sorteren en weergeven van objecten

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ric swave

ric swave

15/09/2011 15:51:18
Quote Anchor link
Dag leden,

Ik ben nu aan het stoeien met php en objecten en ik kom er niet uit met het volgende:

Ik wil een lijst weergave genereren waarbij ik uit twee tabellen mijn data uit haal.
Het is niet 1-op-1 zelfde tabel en data structuur.
Maar er zit wel veld:titel,tekst in tabel 1.
tabel 2:naam,bericht, url in tabel 1.

Dus voor beide tabellen wil ik informatie weergeven in 1 lijst.
Van tabel 1 dien ik zelf de bestemmingsurl te genereren. Daar heb ik een vaste functie voor.

Ik kan nu wel 2 keer een aparte functie maken die mij de data terug geeft, maar ik weet niet hoe ik deze situatie moet oplossen:

stel mijn uiteindelijke output:

(tabel 1)
"A", bericht, url = berekenen
"B", bericht, url = berekenen
"C", bericht, url = berekenen

(tabel 2)
"A", bericht, url
"B", bericht, url
"C", bericht, url


-> Nu zie je hier dat de naam per blok een eigen volgorde heeft.


1. hoe kan ik hier een mooie sortering maken(A-Z)?
2. het moet 1 lijst weergave worden zonder dat de gebruiker indruk heeft dat het eigenlijk verschillende blokken zijn.


Zoals ik nu de data ophaal uit de tabellen zijn dat arrays.
Ik dacht wel om deze om een of andere manier te mergen, alleen is de data niet gelijk. Dan loop ik vast in mijn template als ik over mijn uiteindelijke resultaat doorheen loop (foreach).

Heeft iemand een idee hoe dit mooi op te lossen is?

alvast bedankt,

ric
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 18:16:54
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

15/09/2011 16:37:58
Quote Anchor link
ORDER BY `bericht` ASC in je query verwerken
 
Ric swave

ric swave

15/09/2011 16:44:52
Quote Anchor link
hoe kan ik 1 query dan maken die uit 2 verschillende tabellen data moet ophalen? Daar zitten geen koppeling in, dus kan geen joins maken.
Plus van de ene tabel moet ik de url genereren. Dus er zit wel wat bewerking in.

tip?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/09/2011 17:02:00
Quote Anchor link
tip: je tabellen zo opbouwen dat je wel joins kunt gebruiken
Gewijzigd op 15/09/2011 17:02:43 door Ger van Steenderen
 
Ric swave

ric swave

15/09/2011 17:18:14
Quote Anchor link
Hey Ger,

Ja, als ik fresh zou beginnen, dan inderdaad. Maar er zit nu al data in.
Dus dat gaat ook niet op.

Ik moet echt iets verzinnen dat ik vanuit de twee resultsets een manier kan vinden om die weer te 'joinen'.

Voor de hand liggend is:
1. result set 1 ophalen
2. lopen over eerste tabel een url berekene
3. resultset 2 ophalen
4. aparte array maken met kolommen: 'titel', 'bericht', 'url'
5. van de beide resultsets, de array weer aanvullen
6. nieuwe array doorgeven aan mijn view

maar mijn vraag is dus, kan het anders of beter? Zonder echt tabel wijzigingen?
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

15/09/2011 17:33:27
Quote Anchor link
als je niet kunt joinen kun je ook een join simuleren door een nested select, bv:
SELECT * FROM table1 WHERE field1=(SELECT field FROM table2 WHERE field3='something')
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.