Solr

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

In het kort Als C# .NET Core ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

TypeScript developer (tot € 6.000, - bruto pe

Functie Om bovenstaande ambities waar te kunnen maken zijn ze op zoek naar een ervaren Typecript developer die niet alleen zichzelf verder ontwikkelt, maar het ook leuk vinden om op termijn meer junior collega’s op pad te helpen. Je zult aan de slag gaan met het migreren van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde aan User Experience en kiezen ze duidelijk voor kwaliteit i.p.v. snelheid. Je krijgt dus de ruimte om vanuit gedegen onderzoek te werk te gaan en het borgen van kwaliteit staat hoog in het vaandel.

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

C#.NET/Unity Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de omgeving van Breda zijn wij op zoek naar een software ontwikkelaar. Dit bedrijf houdt zich bezig met de ontwikkeling van WMS Software (C#/Unity & SQL). Past dit bij jou? Lees snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Samen met 6 applicatieontwikkelaars hebben jullie de verantwoordelijkheid voor de uitbreiding en ontwikkeling van de webapplicaties; Het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de huidig draaiende applicaties; Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software. Bedrijfsprofiel Wie

Bekijk vacature »
Pim -

Pim -

08/12/2011 19:11:30
Quote Anchor link
Heeft iemand ervaring met Solr?
En zo ja, is het sneller dan Zend_Search_Lucene?
Gewijzigd op 08/12/2011 19:15:39 door Pim -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:15:07
 
Niels K

Niels K

08/12/2011 19:14:29
Quote Anchor link
Link doet het niet? Overigens heb ik er geen ervaring mee.
Gewijzigd op 08/12/2011 19:15:09 door Niels K
 
Pim -

Pim -

08/12/2011 19:16:26
Quote Anchor link
Nu wel ;-). Parser doet moeilijk met spaties
 
Niels K

Niels K

23/12/2011 21:12:05
Quote Anchor link
Hoi Pim,

Ik kreeg dit gisteren nog van Kees. Best wel interessant: http://goo.gl/KV79z

Niels
 
Pim -

Pim -

01/01/2012 21:38:15
Quote Anchor link
Dank :)
 
Kees Schepers

kees Schepers

01/01/2012 22:05:32
Quote Anchor link
Ik ben er toevallig net mee bezig. Ik ben zelf namelijk ook Zend_Search_Lucene gewend. Maar Solr blijkt vooral sneller te zijn omdat het als aparte webservice (REST) onder Java draait.

Ik heb er al mee zitten spelen en bij mij was het behoorlijk rap. Misschien moet ik eens een testje opzetten..

Een goed alternatief is trouwens Sphinx, deze kun je onder MySQL draaien, en blijkt ook enorm snel te zijn. Volgens zijn functionaliteiten als stemming, etc wel beperkter maar Niels heeft er volgens mij ervaring mee.

Solr heeft overigens ook een mogelijkheid om een index met een bepaalde database tabel te laten syncen.

Ik ben ook direct maar een tutorial aan het maken voor in een ZF1/Doctrin2 applicatie ;)
Gewijzigd op 02/01/2012 00:02:14 door kees Schepers
 
Pim -

Pim -

02/01/2012 20:01:03
Quote Anchor link
Is een relationele database wel geschikt voor dit doel?
 
Kees Schepers

kees Schepers

02/01/2012 23:24:24
Quote Anchor link
Pim - op 02/01/2012 20:01:03:
Is een relationele database wel geschikt voor dit doel?


Ja en nee. Solr is plat. Maar je kunt wel bijvoorbeeld met dynamic fields onderscheid maken tussen verschillende entities. In Solr maakt het niet uit als sommige velden leeg zijn.

Stel je wilt 2 tabellen syncen met een Solr index kun je twee dingen doen:

1. Een type veld maken met waarde tabel1 of tabel2 en velden prefixen bijvoorbeeld tabel1_kolom (met dynamic columns evt). Deze optie loont vooral als het om een niet al te grote index gaat (minder als een paar miljoen entries). Het klinkt/lijkt heel vies maar dit is een 'geldige' manier in Solr.

2. Een multi-core set-up opzetten met dus twee indexes. Een index voor tabel1 en tabel2 maar dit is wel wat lastiger als bovenstaande optie.

Bovenstaande informatie heb ik uit het boek "Solr 1.4 Enterprise Search Server".
 
Pim -

Pim -

03/01/2012 17:43:14
Quote Anchor link
Het is toch sowieso beter om een heel nieuw datamodel te maken voor de zoekmachine?
Ik snap niet waarom je zo proberen dat model te laten lijken op de RDBMS model. En dan heb je toch helemaal geen joins e.d. nodig?
 
Kees Schepers

kees Schepers

11/01/2012 17:04:02
Quote Anchor link
Sorry dat ik niet meer gereageerd heb Pim! Ik snap je laatste vraag ook niet echt.. je kunt inderdaad niet joinen in Solr dus als je relationele dingen wilt opslaan moet je dat plat slaan. Eigenlijk beetje hetzelfde als in Couchdb enzo.

