Sorteren van Gegevens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hendrik de Jager

Hendrik de Jager

20/11/2010 19:47:24
Quote Anchor link
Ik zou graag even willen weten of de huidige manier van sorteren een goede manier is, of dat ik er beter mee kan stoppen en dat er een beter manier is?

Bij voorbaat bedankt.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
switch ($_GET['sort']) {
    case
'^name': $sort = 'ORDER BY PlayerName ASC';
    break;
    case
'vname': $sort = 'ORDER BY PlayerName DESC';
    break;
}

$query = "SELECT PlayerName, PlayerMoney, RegisterDate FROM playertable $sort";
$result = mysql_query($query, $mysql);
echo '<table><tr>    <td width="100"><b>Speler</b> <a href="/highscores.php?sort=^name" class="menulink">^</a> <a href="/highscores.php?sort=vname" class="menulink">v</a></td>
                    <td width="120"><b>Vermogen</b></td>
                    <td width="100"><b>Dagen Actief</b></td></tr>'
;
while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    $player = ucfirst($row['PlayerName']);
    $vermogen = '&#8364; ' . number_format($row['PlayerMoney'],2,',','.');
    echo '<tr><td>' . $player . '</td><td>' . $vermogen . '</td><td>' . getDaysInBetween($row['RegisterDate'],date('Y-m-d')) . '</td></tr>';
}

echo '</table><br/><a href="index.php" class="menulink">Terug naar menu</a>';
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:07:13
 
- SanThe -

- SanThe -

20/11/2010 20:32:57
Quote Anchor link
Hou $vars buiten de quotes.
Gebruik geen ^ in de input. (Kan rare effecten hebben).
Gebruik in de switch ook 'default'. Nu zal $sort niet bekend zijn bij elke 'vreemde' input.
 

20/11/2010 20:59:59
Quote Anchor link
- SanThe - op 20/11/2010 20:32:57:
(...)
Gebruik geen ^ in de input. (Kan rare effecten hebben).
(...)

Wat dan?

Je hoeft verder alleen maar op ASC of DESC te switchen, dus dat kan je ook nog opschonen. En mysql kan ook gewoon terug geven hoeveel dagen verschil er is.
En bouw foutafhandeling in (c.q. check het aantal regels dat je kan ophalen), dan heb je ook geen halve tabel als er niks op te halen valt.
Gewijzigd op 20/11/2010 21:01:13 door
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.