sorteer probleem (arrays)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Front-end Developer - React - Data Driven

Bedrijfsomschrijving Onze klant is een snelgroeiende organisatie die een data-driven inspectieapp op de markt hebben gebracht die nu al een aantal jaar door verschillende organisaties wereldwijd gebruikt wordt. Er zijn zo'n 6 mensen werkzaam bij dit bedrijf en ze zijn nu vooral op zoek naar een sterke front-end developer die wil gaan werken aan nieuwbouw applicaties en de uitbouw van de huidige applicaties. De reden dat ze zoeken is omdat er veel werk op komst is en ze hier de juiste capaciteit voor willen hebben. Er heerst hier een hele prettige sfeer waarin respect en eerlijke communicatie belangrijk is. Ook

Bekijk vacature »

Java Developer

Java Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Social Media Specialist

Social Media Specialist locatie: Rotterdam (Zuid Holland) Wij zoeken op korte termijn een nieuwe collega, een social media specialist/ adviseur sociale media (24 uur), voor ons sprankelende team Communicatie van CJG Rijnmond. Onze focus ligt op het informeren en binden van onze in- en externe klanten en stakeholders en het versterken van onze naamsbekendheid en zichtbaarheid. Dat doen we in nauwe samenwerking met elkaar. Over de functie Ons team bestaat uit 7 communicatieprofessionals met ieder een eigen expertise. Als lid van het online team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en analyseren van onze socialemediastrategie. Ook stel je campagnes

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in een ontwikkelteam met 7 .NET developers. In ons team werken er drie senior .NET developer, twee medior .NET developers en twee junior .NET developers. Er is dan ook genoeg senioriteit in ons team om jou te kunnen bieden wat jij nodig hebt! Wij werken in scrum en hebben drie wekelijkste sprints. Daarnaast doen wij minimaal vier keer per jaar een release. Ons platform is ontzettend complex en groot. Het is dan ook in het begin belangrijk dat jij de processen gaat begrijpen. Jij krijgt dan ook een cursus om beter te begrijpen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Kristof s

Kristof s

10/03/2008 10:51:00
Quote Anchor link
ok ik moet een bestaand database bestand opkuisen.
Het is zo dat in het vroegere systeem elke paginabezoek als login werd aanzien waardoor je in DB kreeg:

// contactid | datum
// 1 | 2008 - 09 - 03 12:08:12
// 1 | 2008 - 09 - 03 12:10: 23
// 1 | 2008 - 09 - 03 14:14: 23

Nu wil ik alleen die bijhouden die een uur van elkaar verschillen. Al de rest wil ik in een array steken met de naam "slechte".

ik maakte het volgende script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php

// contactid |  datum
//        1     |      2008 - 09 - 03 12:08:12
//        1     |    2008 - 09 - 03 12:10: 23
//        1     |    2008 - 09 - 03 14:14: 23



    $sql = "SELECT tijdstip, contactID FROM log_login ORDER BY contactID, tijdstip ASC ";
    $query = mysql_query($sql) or die (mysql_error());
    $slechte = array();
    $datum = array();
    $ids = array();
    
    while($lijn = mysql_fetch_array($query,MYSQL_NUM)){
        $datum[] = $lijn[0];
        $ids[] = $lijn[1];
    }
    
        // voor eerste keer begindatum meegeven
        $huidigedatum = $lijn[0];
        // zolang i kleiner is dan aantal gevonden datums
        for ($i=0; $i<count($datum[$i]); $i++){
            // array ids doorlopen 1,2,3,... en da telkens vergelijken met wat in lijn1 zit
            if($ids[$i] == $lijn[1]){    
                // als huidigedatum + een uur groter is dan de volgende datum op volgende rij    
                if(strtotime($huidigedatum) + 60*60 > $datum[$i] ){
                    // dan zijn er geen 60 minuten voorbij en dus moet datum[i] in de slechte array gezet worden
                    $slechte[] = $datum[$i];
                }

                // anders zijn er wel 60 min voorbij en dus is het een nieuwe login, dus huidigedatum wordt dan datum[i]
                else{
                        $huidigedatum = $datum[$i];
                        echo $huidigedatum;
                    }        
            }
        }

        
?>


Ik DENK dat de logica ongeveer klopt, maar toch scheelt er iets , ik weet alleen niet wat. Iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:27:17
 
Frank -

Frank -

10/03/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Waarom wil je dat met een SELECT gaan oplossen? Het lijkt mij handiger dat je aan de input-kant de boel goed gaat zetten, daar heb je tenslotte een probleem. Wanneer jij 10x opslaat 'inloggen', dan moet je niet zeuren dat er 10x 'inloggen' in je systeem staat.

Nu met lapmiddelen gaan werken zal dit ook niet oplossen, daarmee maak je alleen maar een nieuw probleem aan: Wat als iemand echt 10x heeft ingelogd? Dat mag je niet negeren, dat zijn de echte cijfers.

Zorg dat jouw input goed is en noteer dat de bug op datum X is opgelost. Oudere gegevens zijn onbetrouwbaar, nieuwere gegevens zijn gelukkig wel betrouwbaar. Met jouw oplossing blijft alles onbetrouwbaar...
 
Kristof s

Kristof s

10/03/2008 11:21:00
Quote Anchor link
hehe ik had het er moeten bijzetten. Ik heb niet de keuze de input te veranderen. Ik ben verplicht dit probleem zo op te lossen (stage).
Ben ik het met je eens dat het op niets trekt ? Ja , maar ik heb geen keuze, toch bedankt voor je reactie.
 
Frank -

Frank -

10/03/2008 11:25:00
Quote Anchor link
Je hebt altijd een keuze: Uitleggen waarom je de opdracht teruggeeft.

Het ene gat vullen met het andere gat, dat is niet bijzonder intelligent, je weet vooraf al dat het niks zal opleveren. Retour afzender en wens ze er veel succes mee.

Komt nog eens bij dat jij deze opdracht onmogelijk goed kunt doen. Je werkt met foute data, daar kunnen alleen maar foute resultaten uit komen. Wanneer je nu de opdracht terug geeft, doe je het waarschijnlijk ook fout, maar heb je daar minder werk van. De keuze tussen 'fout met veel werk' en 'fout met weinig werk' kan ik vrij snel maken!

poep in, poep uit...
 
Kristof s

Kristof s

10/03/2008 11:31:00
Quote Anchor link
nogmaals heb je gelijkmaar toch ik het toch zo goed mogelijk op te lossen. Indien het niet lukt kan men mij niets verwijten. Nogmaals bedankt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kristof s
 
Frank -

Frank -

10/03/2008 11:36:00
Quote Anchor link
Nogmaals, jij kunt dit probleem niet oplossen. De data in de database is fout, daar kun je op gaan SELECTen tot je een ons weegt, het zal nooit goed worden.

De oplossing zit hem aan de INSERT-kant, daar gaat het fout. En wanneer je die fout hebt opgelost, blijkt ook dat je helemaal geen oplossing aan de SELECT-kant wilt hebben, dan zou daar namelijk nog minder van kloppen dan dat er nu al van klopt. Moet jouw SELECT-oplossing raak je dus alleen maar verder verwijderd van correcte resultaten.

Ps. Men zal jou verwijten dat jij niet hebt gewaarschuwd voor de grotere problemen die nu gaan komen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.