Sorteren op datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjoerd

Sjoerd

20/09/2006 15:35:00
Quote Anchor link
Ik heb een hoop gezocht maar niet gevonden! Als ik een datum in mijn database wil zetten maak ik een row aan met DATE. Vervolgens krijg ik het niet voor elkaar om de volgorde 0000-00-00 te veranderen. Hij zal altijd eerst het jaar dan de maand en dan de dag doen. Iemand enig idee hoe ik dat kan veranderen? Misschien met het inserten? date('d-m-Y'); Dan lukt het nog niet!
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 19:30:45
 
Simon Blok

Simon Blok

20/09/2006 15:39:00
Quote Anchor link
je zet het in een vaste volgorde in de database, afhankelijk van de taal van je systeem en je kan bij het 'selecten' de volgorde veranderen. Op de volgende manier:
Edit:

SELECT DATE_FORMAT(datumveld, '%D %M %Y') AS datum FROM tabel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Simon Blok
 
Sjoerd

Sjoerd

20/09/2006 15:40:00
Quote Anchor link
Je wil niet weten hoe lang ik al zit te zoeken, ik kan het echt niet vinden, voorbeeldje ofzo?
 
Sjoerd

Sjoerd

20/09/2006 15:42:00
Quote Anchor link
Pff echt onwíjs bedankt! En als ik een DATETIME wil veranderen? SELECT DATETIME_FORMAT(datum, '%D %M %Y %H %M %S') AS datum FROM gedichten .. Zo?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sjoerd
 
Simon Blok

Simon Blok

20/09/2006 18:10:00
Quote Anchor link
Zou je moeten proberen, weet ik niet uit mijn hoofd, maar het lijkt me wel.
 
Frank -

Frank -

20/09/2006 18:29:00
Quote Anchor link
Hoofdstuk 12.5 van de MySQL-handleiding, veel plezier.
 
- -

- -

20/09/2006 18:34:00
Quote Anchor link
welke mysql versie heb je?
5.1 - 5.0 - 3.23, 4.0, 4.1
je kan eigenlijk gewoon wel de laatste nemen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/09/2006 18:47:00
Quote Anchor link
Sjoerd:
Pff echt onwíjs bedankt! En als ik een DATETIME wil veranderen? SELECT DATETIME_FORMAT(datum, '%D %M %Y %H %M %S') AS datum FROM gedichten .. Zo?


Nee ook gewoon met DATE_FORMAT(), zie de gegeven links naar de msyql handleiding voor een verklaring van de verschillende specifiers die je kunt gebruiken...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.