Ik heb speciaal voor jou een hele tutorial gemaakt zodat je ermee kan spelen. Alleen de tutorial staat nog niet online maar als jij belooft dat je hem op spelling e.d. checked dan zet ik hem asap online voor je :p

De applicatie die bij de tutorial hoort staat wel online: https://github.com/keesschepers/SolrExample moet alleen nog wat kleine dingetjes fixen.

Je kunt in iedergeval de verschillen in performance met Pike_Grid hier al zien:
http://solrexample.keesschepers.nl/index/mysql-grid

Dit is op een server met 3 cores (6.6gz) en 4gb geheugen. Moet wel zeggen dat zowel Solr en MySQL zelf nog niet echt getweaked zijn dus out-of-the-box installs.

Ben benieuwd wat je ervan vindt en andere wellicht :)

Zo'n Solr grid bouw je dan als volgt op:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?php
    public function solrGridAction()
    {

        $this->view->headTitle('Solr sample grid');

        $request = $this->getRequest();
        
        $config = Zend_Registry::get('config');
        $client = new SolrClient($config->solr->connection->toArray());
        
        $query = new SolrQuery('*:*'); //all documents
        $query->addField('id')->addField('title')->addField('author')->addField('url');
        
        $dataSource = new Pike_Grid_DataSource_Solr($client, $query);

        $grid = new Pike_Grid($dataSource);
        $grid->setId('mysql-grid')
            ->
setCaption('SOLR grid')
            ->
setRowsPerPage(20)
            ->
setColumnAttribute('id', 'search', false)
            ->
setColumnAttribute('title', 'search', true)
            ->
setColumnAttribute('author', 'search', true)
            ->
setColumnAttribute('url', 'search', true)
            ->
setColumnAttribute('url', 'sortable', false);
        
        $this->view->mysqlgrid = $grid;
        $this->view->headScript()->appendScript($grid->getJavascript(), 'text/javascript');

        if ($request->isXmlHttpRequest()) {
            $dataSource->setParameters($request->getPost());
            $this->_helper->json->sendJson($dataSource->getJSON(false));
        }
    }

?>


Bovenstaande functie staat dan in een controller natuurlijk ;-) En je kunt dezelfde functies gebruiken als bij een doctrine grid.
Gewijzigd op 11/01/2012 17:05:17 door kees Schepers
 
Pim -

Pim -

11/01/2012 23:32:13
Quote Anchor link
Looks good :)
Kan je de verwerkingstijd in het voorbeeld verwerken? Dan mag je ons verbazen.

Bevat Pike Grid eigenlijk een vorm van caching of een aanhechtingspunt voor een cache?
En natuurlijk wil ik wel wat spelfoutjes doorgeven ;). Wordt het een uitgebreide tutorial?

Ik snap mijn eigen vraag eigenlijk ook niet echt meer. Waarschijnlijk vroeg ik me af waarom je per se je datamodel dat je in je DB hebt zou willen spiegelen naar je zoekindex. tabel1_veld als veldnaam is dan toch raar, omdat het toch een ander datamodel is. Verwijzen naar de tabel is dan onnodig.
 
Kees Schepers

kees Schepers

12/01/2012 09:17:55
Quote Anchor link
Voor de verwerkingstijd kun je het beste even met de console in firebug kijken, want erin tweaken met javascript kost weer een hoop tijd terwijl het maar een voorbeeldje is :p

En het verschil merk je sowieso al als je gaat zoeken want in MySQL duurt dit soms 4-8 sec terwjil in Solr ongeveer 0.02 ofzo.

Pike_Grid ondersteund nog geen caching op dit moment, maar is eigenlijk ook nog niet echt nodig. Met de Doctrine kun je het zelf doen door voordat je je query naar de datasource stuurt $query->setCacheMaxLifetime() te zetten. Hier houdt Pike_Grid dan automatisch rekening mee.

En in Solr zit standaard al caching, en zou het overbodig zijn om dit in de grid ook nog eens te cachen..
 
Kees Schepers

kees Schepers

14/01/2012 15:47:42
 
Niels K

Niels K

14/01/2012 16:33:54
Quote Anchor link
Mooi artikel Kees,

Kan je het aan de PHPHulp library toevoegen?

Niels
 
Kees Schepers

kees Schepers

14/01/2012 16:39:39
Quote Anchor link
Uhm, dat zou ik opzich wel willen, maar dan krijg je duplicate content wat voor SEO niet echt goed is...
 
Pim -

Pim -

14/01/2012 23:06:14
Quote Anchor link
Plaats dan gewoon een link ;-).
Als ik weer een laptop heb, ga ik het uitgebreid lezen!
 
Kees Schepers

kees Schepers

26/06/2012 11:20:12
Quote Anchor link
En je al meer verdiept in Solr Pim? Ondertussen ben ik hier zowat dagelijks mee bezig ;-) Zelfs diverse event handlers geschreven in Java voor de Solr DataImportHandler.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.