Software developers inspireren elkaar tijdens de eerste 24-uurs Amsterdam Hackathon

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael SEO

Michael SEO

21/05/2014 17:20:02
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Afgelopen weekend kwamen 58 software developers bij elkaar in Pand Noord in Amsterdam om van vrijdagavond 18:00 tot aan zaterdagavond 18:00 met elkaar in teams van 3-5 man ‘gave dingen’ te bouwen. Het werd een groot succes!

Voor sommige deelnemers bleek 24 uur ‘hacken’ ná een normale werkweek een te zware opgave. Zij hebben gesmokkeld door hier en daar een paar uur te slapen. Al met al zijn er aan het eind zijn er toch 10 schitterende concepten neergezet om het thema ‘Amsterdam’ heen. Deze zijn beoordeeld door de organisatie.

Uiteindelijk hebben de heren Mark Ootes, Rick Ootes en Daniël Sneijers (alle drie op de foto met de hoofdprijs t.w.v. € 800) de hackathon gewonnen. Zij hebben een user interface ontwikkeld die je in staat telt om op je smartphone te zoeken, middels verticale en horizontale scrolling, naar activiteiten in de buurt afhankelijk van de tijd die je eraan wenst te besteden.

De tweede prijs (vliegende drones) was voor Irma Scheer, Rene Pot en David Kelly. Zij hebben een crimegame ontwikkeld voor in de stad Amsterdam met een schitterende UX (User Experience) . De derde prijs (softwarelicenties van JetBrains) ging naar het team van Dennis de Greef, Johan Schuijt, Alex van Andel en Sven Buijsrogge. Zij hebben een mashup van Google Streetview met versneld beeld en gemaakt.

‘Hackathon is een samentrekking van de woorden ‘hack’ en ‘marathon’ en is voor het eerst gebezigd in 1999 door een aantal developers van Sun Microsystems. Bedrijven als Google en Facebook organiseren regelmatig interne hackathons om de ontwikkeling van software in een stroomversnelling te brengen. Een andere belangrijk onderdeel van een Hackathon is het stimuleren van creativiteit. Onder het genot van veel cafeïne, chips en andere zaken bouwden de deelnemende software ontwikkelaars de mooiste zaken.

De eerste Amsterdam Hackathon is door drie organisaties geïnitieerd: AmsterdamPHP ( organisatie van PHP developers), SEOshop (online webshop) en eyeOpen (online hypotheekadvies). “Het is toch altijd een avontuur als je aan iets nieuws begint en dus spannend en dat het dan nóg beter uitpakt dan dat je van te voren had verwacht is fantastisch!” aldus Jasper Lammertink, CIO van SEOshop, die namens het bedrijf in de organisatie zit. Ook Iwert Veenstra, Innovation Manager van eyeOpen, is razend enthousiast: “Zoveel creativiteit, zoveel energie en zoveel passie.. dat zie ik zelden bij elkaar!”. Op de vraag wanneer de tweede Amsterdam Hackthon antwoordt Frank van den Brink van AmsterdamPHP: “Medio september, een exacte datum moeten we nog kiezen maar een vervolg is zeker. Via www.amsterdamhackathon.nl kunnen belangstellenden zich inschrijven voor de nieuwsbrief en ik verwacht dat we voor eind mei een nieuwe datum kunnen communiceren. De vorige keer was het snel vol dus ik adviseer developers wel er snel bij te zijn.”

Afbeelding
 
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.