dan denken aan eenmalig direct wanneer een afbeelding geüpload wordt door een medewerker of misschien wel wanneer de benodigde afbeelding ontbreekt.
Gewijzigd op 02/04/2020 22:50:42 door Frank Nietbelangrijk
 
Jan R

Jan R

03/04/2020 07:55:50
Anchor link
ook nog misschien handig is imagecolortransparent
Als in Franks's voorbeeld wit dan gebruik je wit als transparant en zie je dat niet als jouw sites achtergrond een ander kleur heeft. Dit terwijl de breedte/hoogte van 200 toch blijft
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

03/04/2020 08:39:05
Anchor link
Hallo Frank, bedankt voor je antwoord. Nu begrijp ik de functie beter!

Toevoeging op 03/04/2020 08:39:35:

Hallo Jan, Fijn dat je meedenkt, maar een witte achtergrond is prima. Toch bedankt!
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

08/04/2020 15:48:04
Anchor link
Hallo Frank,

Ik heb de functie geprobeerd, maar hij geeft een foutmelding.

Dit is de code die ik geprobeerd heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php

function get_date($sql_date) {
    $time = strtotime($sql_date);
    
    $dag = date("j", $time);
    $jaar = date("Y", $time);
    
    $maanden = array('januari','februari','maart','april','mei','juni','juli','augustus','september','oktober','november','december');
    $maand = $maanden[(date("m", $time) - 1)];
    
    $date = $dag.' '.$maand.' '.$jaar;
    return $date;
}

function
cacheImage($srcFile, $targetDir, $width, $height) {
    // Laad orignele afbeelding van uit het bestand en maak er een truecolor afbeelding van
    $src = imagecreatefromjpeg($srcFile);
    imagepalettetotruecolor($src);

    // Voor het resultaat maken we een nieuwe afbeelding aan in het geheugen
    $dest = imagecreatetruecolor($width, $height);

    // vul de achtergrond op met een witte kleur
    $white = imagecolorallocate($src, 255, 255, 255);
    imagefill($dest, 0, 0, $white);

    // bepaal de verhouding tussen breedte en hoogte
    $r = imagesx($src) / imagesy($src);

    // maak een onderscheid tussen landscape en portret afbeeldingen
    if(imagesx($src) > imagesy($src)) {
        // landscape
        $w = $width;
        $h = $height / $r;
        // plak de afbeelding op de juiste positie en in de juiste afmetingen in de nieuwe afbeelding
        imagecopyresampled($dest, $src, 0, ($height-$h)/2, 0, 0, $w, $h, imagesx($src), imagesy($src));
    }
else {
        // portret
        $w = $width * $r;
        $h = $height;
        // plak de afbeelding op de juiste positie en in de juiste afmetingen in de nieuwe afbeelding
        imagecopyresampled($dest, $src, ($width-$w)/2, 0, 0, 0, $w, $h, imagesx($src), imagesy($src));
    }


    // indien de cache directory niet bestaat maak hem aan
    @mkdir($targetDir, 0777, true);

    // Sla de nieuwe afbeelding op.
    imagejpeg($dest, $targetDir . '/' . $srcFile);

    // even netjes het geheugen vrij maken
    imagedestroy($dest);
    imagedestroy($src);
}


cacheImage('chiffon.jpeg', 'nieuw', 200, 200);

?>


En dit is de foutmelding die ik heb gekregen:
Warning: imagecreatefromjpeg(): gd-jpeg: JPEG library reports unrecoverable error: in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 627 Warning: imagecreatefromjpeg(): 'chiffon.jpeg' is not a valid JPEG file in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 627 Warning: imagepalettetotruecolor() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 628 Warning: imagecolorallocate() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 634 Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 638 Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 638 Warning: Division by zero in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 638 Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 641 Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 641 Warning: imagesx() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 652 Warning: imagesy() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 652 Warning: imagecopyresampled() expects parameter 2 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 652 Warning: imagedestroy() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /volume1/web/jeroenvanrensen/wauwcloset/admin/index.php on line 663

Snap jij wat er fout is gegaan?
Gewijzigd op 08/04/2020 15:58:22 door Jeroen van Rensen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2020 16:02:59
Anchor link
Als ik op de eerste foutmelding richt, die het belangrijkste is (de rest is een kettingreactie omdat er geen geldige resource is), dan gok ik erop dat je geen geldige jpeg-afbeelding erin gooit.

