spam filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Product Developer

Functieomschrijving Als senior Product Developer ben je verantwoordelijk voor bestaande mobiliteitsproducten en de ontwikkeling van nieuwe mobiliteitsconcepten. Met behulp van diverse klantonderzoeken, klantsessies en salesmeetings zorg je ervoor dat je de veranderende mobiliteitsbehoeften in de markt kent. Hier speel je op in door innovatieve, flexibele, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen te bedenken, te ontwikkelen, te implementeren en uiteindelijk samen met Sales en Marketing collega’s in de markt te zetten. Je initieert en neemt deel aan (internationale en afdeling overschrijdende) projecten, vaak in de rol van projectleider. In die rol bewaak je de voortgang, coördineer je de activiteiten en zorg je voor

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Lead React Developer

Dit ga je doen Als Lead React Developer zul jij je voornamelijk gaan bezighouden met: Het werken aan tal van uiteenlopende projecten waar gloednieuwe (web)applicaties van scratch af aan ontwikkeld worden met o.a. React (Native) en Drupal; Het aansturen van een team bestaande uit 5-6 talentvolle en gedreven ontwikkelaars; Het adviseren en meedenken over nieuwe (technische) oplossingen en te gebruiken tools/frameworks; Het meedenken over de architectuur en de juiste implementatiebeslissingen maken; De doorontwikkeling van huidige applicaties. Hier ga je werken Als je inderdaad een ervaren Lead React Developer bent die zichzelf graag nog verder wil ontwikkelen dan is het goed

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 04:25:45
Quote Anchor link
Kun je spam ook tegen houden met hidden input?
Met een zogenaamd tweede bericht en of email, zoals op deze manier bijvoorbeeld.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<html>
<head>
<title></title>
<style type="text/css">

.hidden {
   display: none;
}
</style>
</head>
<body>
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST' && !empty($_POST)) {

  $aFouten = array();
         
    if($_POST['bericht'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  
      }

      else
      {
      $bericht = $_POST["bericht"];      
    if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))  
      {
  
      $aFouten[] = 'Sorry!!! Maar in je bericht staan een of meerdere linken, Dus spam'; header("Refresh: 10");
      }
      }

    if($_POST['bericht_2'] == '')
      {

       $aFouten[] = 'Je hebt geen bericht ingevuld';  header("Refresh: 1"); exit;
      }

      else
      {
       $ = $_POST["bericht_2"];      
    if (preg_match('/[[0-9a-zA-Z]/', $bericht_2))  
      {

       $aFouten[] = 'Sorry!!!'; header("Refresh: 1"); exit;
      }
}

?>

<table width="700px" border="1" cellspacing="2" cellpadding="2">
<form name="form" method="post" action="">
<tr>
<td align="left" width="120px">Naam<b> :</b></td><td align="left" width="300">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="naamInput" name="naam" placeholder="Je naam"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left">E_mailadres<b> :</b></td><td align="left">
<input type="text" size="34" maxlength="40" id="emailInput" name="email" placeholder="Je email adres"></td>
</tr>
<tr>
<td align="left" valign="top">Bericht<b> :</b></td><td align="left">
<textarea rows="10" cols="57" id="berichtTextarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<tr>
<td class="hidden">
<textarea rows="10" cols="57" id="bericht2Textarea" name="bericht" placeholder="Your message"></textarea></td>
</tr>
<tr>
<td align="left"></td><td align="left">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo klik(); buttons (); ?>
&nbsp;
<input type="submit" name="submit" value="Posten">
<input type="reset" name="Reset" value="Resetten"></td>
</tr>
</form>
</table>
</body>
</html>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>

Gewijzigd op 29/04/2014 04:31:36 door Niek Kasius
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:26:55
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 08:03:03
Quote Anchor link
Je basisgedachte is op zich wel goed, alleen zou ik dan een veld gebruiken dat gemakkelijker door bots is in te vullen. Begin het formulier bijvoorbeeld met een verborgen input die je 'email' of 'email_address' noemt. De kans dat bots zo'n veld invullen, is aanzienlijk groter dan bij de opzet die je nu hebt.

Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:42:11
Quote Anchor link
>> Verder moet je de AuotComplete utischakelen, anders vullen eerlijke gebruikers zo'n veld onbedoeld ook in.

