Sound afspelen in html lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

14/06/2021 10:27:03
Quote Anchor link
Ik wel een geluid afspelen in html,


<audio id="gg" autoplay="yes" >
<source src="Donder.mp3" type="audio/mp3">
</audio>


Bovenstaand werkt niet.

Het werkt wel als ik controls toevoeg en dan zelf op het startsymbool druk.
Ik wil dus het geluid afspelen zodra bv een bepaalde voorwaarde in het script is bereikt.
Wat doe ik hier fout?

Gr,
Peter
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:43:40
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/06/2021 10:57:42
Quote Anchor link
Dan zul je de Audio API moeten gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/06/2021 10:58:34
Quote Anchor link
Browsers zijn tegenwoordig vrij strict in het 'zomaar' afspelen van geluid. Autoplay (het automatisch afspelen van geluid) wordt vaak geblokkeerd. Je moet als gebruiker eerst aangeven dat het geluid mag worden afgespeeld (dat autoplay is toegestaan) of je moet zelf op een 'play'-knopje drukken of het volume omhoog zetten. Maar het zomaar afspelen van muziek is in veel browsers niet meer mogelijk.
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

14/06/2021 11:07:56
Quote Anchor link
Ik heb er dit van gemaakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<audio id="gg" controls autoplay style="height:20px;">
<source src="Donder.mp3" type="audio/mp3">
</audio>
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

14/06/2021 12:21:51
Quote Anchor link
Adoptive Solution op 14/06/2021 11:07:56:
Ik heb er dit van gemaakt :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<audio id="gg" controls autoplay style="height:20px;">
<source src="Donder.mp3" type="audio/mp3">
</audio>
Dit zal in safari op iPhone o.a. niet werken. Daar werkt autoplay enkel wanneer mute ingesteld is.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.