Spaghetti

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Full stack developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

C# Developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Door middel van ASP.NET, MVC Framework en C# ga je webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen. Je zorgt voor de optimalisatie van bestaande software en de automatisering van bedrijfsprocessen. Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor onze opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij opzoek naar een software programmeur die goed kan schrijven in de talen C of C++ en die het leuk vind om te werken met Linux! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf wil de klanten een volledige oplossing kunnen bieden, waarbij ze een

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »

TJVB tvb

TJVB tvb

09/01/2012 10:17:01
Quote Anchor link
Ik lees het topic nu pas en wil graag reageren :D

Obelix en Idefix op 08/01/2012 09:03:32:
Wat mij opvalt is dat veel topics van dezelfde personen zijn. Afgaande op de taal vermoedelijk vaak scholieren (al dan niet met dyslexie...)
Een beetje offtopic, maar je mag mensen ook op grove taalfouten wijzen. Elke foute d/t etc gaat wat ver. Maar als je er geregeld op gewezen wordt heb je meer kans om het toch te "leren" (we hebben in het gezin hele verschillende vormen van dyslexie maar zie dat het voor iedereen wel in meer en mindere maten werkt)

Bram Boos op 08/01/2012 12:00:14:
Ik ben het volledig met bovenstaande reacties eens. De oplossing is alleen niet zo simpel als het lijkt. Als ik even terugdenk aan mijn begintijd in het programmeren had ik ook van die 'geef mij code' topics. Toen zag je onder andere zulke mod-edit's voorbij komen:
mod-edit::
Slechte topictitel
Een goede topictitel is kort, duidelijk en beschrijvend. Slechte topictitels zijn: help, fout, lukt niet, werkt niet, error, probleem, doet het niet, enz.
Uitroeptekens staan schreeuwerig en zouden niet in titels moeten staan.

...
Wat misschien wel helpt is op de 'geef mij code' niet te reageren en een moderator een opmerking te laten plaatsen dat het niet aan de eisen voldoet. Het nadeel daarvan is dat er weer off-topic gereageerd gaat worden (net als in die vele vacature topics).

Ik vond die topic edits heel goed, meteen duidelijk. Maar ik vindt ook dat de gebruikers ook elkaar terecht mogen wijzen (zoals SanThe doet in het topic wat je aanhaalt en door Eddy word afgekeurd)
Kees Schepers op 08/01/2012 12:13:42:
Ik kan me heel erg vinden in Pim zijn mening, en eigenlijk heb ik vaak alleen de behoefte om iemand te helpen als het om een moeilijkere vraag gaat en het liefst ook iets wat te maken heeft met Zend Framework. Ik denk dat er niet meer dan 20 leden zijn op dit hele forum die echt met frameworks bezig zijn.

Maar goed, het ligt denk aan het imago van PHPHulp wat deze mensen aantrekt. Ik merk dat er inderdaad veel scholieren en ook hobby'isten op deze site zich bevinden. Ook als ik het over PHPHulp heb bij mijn klanten (nu bijv. Telegraaf) wordt er altijd een beetje gelachen door ervaren ontwikkelaars en gezegd 'ja dat is voor beginners'.

Misschien een idee om een aantal "experts" te maken voor wat onderwerpen om te laten zien dat ze ergens verstand van hebben. Ik zie bijvoorbeeld aan de reacties van Kees dat hij duidelijk ervaring heeft met ZF, ik heb daar bijvoorbeeld alleen ervaring mee met de eerste versies. En laat dat ook graag over aan bijvoorbeeld Kees. Dit maakt het ook wat duidelijker voor nieuwkomers (pietje die zonder enige hinder van kennis antwoord A geeft of Kees met kennis van het onderwerp die antwoord B geeft)

Bram Boos op 08/01/2012 12:19:29:
Dat zijn er denk ik toch meer dan je denkt. Alleen je hebt wel een punt. Sinds ik met frameworks (Zend, CodeIgniter) bezig ben heb ik eigenlijk weinig vragen gehad, de vragen die ik had wist Google wel antwoord op. Als je eenmaal weet waar je naar moet zoeken dan wordt alles zo veel makkelijker waardoor het aanmaken van een topic overbodig is...
De frameworks hebben vaak goede documentatie, dat scheelt 90% van de vragen. Daarnaast google wat ook nog 9% weghaalt dus er blijft maar 1% over :p
Wouter J op 08/01/2012 13:30:20:
Ik ben nooit zo'n voorstander van een wiki, dat kan iedereen namelijk bewerken. Ik denk dat het beter is om de gene die goed in PHP zijn en goed kunnen uitleggen deze wiki kunnen bewerken. En dan is het misschien beter om het goed te integreren met de tutorials die we nu hebben. ...

