Soacial Media gratis API voor mijn blogs

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/08/2017 03:22:25
Quote Anchor link
Hallo,

Ik schrijf op mijn websites blogs. Elke ker als dat gebeurd, wil ik automatish de link van de blog met eventueel een foto posten op mijn fb, twitter, pinterest en google plus posten.

Is er een gratis API die dit doet?

Ik probeer bijv de facebook SDK php te configureren, maar dat werkt niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
require_once(DOC_ROOT.'danjungle/Facebook/autoload.php');

$access_token = 'xxxxxxxxxxD';
$app_secret = 'xxxxxxx';
$appsecret_proof = hash_hmac('sha256', $access_token, $app_secret);

$fb = new Facebook\Facebook([
  'app_id' => 'xxxxxxx',
  'app_secret' => $app_secret,
  'default_graph_version' => 'v2.3',
  'appsecret_proof' => $appsecret_proof,
  'page_id' => 'xxxxxxx'
  ]);

$linkData = [
  'link' => 'http://www.example.com',
  'message' => 'User provided message',
  ];

try {
  // Returns a `Facebook\FacebookResponse` object
  $response = $fb->post('/me/feed', $linkData, $access_token);
} catch(Facebook\Exceptions\FacebookResponseException $e) {
  echo 'Graph returned an error: ' . $e->getMessage();
  exit;
} catch(Facebook\Exceptions\FacebookSDKException $e) {
  echo 'Facebook SDK returned an error: ' . $e->getMessage();
  exit;
}

$graphNode = $response->getGraphNode();

echo 'Posted with id: ' . $graphNode['id'];



Ik krijg gewoon:

Graph returned an error: Invalid appsecret_proof provided in the API argument

als ik via https://developers.facebook.com/tools/explorer/ een access code probeer te krijgen en ik kies mijn facebook pagina for page access tokens, dan krijg ik die error.

Als ik mijn eigen private user acccess token gebruik, dan post hij wel, maar hij post op mijn persoonlijke facebook wall en ik wil juist dat hij op de pagina posts.

En hoe krijg ik een permanente access token?

Daniel
Gewijzigd op 07/08/2017 05:42:28 door Daniel van Seggelen
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:11:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2017 08:35:19
Quote Anchor link
Ikzelf ben lui en heb voor mijn site een actie aangemaakt via IFTTT die mijn RSS-feed uitleest en op een Facebook-pagina zet. Het werkt perfect ;-)

Automatische tweets laat ik wel weer direct via de API gaan.

IFTT ondersteunt veel andere social media providers en acties.

Uiteindelijk wil ik toch eens in de Facebook SDK duiken.
Gewijzigd op 07/08/2017 08:38:44 door - Ariën -
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/08/2017 10:03:06
Quote Anchor link
OK, bedankt zal eens induiken op IFTTT,
Verder zie ik dat bij IFTTT op het eerste oog, dat ik niet gewoon een link met een titel kan posten op mijn facebook pagina. Althans ik zie alleen maar applets, die via andere sites werken.

Ik wil juist leren via deze fb sdk, wat ik nu foutdoe. Ik ben er bijna in de, maar hij post hem op mijn bussiness page met mij als gebruiker, dit moet de app zelf zijn.

Maar even voor de duidelijkheid, ik wil mijn app token gebruiken omdat die niet expired en dan krijg ik:

An active access token must be used to query information about the current user

Dus ik moet steeds maar een tijdelijk acces token gebruiken.
Hoe krijg ik het voor elkaar om het permanent te gebruiken en geen user access token, maar een
app token ?
Gewijzigd op 07/08/2017 10:26:06 door Daniel van Seggelen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2017 10:27:46
Quote Anchor link
Die Applets zijn kant en klare 'recepten' voor acties, maar je kan ze ook zelf schrijven.
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/08/2017 11:22:25
Quote Anchor link
https://platform.ifttt.com/pricing

Ik moet eerst een partner worden om dat te doen en dat is niet gratis.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2017 11:34:18
Quote Anchor link
Of gebruiker worden i.p.v. partner:
https://ifttt.com
 
Daniel van Seggelen

Daniel van Seggelen

07/08/2017 12:15:06
Quote Anchor link
Nou, ik ben al gebruiker en kan de bestaande applets gebruiken, maar om er één te schrijven? Ik zie het nergens , zonder partner te worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/08/2017 13:35:41
Quote Anchor link
https://ifttt.com/create

Daar kan je een eigen applet aanmaken. Blijkbaar kan je ze niet meer delen met anderen, zonder een partnerschap. Maar dat is ook niet verplicht.

Gewoon op het plus'je drukken.
Gewijzigd op 07/08/2017 13:36:11 door - Ariën -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.