sorteren mislukt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Scrum Master

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Scrum master op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je begeleidt twee teams binnen de afdeling Platform Services (PLS). Je helpt mee de devops manier van werken van de teams verder door te ontwikkelen. Je helpt de PO bij het managen van de product backlog; het voorbereiden van

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Cobol Developer

Dit ga je doen Als Cobol Ontwikkelaar zal je gaan meebouwen aan een onderdeel van het backend systeem waarbij je het functionele ontwerp vertaald naar een technische oplossing die geïntegreerd kan worden in de huidige omgeving. Je zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen op een efficiënte manier worden uitgevoerd en werkt proactief aan het verbeteren hiervan. Samen met jouw collega’s reviewen jullie elkaars code en test je je eigen code. Je werkt nauw samen met andere ontwikkelaars, testers en functioneel ontwerpers. Taken pakket: Beheren en doorontwikkelen van de bestaande omgeving; Vertalen van een functionele vragen naar een technische oplossing; Doorvoeren van

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

Applicatiebeheerder/ Ontwikkelaar

Dit ga je doen - Verantwoordelijkheid dragen voor het complexe applicatielandschap; - Schakelen met eindgebruikers en leveranciers; - Verdeling in werkzaamheden tussen dagelijks beheer ontwikkelen; - Het analyseren van de behoeften van gebruikers en het vertalen hiervan naar functionele specificaties voor de applicaties; - Actief bijdragen aan het leveren van passende oplossingen voor het applicatielandschap. Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de regio van Amsterdam is een van de meest toonaangevende mediaorganisaties in Nederland. Door de organisatiecultuur krijg jij veel ruimte om initiatief te nemen en zelfstandig aan het werk te gaan. Samen met het IT team zorg

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »
Kees buijs

kees buijs

04/06/2018 22:52:25
Quote Anchor link
Ik wil een array laten sorteren met het sort (of rsort) commando van php .5.5.

Het probleem is dat de array gevuld is vanuit 2 verschillende plaatsen. maar voor zover ik kan nagaan is de opbouw hetzelfde.

Het probleem is dat keys tot 1..398 correct gesorteerd worden (dus tot Ziggo) en de keys vanaf 398 .. 4xx ook (vanaf 'Bundel - Socket-1151 (h4)'). Alleen worden die 2 bereiken niet gemend. keys worden hernummerd, geen probleem.

Ik kan geen reden ontdekken waarom de sortering niet werkt. Op een bepaald moment werkt het sorteren wel, maar veranderingen later maakte dat ongedaan. En ik heb liever geen 'het werkt wel, maar waarom weet ik niet; oplossing.


dit is een deel van de input van de sort funktie
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<pre class="CodeBlock"><code>'array field='#397' --> array('Array')
'string' - key='#397' => field='name' --> string('Apple - MacBook Air')
'string' - key='#397' => field='image' --> string('ci-0397-apple-macbook-air.jpg')
'boolean' - key='#397' => field='generate' --> boolean('1')
'array' - key='#397' => field='entries' --> array('Array')
'integer' - key='#397' => field='id' --> integer('397')
'array field='#398' --> array('Array')
'string' - key='#398' => field='name' --> string('Desktop PC - SiYa Business PC upgrade')
'string' - key='#398' => field='image' --> string('pb-business-pc-upgrade.jpg')
'boolean' - key='#398' => field='generate' --> boolean('1')
'array' - key='#398' => field='entries' --> array('Array')
'string' - key='#398' => field='id' --> string('business-pc-upgrade')
'boolean' - key='#398' => field='is_combo' --> boolean('1')
'boolean' - key='#398' => field='is_pc' --> boolean('1')
'array field='#399' --> array('Array')
'string' - key='#399' => field='name' --> string('Desktop PC - SiYa Gamer PC compleet')
'string' - key='#399' => field='image' --> string('pb-gamer-pc-compleet.jpg')
'boolean' - key='#399' => field='generate' --> boolean('1')
'array' - key='#399' => field='entries' --> array('Array')
'string' - key='#399' => field='id' --> string('gamer-pc-compleet')
'boolean' - key='#399' => field='is_combo' --> boolean('1')
'boolean' - key='#399' => field='is_pc' --> boolean('1')
'array field='#400' --> array('Array')</code></pre>