Misschien moeten we een apart 'tutorialteam' maken die tutorial gaat schrijven. Deze mensen krijgen dan wat meer mogelijkheden bij een tutorial, bijv. het bewerken van een tutorial na 7 dagen, en kunnen daardoor de tutorial sectie flink verbeteren.
...

Ik ben ook bang dat je bij een wiki alle fanatieke beginners meteen aan het wijzigen/aanvullen/schrijven hebt. En dat is denk ik niet bepaald goed voor het niveau. Het hebben van een tutorialteam lijkt me wel goed, ik heb zelf eerder al wel eens aangeboden om ingezonden scripts te controleren. (of met een groep de hele scriptlib te doorlopen)
Bram Boos op 08/01/2012 19:16:44:
Er is hier achter de schermen vaak gesproken over een karma-systeem. Dus ook met rangen, alleen tot nu toe is het nog maar bij een idee gebleven. Ik zie hier ook weer leuke dingen voorbij komen die zeker besproken gaan worden.

Dat is denk ik het grootste probleem, zolang als ik hier rondloop worden er leuke ideeën geopperd. Maar daar gebeurde eerst helemaal niets mee (nu veranderen er ondertussen gelukkig wel dingen.)

Wouter J op 08/01/2012 19:49:59:
Eddy Bisschops:
sommige moderators hebben de source en zo blijft het.
Vind dit een beetje vreemde reactie. Staat PHPhulp niet open voor nieuwe ideeën of ingevingen? Als men altijd zegt 'en zo blijft het' dan krijgen we natuurlijk nooit het ultieme PHPhulp...

OpenSource of niet heeft in feite niks met de rest van de discussie te maken. Ik vindt het heel logisch dat de code niet zomaar weggegeven moet worden. Maar dat is denk ik verder heel offtopic.

Dat was mijn reactie over deze 3 pagina's, het is best een lap tekst geworden.
En meteen de start van een nieuwe pagina.
Gewijzigd op 09/01/2012 10:17:39 door TJVB tvb
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 10:34:16
 
Jelle -

Jelle -

09/01/2012 10:28:51
Quote Anchor link
TJVB tvb op 09/01/2012 10:17:01:
Een beetje offtopic, maar je mag mensen ook op grove taalfouten wijzen. Elke foute d/t etc gaat wat ver. Maar als je er geregeld op gewezen wordt heb je meer kans om het toch te "leren" (we hebben in het gezin hele verschillende vormen van dyslexie maar zie dat het voor iedereen wel in meer en mindere maten werkt)


Ik denk dat we ook moeten realiseren dat er toch ook heel veel mensen zijn die geen ster zijn in taal/spelling maar sowieso om even een woordenboek plugin te installeren (blijf het toch handig vinden) is toch geen moeite? En natuurlijk door je eigen post na te lezen voorkom je al veel fouten. Beter leesbaar voor mensen die je willen helpen en je geeft in ieder geval niet het idee alsof je zelf geen moeite hebt gedaan om het probleem op te lossen.

Quote:
Ik ben ook bang dat je bij een wiki alle fanatieke beginners meteen aan het wijzigen/aanvullen/schrijven hebt. En dat is denk ik niet bepaald goed voor het niveau. Het hebben van een tutorialteam lijkt me wel goed, ik heb zelf eerder al wel eens aangeboden om ingezonden scripts te controleren. (of met een groep de hele scriptlib te doorlopen)


Ik vindt het eigenlijk wel belangrijk om alle scripts/tutorials iets van een rating moet kunnen toekennen, daar kijken mensen eerder naar de goedkeurende/afkeurende reacties. Ik vindt het idee van mensen die scripts/tutorials op kleine foutjes kunnen verbeteren maar er zijn ook altijd genoeg kandidaten die eigenlijk niets toevoegen en/of gevaarlijk zijn en die hier gewoon blijven staan.
 
