Sorteer multidimensional array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

.NET Developer Shared Driving

Bedrijfsomschrijving Onze klant richt zich op het toegankelijker maken van steden, een fantastisch mooi streven. Hoe ze dat doen? Met eigen ontwikkelde software, waarmee vervoersmiddelen gedeeld kunnen worden. Deze inspirerende werkgever maakt een maatschappelijke impact en dat doen ze nu al zo'n 25 jaar! Het bedrijf is gevestigd in het centrum van Rotterdam en kent ongeveer zo'n 90 medewerkers. Het personeel is lekker gewoon gebleven! Iedereen kleedt zich zoals hij of zij dat zou willen en de sfeer is er erg fijn. Een leuke werkgever om voor te werken, en bovendien zijn er voor jou als Software Developer veel mooie

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Full Stack Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer voor een bedrijf in de regio Nijkerk. Je maakt in deze functie onderdeel uit van een groeiend team met een goede ambitie waarbij eenheid, betrokken en overtreffen de belangrijkste kernwaardes zijn. Het bedrijf werkt volgens de AGILE/SCRUM methode, wat je o.a. terug vindt in de tweewekelijkse sprints, retrospectives en een daily standup. Je takenpakket bestaat uit: Bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een Saas applicatie; Bijdragen aan de innovatie van het bedrijf en hun klanten; Het ontwikkelen op de laatste technologie van

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »
Patrick B

Patrick B

11/01/2015 16:50:44
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb mijn eigen array opgebouwd met array_push en wil daarna alles sorteren op prijs en dan printen.
Er zijn veel methodes te vinden op internet maar krijg het niet werkende in de praktijk ( array_multisort(), asort(), sort() )

Zijn er experts aanwezig die hier ervaring mee hebben en mij kunnen helpen ?

Alvast bedankt, nog een fijn weekend!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Array
(
    [0] => Array
        (
            [price] => $0.25
            [name] => Operation Phoenix Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [1] => Array
        (
            [price] => $0.12
            [name] => Huntsman Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [2] => Array
        (
            [price] => $25.71
            [name] => AK-47 | Redline
            [condition] => Minimal Wear
        )

    [3] => Array
        (
            [price] => $24.54
            [name] => StatTrak Desert Eagle | Conspiracy
            [condition] => Factory New
        )
)
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:55:07
 
Wouter J

Wouter J

11/01/2015 17:09:38
Quote Anchor link
Het is eigenlijk vrij simpel, maar de namen zijn vrij moeilijk:

sort - De basis sort functie, deze sorteert op value van laagste tot hoogste (0 - 9, a - z, etc.)
rsort - De basis sort, maar dan andersom (de "r" prefix komt van "reverse")
ksort - Zelfde als basis sort, maar dan met keys ipv values (vandaar de "k" prefix)
krsort - Combinatie van rsort en ksort
asort - Basis sort functie, maar dan blijven de array keys intact (dus array([1] => 3, [2] => 2) wordt array([2] => 2, [1] => 3)). De "a" prefix komt van assoctiative.
arsort - Combinatie van asort en rsort
usort - Een sort functie die een functie gebruikt om te sorteren (de "u" van "user function")
uasort - Combinatie van asort en usort
uksort - Combinatie van ksort en usort

In jouw geval wil je een user defined sort functie definiëren, om op die manier de prijzen te vergelijken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

$products
= array(...);

usort($products, function ($productA, $productB) {
    if ($productA['price'] === $productB['price']) {
        return 0; // prijzen zijn gelijk, laat de elementen zo staan
    }

    if ($productA['price'] > $productB['price']) {
        return 1; // prijs A is groter dan prijs B, verplaats A dus na B
    }

    return -1; // prijs A is kleiner dan prijs B, verplaats A dus voor B
});
?>
Gewijzigd op 11/01/2015 18:05:17 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

11/01/2015 18:46:44
Quote Anchor link
Sorteren op price gaat zo niet lukken.
Price is een string en geen getal.
Dus $8.00 is groter dan $10.00
 
Patrick B

Patrick B

12/01/2015 04:09:09
Quote Anchor link
Ik heb met str_replace('&#36;', '', $val); de '$' weg kunnen halen.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/358029804/prices.json
Maar na het gebruiken van de functie lukt het nog steeds niet, hier de code :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
function cmp($a, $b)
{

  return $a['price'] - $b['price'];
}


usort($array, 'cmp');

echo '<pre>';
print_r( $array );
exit;
?>

Voor :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Array
(
    [0] => Array
        (
            [price] => 0.10
            [name] => SSG 08 | Slashed
            [condition] => Field-Tested
        )

    [1] => Array
        (
            [price] => 0.04
            [name] => Sticker Capsule 2
            [condition] => n/a
        )

    [2] => Array
        (
            [price] => 0.03
            [name] => Sticker Capsule
            [condition] => n/a
        )

    [3] => Array
        (
            [price] => 0.63
            [name] => Winter Offensive Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [4] => Array
        (
            [price] => 0.17
            [name] => Operation Breakout Weapon Case
            [condition] => n/a
        )

    [5] => Array
        (
            [price] => 0.04
            [name] => Nova | Sand Dune
            [condition] => Field-Tested
        )
)

Na :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
Array
(
    [0] => Array
        (
            [price] => 0.04
            [name] => Tec-9 | Army Mesh
            [condition] => Minimal Wear
        )

    [1] => Array
        (
            [price] => 1.15
            [name] => Souvenir P250 | Bone Mask
            [condition] => Minimal Wear
        )

    [2] => Array
        (
            [price] => 0.78
            [name] => StatTrak Galil AR | Shattered
            [condition] => Well-Worn
        )

    [3] => Array
        (
            [price] => 0.18
            [name] => StatTrak MP7 | Urban Hazard
            [condition] => Field-Tested
        )

    [4] => Array
        (
            [price] => 0.11
            [name] => P90 | Leather
            [condition] => Field-Tested
        )

    [5] => Array
        (
            [price] => 0.26
            [name] => P250 | Steel Disruption
            [condition] => Factory New
        )
)

Er wel gebeurd degelijk iets, maar price is nog steeds niet correct gesorteerd.
Iemand enig idee wat er fout gaat? Alvast bedankt voor jullie tijd!
Gewijzigd op 12/01/2015 05:40:16 door Patrick B
 
- SanThe -

- SanThe -

12/01/2015 10:06:21
Quote Anchor link
Niet - (min)
return $a['price'] - $b['price'];

Maar > (groter dan)
return $a['price'] > $b['price'];
 
Patrick B

Patrick B

13/01/2015 20:23:38
Quote Anchor link
Dat werkt! Dankjewel!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.