sorteren a.d.h.v. andere tabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Software Developer C# / ASP .Net

Functie omschrijving Ben jij een software ontwikkelaar die bekend is met termen ASP .NET, C# en SQL? Lees dan snel verder! Voor een bedrijf binnen de agrarische sector zijn wij namelijk op zoek naar een zelfstandige, enthousiaste en proactieve Software Developer die open staat voor een afwisselende functie met veel uitdaging. Binnen deze organisatie ben jij als Software Developer samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Hierbij draag jij bij aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor: Schatten

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Software Developer C# .NET

Functie omschrijving Software Developer C# .NET gezocht voor een dynamische organisatie! Ben jij net afgestudeerd of toe aan een volgende stap in je maatschappelijke carrière? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging en die een organisatie in de regio Houten wil versterken. Je werkt in deze functie aan verschillende projecten en gaat vaak op bezoek bij klanten. In deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid verwachten. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken bij een organisatie dat gespecialiseerd is in

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Junior Software Developer (HBO / WO)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Dan hebben wij bij Jelling IT Professionals de perfecte opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, die jou tot een volwaardig Fullstack Software Developer gaat opleiden. Binnen deze grote organisatie krijg je ruime en professionele trainingen die jouw in korte tijd vakbekwaam maken. Niet alleen het aan technisch aspect, maar ook zeker jouw persoonlijke ontwikkeling wordt veel

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 17:10:00
Quote Anchor link
Ik heb twee tabellen, ik wil een soort van top 10 maken.

kale situatieschets:
tabel 1:
id
naam

tabel 2:
id
tabel1ID
userID

tabel 1 staan diverse records in, mensen kunnen zich daarvoor aanmelden en dat wordt vastgelegd in tabel 2.

Nu wil ik een top 10 maken van de records in tabel 1 waarvoor de meeste mensen zijn aangemeld, maar hoe doe ik dat?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:43:10
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 21:32:00
Quote Anchor link
ik weet het, het mag niet, maar iemand een idee?
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/04/2008 21:40:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
SELECT
  tabel1.id, tabel1.naam
FROM
  tabel1, tabel2
WHERE
  tabel1.id = tabel2.userID
ORDER BY
  tabel2.tabel1ID ASC


Wil dit niet?
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 21:56:00
Quote Anchor link
nee, dat werkt niet, query was empty meld hij net als bij mijn pogingen.

Maar als ik me niet vergis sorteert hij bij jou toch ook niet op hoeveel mensen er zijn aangemeld, hij sorteert nu op het id van tabel 1 wat voorkomt in tabel 2.
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

20/04/2008 22:04:00
Quote Anchor link
Een beetje zelf inzicht ontbreekt menig een dus ook... Natuurlijk moest je mijn query nog naar je eigen eisen aanpassen. We zijn hier om te helpen, niet om alles voor te kauwen waardoor de vrager nog niets leert ;-).
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 22:15:00
Quote Anchor link
hoezo zelf inzicht ontbreekt? natuurlijk snap ik dat ik jouw query moest aanpassen naar mijn eigen situatie en dat heb ik ook gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
$query    = "SELECT
                    games.id,
                    games.naam
                FROM
                    games,
                    games_users
                WHERE
                    games.id = games_users.gameID
                ORDER BY
                    games_users.gameID
                ASC
                    LIMIT ".$aantal;


Maar zoals gezegd, werkt het niet, en geeft de foutmelding, query was empty.
 
Josh

Josh

20/04/2008 22:24:00
Quote Anchor link
Een wilde gok, maar probeer eens

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$query    = "SELECT
                    g.id,
                    g.naam,
                    COUNT(gu.*) AS aantal
                FROM
                    games g,
                    games_users gu
                WHERE
                    g.id = gu.gameID
                GROUP BY
                    g.id
                ORDER BY
                    COUNT(gu.*) DESC
                LIMIT ".$aantal;


Quote:
Oeps... ik was de GROUP BY nog vergeten, maar bovendien, als de eerder genoemde query niets opleverde, is deze eigenlijk ook al kansloos. Toch denk ik dat je de fout dan wel ook elders moet zoeken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Josh
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 22:44:00
Quote Anchor link
helaas, inderdaad zelfde resultaat.