Aad B

Aad B

09/01/2012 10:32:12
Quote Anchor link
Ik ben van de Cobol68 tijd maar momenteel SQL gevorderde met php slechts als hobby en ik heb de interesse van beginnend ontwikkelaars in de loop der jaren zien veranderen. Met het veranderen werd ook de spaghetti steeds erger. Men lijkt niet meer geinteresseerd in gestructureerd programmeren maar wil wel binnen no time een web designer bureau oprichten en professioneel gaan bouwen of rijk worden aan eigen gebouwd wargame. Een nog zieliger probleem kindje is SQL "ik haal alle data op met een paar select * en dan zoek ik het in php array's wel uit want ik ben niet zo goed in joins" en als de join dan nog eens uitgelegd word wordt het volledig genegeerd. Een lastig bijverschijnsel dat SQL.... Hoe kan je (php)hulp bieden als gestructureerd programmeren niet in de interesse ligt van veel topic starters? Ik begrijp daarom dat oa Kees fan is van Stackoverflow. Zijn er overigens ook tuts over gestructureerd programmeren en nog belangrijker: zou iemand daar de tijd voor nemen??
 
Wouter J

Wouter J

09/01/2012 10:34:19
Quote Anchor link
Quote:
(...) maar er zijn ook altijd genoeg kandidaten die eigenlijk niets toevoegen en/of gevaarlijk zijn en die hier gewoon blijven staan.

Hiermee loop je dan een beetje achter. Sinds een half jaar worden deze tutorials en scripts meteen offline gezet als iemand het meld en krijgt de script maker de mogelijkheid het te verbeteren.
Dat is een hele goede vooruitgang, waardoor de lekke en verkeerde scripts langzaam verwijderen. Helaas heb ik begrepen dat het verwijderen van oude scripts, die niet goed zijn, nog niet mag, maar daar zie je dan de hele tijd een rode mod edit dat de script niet goed is.
 
Jelle -

Jelle -

09/01/2012 10:49:24
Quote Anchor link
Wouter J op 09/01/2012 10:34:19:
Quote:
(...) maar er zijn ook altijd genoeg kandidaten die eigenlijk niets toevoegen en/of gevaarlijk zijn en die hier gewoon blijven staan.

Hiermee loop je dan een beetje achter. Sinds een half jaar worden deze tutorials en scripts meteen offline gezet als iemand het meld en krijgt de script maker de mogelijkheid het te verbeteren.
Dat is een hele goede vooruitgang, waardoor de lekke en verkeerde scripts langzaam verwijderen. Helaas heb ik begrepen dat het verwijderen van oude scripts, die niet goed zijn, nog niet mag, maar daar zie je dan de hele tijd een rode mod edit dat de script niet goed is.


Ik weet dat er verbetering in zit en dit is ook heel goed, maar op dit moment wordt alles op datum gesorteerd en worden kwaliteit scripts/tutorials soms begraven door de wat minder interessante of relevante scripts.

Bijvoorbeeld deze van 9 jaar geleden:
http://www.phphulp.nl/php/script/overig/simpel-sessie-script-2/13/

Ik weet dat het 9 jaar geleden natuurlijk relevant was, hier hebben natuurlijk tegenwoordig alleen mensen die niet weten hoe $_SESSION werkt wat aan, maar er wordt niet duidelijk van hoe het nou eigenlijk werkt.

Ik doelde voornamelijk dat het lastig zoeken is naar goede tutorials/scripts maar dat zouden ratings dus al voor een deel kunnen oplossen.
 
Niels K

Niels K

09/01/2012 12:46:23
Quote Anchor link
Mooi topic Pim, ik was hem gisteren al tegen gekomen maar aangezien ik ziek op bed lag had ik niet echt de puf om een bericht te typen.

Quote:
Ook gevorderde ontwikkelaars hebben problemen die ze vast willen delen, maar blijkbaar niet hier.

Nee, dat is voor mij het probleem niet. Ik heb gewoon niet de tijd om hier op een antwoord te wachten. Ik google het probleem gewoon.

Quote:
vaak alleen de behoefte om iemand te helpen als het om een moeilijkere vraag gaat en het liefst ook iets wat te maken heeft met Zend Framework.

