Sorteer multidimensional array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Hands-on Solution Architect / Software Architect (

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Solution Architect / Software Architect op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je werkt samen met gedreven DevOps teams, bestaande uit frontend, backend en middleware developers, testers, UX-designers. Samen met de teams ben je continu op zoek naar de beste oplossingen voor onze klanten. Als Solution Architect onderzoek

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Modern, innovatief en Informeel bedrijf waar veel mogelijk is Werken met diverse robot merken Meehelpen met inbedrijfstellingen bij de klant De organisatie Hier ga je aan de slag Dit groeiende bedrijf van totaaloplossingen in de automatisering van productieprocessen, is hoofdzakelijk actief in de Benelux. Vanuit het kantoor in regio Amersfoort worden veel oplossingen geboden in de vorm van robotica. Geen project is hetzelfde wat garant staat voor bijzonder veel afwisseling. De bedrijfsgrootte is ongeveer 80 man. Van gerobotiseerde machinebeladingen tot aan assemblage automatiseringen wordt vanuit krachtige engineering maatwerk equipment geleverd.

Bekijk vacature »
Patrick B

Patrick B

11/01/2015 16:50:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb mijn eigen array opgebouwd met array_push en wil daarna alles sorteren op prijs en dan printen.
Er zijn veel methodes te vinden op internet maar krijg het niet werkende in de praktijk ( array_multisort(), asort(), sort() )

Zijn er experts aanwezig die hier ervaring mee hebben en mij kunnen helpen ?

Alvast bedankt, nog een fijn weekend!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Array
(
    [0] => Array
        (
            [price] => $0.25
            [name] => Operation Phoenix Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [1] => Array
        (
            [price] => $0.12
            [name] => Huntsman Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [2] => Array
        (
            [price] => $25.71
            [name] => AK-47 | Redline
            [condition] => Minimal Wear
        )

    [3] => Array
        (
            [price] => $24.54
            [name] => StatTrak Desert Eagle | Conspiracy
            [condition] => Factory New
        )
)
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 09:41:19
 
Wouter J

Wouter J

11/01/2015 17:09:38
Quote Anchor link
Het is eigenlijk vrij simpel, maar de namen zijn vrij moeilijk:

sort - De basis sort functie, deze sorteert op value van laagste tot hoogste (0 - 9, a - z, etc.)
rsort - De basis sort, maar dan andersom (de "r" prefix komt van "reverse")
ksort - Zelfde als basis sort, maar dan met keys ipv values (vandaar de "k" prefix)
krsort - Combinatie van rsort en ksort
asort - Basis sort functie, maar dan blijven de array keys intact (dus array([1] => 3, [2] => 2) wordt array([2] => 2, [1] => 3)). De "a" prefix komt van assoctiative.
arsort - Combinatie van asort en rsort
usort - Een sort functie die een functie gebruikt om te sorteren (de "u" van "user function")
uasort - Combinatie van asort en usort
uksort - Combinatie van ksort en usort

In jouw geval wil je een user defined sort functie definiëren, om op die manier de prijzen te vergelijken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$products
= array(...);

usort($products, function ($productA, $productB) {
    if ($productA['price'] === $productB['price']) {
        return 0; // prijzen zijn gelijk, laat de elementen zo staan
    }

    if ($productA['price'] > $productB['price']) {
        return 1; // prijs A is groter dan prijs B, verplaats A dus na B
    }

    return -1; // prijs A is kleiner dan prijs B, verplaats A dus voor B
});
?>
Gewijzigd op 11/01/2015 18:05:17 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

11/01/2015 18:46:44
Quote Anchor link
Sorteren op price gaat zo niet lukken.
Price is een string en geen getal.
Dus $8.00 is groter dan $10.00
 
Patrick B

Patrick B

12/01/2015 04:09:09
Quote Anchor link
Ik heb met str_replace('&#36;', '', $val); de '$' weg kunnen halen.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/358029804/prices.json
Maar na het gebruiken van de functie lukt het nog steeds niet, hier de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function cmp($a, $b)
{

  return $a['price'] - $b['price'];
}


usort($array, 'cmp');

echo '<pre>';
print_r( $array );
exit;
?>

Voor :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Array
(
    [0] => Array
        (
            [price] => 0.10
            [name] => SSG 08 | Slashed
            [condition] => Field-Tested
        )

    [1] => Array
        (
            [price] => 0.04
            [name] => Sticker Capsule 2
            [condition] => n/a
        )

    [2] => Array
        (
            [price] => 0.03
            [name] => Sticker Capsule
            [condition] => n/a
        )

    [3] => Array
        (
            [price] => 0.63
            [name] => Winter Offensive Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [4] => Array
        (
            [price] => 0.17
            [name] => Operation Breakout Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [5] => Array
        (
            [price] => 0.04
            [name] => Nova | Sand Dune
            [condition] => Field-Tested
        )
)

Na :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Array
(
    [0] => Array
        (
            [price] => 0.04
            [name] => Tec-9 | Army Mesh
            [condition] => Minimal Wear
        )

    [1] => Array
        (
            [price] => 1.15
            [name] => Souvenir P250 | Bone Mask
            [condition] => Minimal Wear
        )

    [2] => Array
        (
            [price] => 0.78
            [name] => StatTrak Galil AR | Shattered
            [condition] => Well-Worn
        )

    [3] => Array
        (
            [price] => 0.18
            [name] => StatTrak MP7 | Urban Hazard
            [condition] => Field-Tested
        )

    [4] => Array
        (
            [price] => 0.11
            [name] => P90 | Leather
            [condition] => Field-Tested
        )

    [5] => Array
        (
            [price] => 0.26
            [name] => P250 | Steel Disruption
            [condition] => Factory New
        )
)

Er wel gebeurd degelijk iets, maar price is nog steeds niet correct gesorteerd.
Iemand enig idee wat er fout gaat? Alvast bedankt voor jullie tijd!
Gewijzigd op 12/01/2015 05:40:16 door Patrick B
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2015 10:06:21
Quote Anchor link
Niet - (min)
return $a['price'] - $b['price'];

Maar > (groter dan)
return $a['price'] > $b['price'];
 
Patrick B

Patrick B

13/01/2015 20:23:38
Quote Anchor link
Dat werkt! Dankjewel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.