Sorteren van DirectoryIterator

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ceasar Feijen

Ceasar Feijen

02/04/2008 23:25:00
Quote Anchor link
Hoe kan ik hier een sorteer functie in aanbrengen ?
Bijv. random

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    //Instellingen
    $directory = "./images/imageflow/";    //plaatjes path
    $filter = ".jpg";                      //extensite
    $bgcolor = "ffffff";                   //BGcolor
    $caching = 1;                          //cache 1 ja 0 nee
    $sizethumb = 0.5;                      //Procentueel verkeinen van thumb
    $fading = 50;                          //in procenten

    $dir = new DirectoryIterator( $directory );
    foreach($dir as $file )
    {

      if(!$file->isDot() && !$file->isDir() && preg_match("/$filter$/",$file->getFilename())) {

        echo "<img src='./imageflow/imageflow.php?img=.".$file->getPath()."/".rawurlencode($file->getFilename())."&amp;bgc=$bgcolor&amp;procent=$sizethumb&amp;cache=$caching&amp;fade_start=$fading' longdesc='".$file->getPath()."/".rawurlencode($file->getFilename())."' alt='".ucfirst(RemoveExtension($file->getFilename()))."' />";

      }
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:28:02
 
Erik Rijk

Erik Rijk

02/04/2008 23:30:00
 
Jelmer -

Jelmer -

02/04/2008 23:30:00
Quote Anchor link
Bij mijn weten niet, omdat directory-iterator juist zo is opgebouwd dat je niet in 1 keer met een grote tabel werkt.

Je zal dan eerst de iterator volledig moeten uitlezen en in een tabel zetten (een array) en die met bijvoorbeeld usort, of array_shuffle moeten husselen.
 
Lode

Lode

03/04/2008 00:18:00
 
Jelmer -

Jelmer -

03/04/2008 07:39:00
Quote Anchor link
Of je nu ArrayObject of een ouderwetse array gebruikt, je zal hem eerst moeten vullen :+
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.