Ja inderdaad, dat geeft ook veel meer kick als je dan een probleem oplost. Daarnaast ben ik library verantwoordelijke dus ik ben bezig met het controleren van tutorials / scripts. Omdat ik ook forum mod ben lees ik wel alle topics en probeer ik de orde te handhaven.

Tot slot, ik zal vanavond uitgebreider reageren aangezien ik nog niet alles op een rijtje heb ;-) Ik zal dan mijn ideeën omtrent de library op tafel leggen.
Gewijzigd op 09/01/2012 12:50:23 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

09/01/2012 12:51:52
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 09/01/2012 12:46:23:
Tot slot, ik zal vanavond uitgebreider reageren aangezien ik nog niet alles op een rijtje heb ;-)

Dat heb je al jaren niet... hihihi :)

Leuk / interessant topic dit! Ik ben benieuwd of er daadwerkelijk ook iets uit gaat komen.
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

09/01/2012 13:02:56
Quote Anchor link
Heeeeel interessant topic dit...

Ik ben het volledig met deze stelling eens dat er op een bepaalde manier onderscheid gemaakt moet worden tussen "beginner/gevorderden/experts" om zo het niveau omhoog te gooien ...

Maar dit roept ook weer gelijk een X aantal vragen op:
- wie gaat dit bepalen ?
- waarneer ben je een beginner/gevorderden dan wel een expert ?
- binnen welke onderdelen heb je de onderscheid (html, sql, javascript, jquery, php)
- Worden dan niet gelijk (zoals nu soms ook al gebeurd) de experts hellemaal plat gegooid met prive berichten van beginners met hele simpele vragen ?
- hebben de hogere ranken dan maby wat extra opties met betrekking tot hun onderwerp ?

dat zijn zomaar wat vragen die me even snel te binnen schieten..

En ik kan hier ook naast zitten hoor maar hadden we vroeger (2007/2008) niet ook een "topic/reactie counter" die telde hoeveel reacties we hadden geplaatst op het forum ?

Maar ook ben ik het met kees Schepers eens als hij zecht:
Kees Schepers op 08/01/2012 23:41:20:
Maar goed, hoe denken moderators en alle overige personen die hier enige invloed over hebben over de initiele reactie van Pim? Want wij kunnen inderdaad wel hele leuke ideeën spuien maar als daar vervolgens niets concreet mee gedaan wordt dan schiet het ook niet echt op.

Ik denk ook dat PHPhulp daarom mis mikt op de pro leden en zelfs sommige overstappen naar andere fora's, zoals al eerder genoemd. Ook merk ik dat echte pro's die hier rond hangen heel veel kijken i.p.v. reageren omdat er niets interessants voorbij komt.
Gewijzigd op 09/01/2012 13:10:04 door Marco PHPJunky
 
Aad B

Aad B

09/01/2012 13:36:47
Quote Anchor link
Niels Kieviet op 09/01/2012 12:46:23:
Nee, dat is voor mij het probleem niet. Ik heb gewoon niet de tijd om hier op een antwoord te wachten. Ik google het probleem gewoon.
Mee eens maar dat zegt wel iets over je programmeer-skills, je bent voldoende in staat om het probleem te isoleren en te analyseren om vervolgens gericht te zoeken en snel je probleem op te lossen. Met name beginners en jongelui met schoolopdrachten hebben die skills niet en dat zie je hier veel zoals Pim al constateerde. Het is mooi wanneer hier gevorderden ondersteuning en tips geven. Dat gaat goed en ik zie niet direct een noodzaak om het hier naar een "hoger niveau" te tillen. Het is internet hier, geen opleidingsinstituut. Ik vind phphulp en geweldig forum!! Ook is het een afspiegeling van de (developers) samenleving, er zijn aardige hulpers en er zijn te kritische hulpers met minder sociale vaardigheden :-)
Gewijzigd op 09/01/2012 13:52:05 door Aad B
 
Pim -

Pim -

09/01/2012 15:32:40
Quote Anchor link
Een wiki lijkt me ook ideaal.
Dit forum barst van de informatie waar velen hun voordeel mee kunnen doen. De informatie is alleen erg ongestructureerd en daarom onmogelijk te vinden.