Maar waar zou ik het dan nog in kunnen zoeken?
Er staat ook gewoon data in de tabellen, dus dat kan het probleem niet zijn lijkt me.
 
Josh

Josh

20/04/2008 22:56:00
Quote Anchor link
de foutmelding "query was empty" geeft aan dat jouw variable $query leeg is op het moment dat je hem uitvoert, of dat je per ongeluk toch een andere variabele bij de uitvoering van je query gebruikt?
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

20/04/2008 23:22:00
Quote Anchor link
@josh, wat stom!
dit stond er:
$result = mysql_query($result) or die (mysql_error());

Het mag duidelijk zijn dat dat inderdaad de verkeerde variabele was! ik ga dit aanpassen en nogmaals proberen.

EDIT: het gaat nu nog fout in de order by
fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '*) DESC LIMIT 15' at line 12


query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$query
    = "SELECT
                    games.id,
                    games.naam
                FROM
                    games,
                    games_users
                WHERE
                    games.id = games_users.gameID
                GROUP BY
                    games.id
                ORDER BY
                    COUNT(games_users.*)
                DESC
                    LIMIT "
.$aantal;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Stefan van Iwaarden
 
Josh

Josh

20/04/2008 23:23:00
Quote Anchor link
Kee dan... ben benieuwd naar het resultaat!
 
Frank -

Frank -

20/04/2008 23:57:00
Quote Anchor link
ORDER BY COUNT(*) ? Hoe had je dat in gedachten? Vul daar eens het getal 27 of 19238 in, welke sortering verwacht je nu? Sorteer dan random, dan lijkt het nog ergens op... ORDER BY RAND().
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

21/04/2008 00:03:00
Quote Anchor link
Ik vond het weliswaar ook wel wat vreemd, maar aangezien ik voor de rest ook geen idee heb van hoe wel, probeer je het dan toch maar.
 
Frank -

Frank -

21/04/2008 00:06:00
Quote Anchor link
Stefan van Iwaarden schreef op 20.04.2008 17:10:
Ik heb twee tabellen, ik wil een soort van top 10 maken.
Dat klinkt als een ranking, zoek daar hier op PHPhulp maar eens op, ik heb al meerdere keren daar een query voor opgesteld.
 
Josh

Josh

21/04/2008 00:08:00
Quote Anchor link
Wat is me dat nu, je moet toch op dat aantal kunnen sorteren. Volgens mij houdt pgFrank zich nog een klein beetje van de domme om ons te laten zwemmen ;-)

Ik doe gewoon een nieuwe poging:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
$query    = "SELECT
                    g.id,
                    g.naam,
                    COUNT(gu.*) AS aantal
                FROM
                    games g,
                    games_users gu
                WHERE
                    g.id = gu.gameID
                GROUP BY
                    g.id
                ORDER BY
                    aantal DESC
                LIMIT ".$aantal;


Quote:
Ow Frank heeft al geantwoord in de tijd dat ik aan het typen was
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Josh
 
Frank -

Frank -

21/04/2008 00:10:00
 
Stefan van Iwaarden

Stefan van Iwaarden

21/04/2008 00:14:00
Quote Anchor link
hij is het nog niet eens met de count.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near '*) AS aantal FROM games, games_users WHERE games.id = ga' at line 4


Als ik de query van josh zo bekijk denk ik persoonlijk wel dat hij gaat werken als het count gedeelte werkt.
 
Frank -

Frank -

21/04/2008 00:18:00
Quote Anchor link
Debuggen... En dan zonder te weten hoe de query nu daadwerkelijk naar de database wordt gestuurd. Je maakt het jezelf (en anderen) wel bijzonder eenvoudig! Geen mens die weet hoe jouw query eruit ziet.

Echo de query en kom dan nog eens terug.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.