spam filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you start in a driven and diverse development team. Your team consists of 16 IT professionals, including 7 software engineers. Because your new employer is internationally active, there are also international IT professionals working in the IT department. As a result, the official language is English. As a team you are responsible for a new Cloud Native product. This product runs entirely in Azure with a Progress Database and various Azure Functions. In addition, this product has a JS front-end, a REST API system and a layer in C # .NET. The idea is therefore

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 04:25:45
Quote Anchor link
Kun je spam ook tegen houden met hidden input?
Met een zogenaamd tweede bericht en of email, zoals op deze manier bijvoorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
<head>
<title></title>
<style type="text/css">

.hidden {
   display: none;
}
</style>
</head>
<body>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && !empty($_POST)) {

  $aFouten = array();
         
    if($_POST['bericht'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  
      }

      else
      {
      $bericht = $_POST["bericht"];      
    if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))  
      {
  
      $aFouten[] = 'Sorry!!! Maar in je bericht staan een of meerdere linken, Dus spam'; header("Refresh: 10");
      }
      }

    if($_POST['bericht_2'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  header("Refresh: 1"); exit;
      }

      else
      {
       $ = $_POST["bericht_2"];      
    if (preg_match('/[[0-9a-zA-Z]/', $bericht_2))  
      {

       $aFouten[] = 'Sorry!!!'; header("Refresh: 1"); exit;
      }
}

?>

<table width="700px" border="1" cellspacing="2" cellpadding="2">
<form name="form" method="post" action="">
<tr>
<td align="left" width="120px">Naam<b> :</b></td><td align="left" width="300">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="naamInput" name="naam" placeholder="Je naam"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left">E_mailadres<b> :</b></td><td align="left">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="emailInput" name="email" placeholder="Je email adres"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left" valign="top">Bericht<b> :</b></td><td align="left">
<textarea rows="10" cols="57" id="berichtTextarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<tr>
<td class="hidden">
<textarea rows="10" cols="57" id="bericht2Textarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"></td><td align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo klik(); buttons (); ?>
&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="Posten">
<input type="reset" name="Reset" value="Resetten"></td>
</tr>
</form>
</table>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>

Gewijzigd op 29/04/2014 04:31:36 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:18:17
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 08:03:03
Quote Anchor link
Je basisgedachte is op zich wel goed, alleen zou ik dan een veld gebruiken dat gemakkelijker door bots is in te vullen. Begin het formulier bijvoorbeeld met een verborgen input die je 'email' of 'email_address' noemt. De kans dat bots zo'n veld invullen, is aanzienlijk groter dan bij de opzet die je nu hebt.

Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:42:11
Quote Anchor link
>> Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.

Ward, kun je uitleggen wat je bedoelt?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 09:46:34
Quote Anchor link
Als je bijvoorbeeld een input name="email" hebt, kan de AutoComplete van een browser daarin automatisch een eerder ingevuld e-mailadres invullen. Dat wil je niet als dit een verborgen veld is voor spambots.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:50:46
Quote Anchor link
Ah zo, ik snap 'm :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 12:39:51
Quote Anchor link
ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 12:42:44
Quote Anchor link
Je moet ervan uitgaan dat andere gebruikers wel een AutoComplete actief hebben. Die mag dus niet per ongeluk een veld vullen dat je hebt verborgen om spambots om de tuin te leiden.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 13:12:53
Quote Anchor link
En hoe doen ze dat dan als het veld verborgen is en ze het niet zien krijgen?
dat ziet toch alleen een bot maar
Gewijzigd op 29/04/2014 13:14:03 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 13:17:08
Quote Anchor link
Hoe doet wie wat?

Het punt is dat spambots in de HTML-code een veld zien en dat invullen. Gewone gebruikers zien hetzelfde veld niet (omdat je het verbergt met CSS of JavaScript) en kunnen het dus niet invullen.

Zo maak je een onderscheid tussen spambots en echte gebruikers.

Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 14:32:12
Quote Anchor link
Quote:
Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.