Met een wiki gaat dat anders. Wanneer je dan een wat uitgebreider verhaal hebt over technieken, patronen of libraries of een groot codevoorbeeld geeft, post je dit in een wiki artikel en plaats je een link in het forum topic. De wiki pagina kan dan nog door anderen aangevuld worden en op de overlegpagina kunnen alternatieven besproken worden. Mits het wiki-systeem goed geïmplementeerd wordt en mits wij daar goed gebruik van gaan maken is dat sowieso de meest haalbare, eenvoudigste en snelste weg om deze site naar een veel hoger niveau te tillen en met afstand de beste PHP gerelateerde site in het Nederlands te worden.

Ik zie het alleen niet snel gebeuren. PHPhulp bestaat al sinds 2002 oid en heeft eenmalig een transformatie ondergaan, maar een dergelijke nieuwe grote feature heb ik er niet bij zien komen. Hier zal dus, mocht het ooit lukken, veel tijd overheen gaan. Tot dan is het denk ik het best om zo veel mogelijk tutorials te schrijven.

Wat verder nog kan is dat we op de tutorial pagina linken naar een github repo. Die repository bevat dan de tekst van de tutorial en met pull requests kan er dan ook aan worden samengewerkt. Dit vereist geen nieuwe code op PHPhulp en dus valt het (veel) sneller door te voeren.

Toevoeging op 09/01/2012 16:00:13:

Ik heb even bij wat wikis rondgekeken en sowieso is MediaWiki een slecht idee. De code is een chaos en veel te complex.
DokuWiki heeft een even lelijke code, maar deze is simpeler. Een custom user auth maken moet te doen zijn, zodat we de users van de PHPhulp site kunnen integreren in de wiki. Dat lijkt me een noodzakelijke feature.
 
Niels K

Niels K

09/01/2012 18:47:45
Quote Anchor link
Hoi Pim en anderen,

Zoals ik belooft had, een uitgebreide reactie op dit topic.

Allereerst, (ik herhaal het maar heel even) ben ik het met Pim eens.
Het niveau van PHPhulp kan drastisch worden veranderd. (In positieve zin)

Ik zou het ook leuk vinden als complexe vragen over Zend framework (of andere vraagstukken) hier op het forum zouden verschijnen. Het probleem is echter, de mensen die op dat niveau zijn kunnen goed googlen en vinden hun de oplossing van hun problemen heel snel.

Af en toe zijn er mensen die wat complexe vragen stellen, maar het is inderdaad minimaal.
In dit topic (klik) wordt gevraagd om een tutorial te schrijven over het gevorderde PHP. Ook in dit topic wordt gevraagd om een team op te richten die de library naar een hoog niveau gaat trekken. Iig en beter niveau. (De laatste tijd worden er mooie tutorials / scripts geschreven, dank daarvoor)

Ik ben het ook volkomen eens het SVN / GIT systeem wat een pagina hiervoor is voorgesteld.

Wouter J:
Tutorials schrijven die op niveau zijn en een topic (of site onderdeel) maken waarbij mensen kunnen aangeven waar vraag naar is. Zo kunnen de goede tutorials blijven komen en lopen we met de tijd mee.

Ansich is dat een leuk idee, maar het gaat mij ook vooral om de oude tutorials. Er zijn heel veel scripts / tutorials die out of date zijn. Oftewel, heel de library moet worden nagelopen, en alle oude scripts moeten worden verwijderd. Wanneer dat is gebeurd, denk ik dat we al een goede stap in de richting maken. PHPHulp scoort hoog in de zoekresultaten en veel gebruikers lezen dus oude tutorials / scripts. Bevorderd dat het niveau? ;-)

Eddy Bisschops:
Ik ben het inderdaad eens met het soms lage niveau van grammatica in sommige topic's.

Dat is ansich het probleem nog niet. Het gaat mij meer om de leestekens en de zinsopbouw.
Lees bijvoorbeeld de startpost van dit topic maar eens: klik. Ik vind het aardig storen. Ik moet me flink inspannen om de zinnen goed te lezen. (Komt ook omdat ik me niet heel lekker voel en de letters een beetje voor mij ogen springen op dit moment, maar goed)

Kees schepers:
Ik merk dat er inderdaad veel scholieren en ook hobby'isten op deze site zich bevinden. Ook als ik het over PHPHulp heb bij mijn klanten (nu bijv. Telegraaf) wordt er altijd een beetje gelachen door ervaren ontwikkelaars en gezegd 'ja dat is voor beginners'.

