Sorteer multidimensional array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

Medior/senior Fullstack developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »
Patrick B

Patrick B

11/01/2015 16:50:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb mijn eigen array opgebouwd met array_push en wil daarna alles sorteren op prijs en dan printen.
Er zijn veel methodes te vinden op internet maar krijg het niet werkende in de praktijk ( array_multisort(), asort(), sort() )

Zijn er experts aanwezig die hier ervaring mee hebben en mij kunnen helpen ?

Alvast bedankt, nog een fijn weekend!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Array
(
    [0] => Array
        (
            [price] => $0.25
            [name] => Operation Phoenix Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [1] => Array
        (
            [price] => $0.12
            [name] => Huntsman Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [2] => Array
        (
            [price] => $25.71
            [name] => AK-47 | Redline
            [condition] => Minimal Wear
        )

    [3] => Array
        (
            [price] => $24.54
            [name] => StatTrak Desert Eagle | Conspiracy
            [condition] => Factory New
        )
)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:23:08
 
Wouter J

Wouter J

11/01/2015 17:09:38
Quote Anchor link
Het is eigenlijk vrij simpel, maar de namen zijn vrij moeilijk:

sort - De basis sort functie, deze sorteert op value van laagste tot hoogste (0 - 9, a - z, etc.)
rsort - De basis sort, maar dan andersom (de "r" prefix komt van "reverse")
ksort - Zelfde als basis sort, maar dan met keys ipv values (vandaar de "k" prefix)
krsort - Combinatie van rsort en ksort
asort - Basis sort functie, maar dan blijven de array keys intact (dus array([1] => 3, [2] => 2) wordt array([2] => 2, [1] => 3)). De "a" prefix komt van assoctiative.
arsort - Combinatie van asort en rsort
usort - Een sort functie die een functie gebruikt om te sorteren (de "u" van "user function")
uasort - Combinatie van asort en usort
uksort - Combinatie van ksort en usort

In jouw geval wil je een user defined sort functie definiëren, om op die manier de prijzen te vergelijken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$products
= array(...);

usort($products, function ($productA, $productB) {
    if ($productA['price'] === $productB['price']) {
        return 0; // prijzen zijn gelijk, laat de elementen zo staan
    }

    if ($productA['price'] > $productB['price']) {
        return 1; // prijs A is groter dan prijs B, verplaats A dus na B
    }

    return -1; // prijs A is kleiner dan prijs B, verplaats A dus voor B
});
?>
Gewijzigd op 11/01/2015 18:05:17 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

11/01/2015 18:46:44
Quote Anchor link
Sorteren op price gaat zo niet lukken.
Price is een string en geen getal.
Dus $8.00 is groter dan $10.00
 
Patrick B

Patrick B

12/01/2015 04:09:09
Quote Anchor link
Ik heb met str_replace('&#36;', '', $val); de '$' weg kunnen halen.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/358029804/prices.json
Maar na het gebruiken van de functie lukt het nog steeds niet, hier de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function cmp($a, $b)
{

  return $a['price'] - $b['price'];
}


usort($array, 'cmp');

echo '<pre>';
print_r( $array );
exit;
?>

Voor :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Array
(
    [0] => Array
        (
            [price] => 0.10
            [name] => SSG 08 | Slashed
            [condition] => Field-Tested
        )

    [1] => Array
        (
            [price] => 0.04
            [name] => Sticker Capsule 2
            [condition] => n/a
        )

    [2] => Array
        (
            [price] => 0.03
            [name] => Sticker Capsule
            [condition] => n/a
        )

    [3] => Array
        (
            [price] => 0.63
            [name] => Winter Offensive Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [4] => Array
        (
            [price] => 0.17
            [name] => Operation Breakout Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [5] => Array
        (
            [price] => 0.04
            [name] => Nova | Sand Dune
            [condition] => Field-Tested
        )
)

Na :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Array
(
    [0] => Array
        (
            [price] => 0.04
            [name] => Tec-9 | Army Mesh
            [condition] => Minimal Wear
        )

    [1] => Array
        (
            [price] => 1.15
            [name] => Souvenir P250 | Bone Mask
            [condition] => Minimal Wear
        )

    [2] => Array
        (
            [price] => 0.78
            [name] => StatTrak Galil AR | Shattered
            [condition] => Well-Worn
        )

    [3] => Array
        (
            [price] => 0.18
            [name] => StatTrak MP7 | Urban Hazard
            [condition] => Field-Tested
        )

    [4] => Array
        (
            [price] => 0.11
            [name] => P90 | Leather
            [condition] => Field-Tested
        )

    [5] => Array
        (
            [price] => 0.26
            [name] => P250 | Steel Disruption
            [condition] => Factory New
        )
)

Er wel gebeurd degelijk iets, maar price is nog steeds niet correct gesorteerd.
Iemand enig idee wat er fout gaat? Alvast bedankt voor jullie tijd!
Gewijzigd op 12/01/2015 05:40:16 door Patrick B
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2015 10:06:21
Quote Anchor link
Niet - (min)
return $a['price'] - $b['price'];

Maar > (groter dan)
return $a['price'] > $b['price'];
 
Patrick B

Patrick B

13/01/2015 20:23:38
Quote Anchor link
Dat werkt! Dankjewel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.