dit is een deel van het resultaat van de sort funktie

<pre class="CodeBlock"><code>'array field='396' --> array('Array')
'string' - key='396' => field='name' --> string('Ziggo')
'string' - key='396' => field='image' --> string('ci-0189-ziggo.jpg')
'boolean' - key='396' => field='generate' --> boolean('1')
'array' - key='396' => field='entries' --> array('Array')
'integer' - key='396' => field='id' --> integer('189')
'array field='397' --> array('Array')
'string' - key='397' => field='name' --> string('Bundel - Socket-1151 (h4)')
'string' - key='397' => field='image' --> string('pb-socket-1151-h4.jpg')
'boolean' - key='397' => field='generate' --> boolean('1')
'array' - key='397' => field='entries' --> array('Array')
'string' - key='397' => field='id' --> string('socket-1151-h4')
'boolean' - key='397' => field='is_combo' --> boolean('1')
'boolean' - key='397' => field='is_pc' --> boolean('')
'array field='398' --> array('Array')
'string' - key='398' => field='name' --> string('Bundel - Socket-1151 (h4)+8g')
'string' - key='398' => field='image' --> string('pb-socket-1151-h4-plus-8g.jpg')
'boolean' - key='398' => field='generate' --> boolean('1')
'array' - key='398' => field='entries' --> array('Array')
'string' - key='398' => field='id' --> string('socket-1151-h4-plus-8g')
'boolean' - key='398' => field='is_combo' --> boolean('1')
'boolean' - key='398' => field='is_pc' --> boolean('')
'array field='399' --> array('Array')
'string' - key='399' => field='name' --> string('Bundel - Uw PC een 2e leven')
'string' - key='399' => field='image' --> string('pb-uw-pc-een-2e-leven.jpg')
'boolean' - key='399' => field='generate' --> boolean('1')
'array' - key='399' => field='entries' --> array('Array')
'string' - key='399' => field='id' --> string('uw-pc-een-2e-leven')
'boolean' - key='399' => field='is_combo' --> boolean('1')
'boolean' - key='399' => field='is_pc' --> boolean('')
'array field='400' --> array('Array')
'string' - key='400' => field='name' --> string('Desktop PC - SiYa Business PC upgrade')
'string' - key='400' => field='image' --> string('pb-business-pc-upgrade.jpg')
'boolean' - key='400' => field='generate' --> boolean('1')
'array' - key='400' => field='entries' --> array('Array')
'string' - key='400' => field='id' --> string('business-pc-upgrade')
'boolean' - key='400' => field='is_combo' --> boolean('1')
'boolean' - key='400' => field='is_pc' --> boolean('1')</code></pre>

Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 04/06/2018 22:53:43 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 22:27:48
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

05/06/2018 08:05:22
Quote Anchor link
Misschien omdat in de ene set alle keys met een "#" beginnen, en in de andere niet ... ?
Hm, dat is voor en na zie ik.

Misschien moet je je structuur eerst eens netjes neerzetten, kunnen we zien wat nou precies de bedoeling is.
Gewijzigd op 05/06/2018 08:07:43 door Rob Doemaarwat
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

06/06/2018 14:31:49
Quote Anchor link
Het lijkt er op dat je een array met arrays wilt gaan sorteren?
Daar gaat de sort niet altijd goed mee om; je kunt beter de usort() functie gebruiken om zelf de array beter te sorteren. Bijv:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
usort($aMyArray, 'mySortFunction');

function mySortFunction($a, $b)
{
    return strcasecmp($a['name'], $b['name']);
}
 
Kees buijs

kees buijs

07/06/2018 01:12:42
Quote Anchor link
Na wat verder speurwerk ben ik erachter gekomen dat het probleem zat dat sommige array entries 2 velden WEL en sommige 2 velden NIET hadden. De toegekende waarde is niet belangrijk, alleen het feit dat ze er wel of niet zijn. Alle entries hebben nu die waardes (met waarde FALSE) en dan wordt er correct gesorteerd.


Het gaat dus om deze 2 velden, die er voor bv. key #397 niet aangemaakt zijn.

'boolean' - key='#399' => field='is_combo' --> boolean('1')
'boolean' - key='#399' => field='is_pc' --> boolean('1')


Overigens zou een speciale sort funktie beter zijn, want de sort is nu case sensitive. Gelukkig heeft dat geen invloed op het resultaat.
Gewijzigd op 07/06/2018 01:13:57 door kees buijs
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.