Dat komt bekend voor ...

Bram Boos:
... bezig ben heb ik eigenlijk weinig vragen gehad

Een avond skype was voldoende toch?

Quote:
Ook merk ik dat echte pro's die hier rond hangen heel veel kijken i.p.v. reageren omdat er niets interessants voorbij komt.

Ik wil mijzelf niet onder de pro's scharen, maar je beschrijft wel hoe ik op dit moment op het forum zit. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de library dus die probeer ik altijd up te date te houden.

Kees Schepers:
Ik wil niet teveel in herhaling vallen maar dan zou ik zeker op Stackoverflow eens kijken. Daar worden toch aardig zieke problemen gepost moet ik zeggen.

Als ik een probleem heb, en ik google kom ik meestal op Stackoverflow uit.

TJVB:
..maar je mag mensen ook op grove taalfouten wijzen. Elke foute d/t etc gaat wat ver.

Dat klopt, ben ik het helemaal mee eens. Het probleem is echter dat er in 9 van de 10 gevallen een flinke discussie ontstaat.

Quote:
Ik ben ook bang dat je bij een wiki alle fanatieke beginners meteen aan het wijzigen/aanvullen/schrijven hebt. En dat is denk ik niet bepaald goed voor het niveau. Het hebben van een tutorialteam lijkt me wel goed, ik heb zelf eerder al wel eens aangeboden om ingezonden scripts te controleren. (of met een groep de hele scriptlib te doorlopen)

Daar ben ik dus ook bang voor. Je moet niet iedereen de kans geven, hoe lullig dat ook klinkt. Het hebben van een tutorial / script team (met een meldpunt voor nieuwe tuts) lijkt mij de beste oplossing.

Marco:
En ik kan hier ook naast zitten hoor maar hadden we vroeger (2007/2008) niet ook een "topic/reactie counter" die telde hoeveel reacties we hadden geplaatst op het forum ?

Dat nooit doen! Beginners die graag een expert functie willen hebben gaan dan als een gek berichten plaatsen.

Tot slot,

Ik ben benieuwd wat de mening van Bas is. Ik sta te popelen om iets te doen ;-)

Offtopic:

Spelfouten voor behouden aangezien de letters voor mijn ogen springen op dit moment :-)


Niels
 
Marco PHPJunky

Marco PHPJunky

09/01/2012 18:57:39
Quote Anchor link
@Niels

Hellemaal mee eens..
Ben inderdaad erg benieuwd naar de mening van bas...

Maar ik wilde zeggen dat je me topic/antwoord verkeerd gelezen/begrepen hebt..
Ik bedoelde daarmee geen suggestie te geven maar het was een vraag omdat ik me zoiets ergens vaag kan herinneren...
 
Chris -

Chris -

09/01/2012 19:04:24
Quote Anchor link
Om net als een paar anderen terug te komen op het StackOverflow verhaal, dat werkt een stuk beter dan een simpel tellertje. Je krijgt punten toegewezen door antwoorden te geven die een fatsoenlijke inhoud bevatten, en kwalitatief mindere antwoorden verdwijnen naar beneden.
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

10/01/2012 07:19:52
Quote Anchor link
Aad B op 09/01/2012 13:36:47:
Niels Kieviet op 09/01/2012 12:46:23:
Nee, dat is voor mij het probleem niet. Ik heb gewoon niet de tijd om hier op een antwoord te wachten. Ik google het probleem gewoon.
Mee eens maar dat zegt wel iets over je programmeer-skills, je bent voldoende in staat om het probleem te isoleren en te analyseren om vervolgens gericht te zoeken en snel je probleem op te lossen. Met name beginners en jongelui met schoolopdrachten hebben die skills niet en dat zie je hier veel zoals Pim al constateerde. Het is mooi wanneer hier gevorderden ondersteuning en tips geven. Dat gaat goed en ik zie niet direct een noodzaak om het hier naar een "hoger niveau" te tillen. Het is internet hier, geen opleidingsinstituut. Ik vind phphulp en geweldig forum!! Ook is het een afspiegeling van de (developers) samenleving, er zijn aardige hulpers en er zijn te kritische hulpers met minder sociale vaardigheden :-)


Helemaal mee eens, Aad. Ook ik vind PHPhulp een geweldig forum. Al vind ik soms dat de sociale vaardigheden van kritische helpers wel eens te wensen over laten, en dan zwijg ik verder over de Nederlandse taal. Respect voor elkaar is het belangrijkste element. Er is mij geleerd dat er geen domme vragen bestaan, maar enkel domme antwoorden. Een humoristisch antwoord, waarin je de vraagsteller (hopelijk) aanzet tot nadenken is meer gepast en voor een ieder ook leuker om te lezen.