Hier zou tevens een nette foutafhandeling omheen kunnen, met bijvoorbeeld een exception. Of voor het gemak een nette error in een afbeelding ;-)
Gewijzigd op 08/04/2020 16:03:59 door - Ariën -
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

08/04/2020 17:43:42
Anchor link
Wat bedoel je met een "nette" foutafhandeling en een "nette" error? Die begrippen ken ik niet.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/04/2020 17:46:28
Anchor link
Gokje ...

Je hebt als bestandsnaam 'chiffon.jpeg' ingegeven zonder het volledige pad.

Probeer het eens met

/volledig/pad/naar/chiffon.jpeg
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

08/04/2020 17:46:40
Anchor link
Update:

Ik heb wél een bestand in mijn map genaamd "nieuw" met de goede afmetingen (200x200), maar dit is een zwart vierkant

Toevoeging op 08/04/2020 17:52:24:

Hallo, bedoel je vanaf de root?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

08/04/2020 17:52:38
Anchor link
Jeroen van Rensen op 08/04/2020 17:46:40:
Update:

Ik heb wél een bestand in mijn map genaamd "nieuw" met de goede afmetingen (200x200), maar dit is een zwart vierkant

Op wie reageer je nu? Heb je geprobeerd wat ik zei?


Toevoeging op 08/04/2020 17:53:10:

>> Hallo, bedoel je vanaf de root?

Ja, dat is het volledige pad.
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

08/04/2020 17:57:19
Anchor link
Dat antwoord was net iets later geplaatst dan jouw antwoord.

Op die manier werkt het niet, op de eerste manier (zonder volledige pad) wel
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2020 17:58:56
Anchor link
Jeroen van Rensen op 08/04/2020 17:43:42:
Wat bedoel je met een "nette" foutafhandeling en een "nette" error? Die begrippen ken ik niet.


Met zo'n brol aan errors wordt niemand tevreden. Als het eerste mis gaat, dan moet je op een fatsoenlijke manier het script laten stoppen. If-else statements komen hier goed bij van pas.

Zeg tegen de bezoeker dan gewoon 'dat er een fout is opgetreden in de website' en log dit op de achtergrond in een bestand, voor de beheerder.
Gewijzigd op 08/04/2020 17:59:56 door - Ariën -
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

08/04/2020 18:00:17
Anchor link
Oh ok, ja. Maar ik ben het nu nog aan het maken, dus nu is het handig als hij alle fouten toont. Als het werkend is zet ik de error_reporting uit.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

08/04/2020 18:08:57
Anchor link
Hier de jurk.

https://www.jeroenvanrensen.nl/wauwcloset/admin/chiffon.jpeg

En hier het zwarte gat.

https://www.jeroenvanrensen.nl/wauwcloset/admin/nieuw/chiffon.jpeg

De code van het bestand geeft aan dat het een RIFF/WebP bestand is :

http://support.moonpoint.com/software/file_formats/riff/webpvp8/

Converteren naar jpg doe je hier :

https://image.online-convert.com/convert/webp-to-jpg
Gewijzigd op 08/04/2020 18:10:12 door Adoptive Solution
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2020 18:09:35
Anchor link
Ja, maar dan moet je wel goede foutmelding hebben. Dus als je imagecreatefromjpeg() wilt gebruiken, controleer dan eerst of je écht een jpeg geeft, en geen webp, svg, bmp of iets anders dan jpeg. Met getimagesize() kan je ook de mime-types uitlezen die beschrijven wat voor soort bestand het is. Misschien moet je wel imagecreatefrompng(), imagecreatefromwebp
of imagecreatefrombmp() gebruiken.

En anders meld je dat het een ongeldig bestand is.
Gewijzigd op 08/04/2020 18:11:09 door - Ariën -
 
Jeroen van Rensen

Jeroen van Rensen

08/04/2020 18:12:01
Anchor link
Hallo,

Ontzettend bedankt! Hij werkt nu!

Nogmaals, ontzettend bedankt!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/04/2020 18:14:50
Anchor link
Uit interesse, hoe ziet je code er nu uit?
 

Pagina: 1 2 volgende »

 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.