Sorteren eerst op datum en dan op tijd

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jimmy Arts

jimmy Arts

19/04/2008 19:22:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik wil graag iets laten sorteren op datum en dan pas op tijd

$freeroll_select = mysql_query("SELECT * FROM freerolls ORDER BY tijd_count AND dag");

De dag staat er gewoon in bijv 19
en de tijd is uren en minuten bij elkaar gevoegd bijv. 2345
ipv. 23:45
Maar nu sorteert ie alleen op de de tijd_count kan iemand me helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 20:46:56
 
Josh

Josh

19/04/2008 19:25:00
Quote Anchor link
Maak het veld eens van het type DATETIME, dan gaat alles ineens een stuk eenvoudiger
 
Aron K

Aron K

19/04/2008 19:27:00
Quote Anchor link
Josh schreef op 19.04.2008 19:25:
Maak het veld eens van het type DATETIME, dan gaat alles ineens een stuk eenvoudiger


Beetje offtopic, maar wat is eigenlijk het verschil tussen een timestamp en een datetime?
 
Frank -

Frank -

19/04/2008 19:30:00
Quote Anchor link
@Aron: Ligt aan je database, in MySQL heeft een TIMESTAMP een paar hele rottige bugs c.q. eigenschappen. Afhankelijk van de instellingen kan deze spontaan van waarde veranderen... En omdat je in runtime de instellingen kunt aanpassen, heb je echt geen idee of de waardes in een TIMESTAMP wel de juiste waardes zijn. De inhoud is dus volkomen waardeloos.

In PostgreSQL is een TIMESTAMP gewoon een datatype om een datum met tijd op te slaan, deze loopt van oneindig oud tot in de oneindige toekomst en slaat de tijd op de 1000ste seconde nauwkeurig op.

Voor andere databases, zie de bijbehorende handleiding.
 
Josh

Josh

19/04/2008 19:34:00
Quote Anchor link
@ Aron:
De 5.0 handleiding zegt: "TIMESTAMP values cannot be earlier than 1970 or later than 2038."
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

19/04/2008 20:02:00
Quote Anchor link
Vermijd het gebruik van TIMESTAMP. Vooral in MySQL, zoals Frank al aangeeft. Bovendien kun je aan een TIMESTAMP niet zien wat het precies inhoudt. Het is een tijd, oké, maar het is een reeks getallen waar je eigenlijk niks mee kunt en zeker niet in één oog opslag.
 
Jimmy Arts

jimmy Arts

19/04/2008 20:03:00
Quote Anchor link
Als ik dan in een extra veldje een Datetime zet en dan daarop laat sorteren komt dan wel alles in chronologische volgorde?
 
Frank -

Frank -

19/04/2008 20:09:00
Quote Anchor link
jimmy schreef op 19.04.2008 20:03:
Als ik dan in een extra veldje een Datetime zet en dan daarop laat sorteren komt dan wel alles in chronologische volgorde?
Geen flauw idee... Je zou het eens kunnen proberen, wellicht leer je er iets van.
 
Josh

Josh

19/04/2008 20:36:00
Quote Anchor link
jimmy schreef op 19.04.2008 20:03:
Als ik dan in een extra veldje een Datetime zet en dan daarop laat sorteren komt dan wel alles in chronologische volgorde?

En ik weet het wel zeker, maar wel nadat je natuurlijk de juiste waarden erin hebt gezet.
Vervolgens heb je die andere twee velden voor datum en tijd niet meer nodig en kun je uit je database verwijderen!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.