Het stimuleren en verbeteren van probleemanalyse voor nieuwe en bestaande leden zou een betere zet zijn. Vragen zoals: "Wie heeft er voor mij code om.....", moet je direct onder: "Gezocht: Developer tegen betaling" plaatsen.

Ik ben van mening dat het starten van een topic momenteel te laagdrempelig is. Het zou beter zijn om meerdere onderdelen te laten invullen alvorens een topic gestart kan worden. Dus niet zoals nu met de informatie vooraf m.b.t. het verwachtingspatroon, maar echt alle onderdelen in laten vullen. Maak ook duidelijk aan de topicstarter wat er binnen elk onderdeel wordt verwacht (bij voorkeur m.b.v. een info-icoon achter elk onderdeel).

Topics:

- Waar gaat het topic over? -> korte duidelijke titel
- Forumcategorie opgeven
- Ben je beginner, gevorderd, professional?
- Geef een gedetailleerde probleemomschrijving (evt. bijbehorende foutmelding)
- Wat en hoe heb je inmiddels zelf getest? (error reporting gebruikt?)
- Eventueel: Procedureel / OO
- Plaats relevante code

Goed gebruik van de Nederlandse taal is natuurlijk een "must".

Het is zomaar even een opzetje, maar zo kan er al beter gefilterd worden op topicniveau (handig voor de leden van phphulp).

Tutorials:
Het kritisch bekijken, waar nodig updaten of eventueel verwijderen van gearchiveerde tutorials lijkt me zeker niet overbodig.
 
Jelmer -

Jelmer -

10/01/2012 08:52:36
Quote Anchor link
Ik denk dat je nooit de drempel moet gaan verhogen om vragen te stellen. Op die manier jaag je alleen maar de onzekere mensen weg, niet de schreeuwlelijken die het liever voor zich laten doen.

Belonen werkt, straffen niet zo.
 
Wolf Wolf

Wolf Wolf

10/01/2012 17:39:40
Quote Anchor link
Zo'n hoge drempel is het nu ook weer niet.

Vergeet niet dat het de tendens van tegenwoordig is om minder informatie te lezen en gelijk maar te doen (vaak zonder eerst zelf na te denken). Het invullen van slechts een paar extra elementen kan helpen om dit te voorkomen. Wanneer je echt informatie of hulp wilt hebben zal dat geen enkele barriere moeten zijn.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

10/01/2012 20:22:05
Quote Anchor link
Jelmer rrrr op 10/01/2012 08:52:36:
Ik denk dat je nooit de drempel moet gaan verhogen om vragen te stellen. Op die manier jaag je alleen maar de onzekere mensen weg, niet de schreeuwlelijken die het liever voor zich laten doen.

Belonen werkt, straffen niet zo.

Mee eens, laagdrempelig houden. Internet is een makkelijk en vluchtig medium. Je moet dan niet allerlei barrières opwerpen om een vraag te mogen stellen. Daar zitten bezoekers niet op te wachten.
 

10/01/2012 20:54:21
Quote Anchor link
Een systeem waar je omhoog en omlaag kan stemmen en als je 30 berichten en 40 duimpjes omhoog hebt dan wordt er een bericht naar een mod gestuurd (dat gebeurd automatisch) en krijg je een duimpje omlaag dan wordt dit van de duimpjes omhoog geteld. op het begin kan je naar 10 duimpjes geven en als je zelf 10 duimpjes hebt wordt dat 30.
Gewijzigd op 10/01/2012 20:55:59 door
 

11/01/2012 21:05:10
Quote Anchor link
en toen was het stil.
 
Kees Schepers

kees Schepers

11/01/2012 22:58:14
Quote Anchor link
Lol, jij wilt dus dat ze functionaliteit van Stackoverflow gaan integreren :)
 

Pagina: « vorige 1 2 3 4 5 6 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.