Ja dat snap ik nog wel, Maar de AutoComplete van je bezoekers kun je niet uit schakelen neem ik aan, en daarbij de bezoeker ziet dat veld niet, dus kan die niks invullen en werkt die autocoplete ook niet, want die vult alleen maar aan als er iets word ingevuld.
Of zie ik dat verkeerd
 
Chris PHP

Chris PHP

29/04/2014 14:38:38
Quote Anchor link
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 14:40:13
Quote Anchor link
Je kunt het attribuut autocomplete="off" gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">
 
Michael -

Michael -

29/04/2014 14:43:14
Quote Anchor link
Niek, je browser ziet dat veld wel. En denkt 'Ah name="email" laat ik een emailadres invullen'. Terwijl je dat dus niet wil. Met autocomplete="off" voorkom je dat.
<input type="hidden" autocomplete="off" />

Met een een hidden input een spambot 'vangen' noem je trouwens een honeypot. Als je er meer over wilt weten kun je daarop zoeken.

> ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
> voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
> En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.

Wat jij doet hoeft een ander niet te doen ;)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 18:02:22
Quote Anchor link
Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michael -
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het niet in tevullen.

Toevoeging op 29/04/2014 18:02:25:

Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michaet-
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.
Gewijzigd op 29/04/2014 18:06:24 door Niek Kasius
 
Chris PHP

Chris PHP

30/04/2014 10:50:35
Quote Anchor link
@Niek,

Schrijf dan zelf een Captcha met max 3 leesbare cijfers/letters, dit werk prettig en makkelijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 11:09:49
Quote Anchor link
Bij de tag <input> is type="text" de missing value default: als je type="text" weglaat, wordt automatisch type="text" gebruikt.

>> En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.

Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/04/2014 16:06:22
Quote Anchor link
Wart
>>Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.

Dat snap ik!
Maar als een bot Email Adressen kan uitlezen, En die verborgen input dan kan die "class=hiddenForBadBots" toch ook lezen neem ik aan.
Vandaar die vraag.

En nog iets
Ik kom soms wel eens een site tegen waar ik dan in de bron wil kijken met Bron weergeven maar kom ik daar dan niet in, Dus zal daar een of andere beveiliging op zitten denk ik.
kan dat ook SpamBots tegen houden?
Gewijzigd op 30/04/2014 16:08:30 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 16:17:29
Quote Anchor link
Er zijn in India en Pakistan zelfs bedrijven die, dankzij goedkope arbeid, tegen betaling ook captcha's oplossen. Die kunnen dus ook in je HTML-code kijken om je spambeveiliging te omzeilen.

Broncode van een webpagina weergeven kan altijd: je hebt die broncode immers ontvangen. Met JavaScript is rechtsklikken op een webpagina te blokkeren, maar dat is heel simpel te omzeilen.
 
Chris PHP

Chris PHP

01/05/2014 15:34:37
Quote Anchor link
@Ward,

Php kan niet uitgelezen worden hoor, blijft toch altijd server side. Kwestie van aantal afbeeldingen met gegenereerde namen maken en daar het resultaat encrypted aan vergelijken. Zo heb ik het laatst ook gemaakt voor een klant.

Wordt door PHP gekeken tijdens het verzenden van het formulier.

@Niek
Wat ook een leuke optie is, maak een Checkbox met de omschrijving "Bent u echt een persoon?" en check of deze box geset is. Bots gaan niet zomaar overal checkboxen checken, dus dat wellicht een snelle (niet water dichte) oplossing zijn.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

04/05/2014 05:02:25
Quote Anchor link
Nog 2 vragen.

ik heb filter dus met preg_match.
Maar dat is schijnbaar niet genoeg zoals ik dat heb.
Want als ik nu bijvoorbeeld <a href="http://www.viagra.com">viagra potentie pillen, en nog meer text en of linken invoer zonder </a> er achter, plaats die het bericht wel, en alleen als er <a/> achter staat geeft die aan dat er een of meerderen linken in het bericht staan en stopt die de invoer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))
?>


En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.
Ik had <a href="http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=Check_het_emailadres_op_juistheid">Deze</a>ook al geprobeerd maar die is veel langer maar doet precies het zelfde had ik gemerkt.
kan ik daar nog iets aan veranderen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!preg_match('/^[^0-9][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[@][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[.][a-zA-Z]{2,4}$/', $email))
?>
Gewijzigd op 04/05/2014 05:04:02 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2014 11:14:39
Quote Anchor link
Niek Kasius op 04/05/2014 05:02:25:
En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.

Met de functie getmxrr() kun je controleren of er voor een hostnaam (zoals 123.com) MX-records worden gevonden voor mail exchange (MX). Retourneert deze functie true, dan is de hostnaam in het e-mailadres geschikt voor mail.

Retourneert getmxrr() false, dan kun je aansluitend met gethostbyname() nog controleren of de hostnaam überhaupt wel bestaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.