Ward, kun je uitleggen wat je bedoelt?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 09:46:34
Quote Anchor link
Als je bijvoorbeeld een input name="email" hebt, kan de AutoComplete van een browser daarin automatisch een eerder ingevuld e-mailadres invullen. Dat wil je niet als dit een verborgen veld is voor spambots.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

29/04/2014 09:50:46
Quote Anchor link
Ah zo, ik snap 'm :)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 12:39:51
Quote Anchor link
ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 12:42:44
Quote Anchor link
Je moet ervan uitgaan dat andere gebruikers wel een AutoComplete actief hebben. Die mag dus niet per ongeluk een veld vullen dat je hebt verborgen om spambots om de tuin te leiden.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 13:12:53
Quote Anchor link
En hoe doen ze dat dan als het veld verborgen is en ze het niet zien krijgen?
dat ziet toch alleen een bot maar
Gewijzigd op 29/04/2014 13:14:03 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 13:17:08
Quote Anchor link
Hoe doet wie wat?

Het punt is dat spambots in de HTML-code een veld zien en dat invullen. Gewone gebruikers zien hetzelfde veld niet (omdat je het verbergt met CSS of JavaScript) en kunnen het dus niet invullen.

Zo maak je een onderscheid tussen spambots en echte gebruikers.

Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 14:32:12
Quote Anchor link
Quote:
Een eventuele AutoComplete van een browser mag dat veld dus ook niet automatisch invullen, anders behandel je echte gebruikers als spambots.

Ja dat snap ik nog wel, Maar de AutoComplete van je bezoekers kun je niet uit schakelen neem ik aan, en daarbij de bezoeker ziet dat veld niet, dus kan die niks invullen en werkt die autocoplete ook niet, want die vult alleen maar aan als er iets word ingevuld.
Of zie ik dat verkeerd
 
Chris PHP

Chris PHP

29/04/2014 14:38:38
Quote Anchor link
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

29/04/2014 14:40:13
Quote Anchor link
Je kunt het attribuut autocomplete="off" gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">
 
Michael -

Michael -

29/04/2014 14:43:14
Quote Anchor link
Niek, je browser ziet dat veld wel. En denkt 'Ah name="email" laat ik een emailadres invullen'. Terwijl je dat dus niet wil. Met autocomplete="off" voorkom je dat.
<input type="hidden" autocomplete="off" />

Met een een hidden input een spambot 'vangen' noem je trouwens een honeypot. Als je er meer over wilt weten kun je daarop zoeken.

> ik heb dat al uit staan voor Formulieren en voor Gebruikersnamen en wachtwoorden op formulieren.
> voor adresbalk hoeft dat niet Toch?
> En ik klik altijd voordat ik de pc uit zet op Browsergeschiedenis verwijderen.

Wat jij doet hoeft een ander niet te doen ;)
 
Niek Kasius

Niek Kasius

29/04/2014 18:02:22
Quote Anchor link
Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michael -
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het niet in tevullen.

Toevoeging op 29/04/2014 18:02:25:

Quote:
Waarom niet iets als Captcha om spam tegen te gaan?

Chris NVT
Omdat ik daar moeite mee heb als ik ergens op een site een captcha moet invullen moet vaak wel 5 tot 10 keer Refreshen om er iets leesbaars uit te halen.


Ward van der Put of
Michaet-
En wat is het nu?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email" type="text">

of
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="autocomplete="off" class="hiddenForBadBots" name="email">


En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.
Gewijzigd op 29/04/2014 18:06:24 door Niek Kasius
 
Chris PHP

Chris PHP

30/04/2014 10:50:35
Quote Anchor link
@Niek,

Schrijf dan zelf een Captcha met max 3 leesbare cijfers/letters, dit werk prettig en makkelijk.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 11:09:49
Quote Anchor link
Bij de tag <input> is type="text" de missing value default: als je type="text" weglaat, wordt automatisch type="text" gebruikt.

>> En nog iets class=hiddenForBadBots zien die bots dat dan niet? En als ze dat wel zien nodigt je ze dat niet uit om het dan juist niet in te vullen.

Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

30/04/2014 16:06:22
Quote Anchor link
Wart
>>Dit is een klasse die je in CSS kunt verbergen. In je eigen eerste voorbeeld heb je die "hidden" genoemd.

Dat snap ik!
Maar als een bot Email Adressen kan uitlezen, En die verborgen input dan kan die "class=hiddenForBadBots" toch ook lezen neem ik aan.
Vandaar die vraag.

En nog iets
Ik kom soms wel eens een site tegen waar ik dan in de bron wil kijken met Bron weergeven maar kom ik daar dan niet in, Dus zal daar een of andere beveiliging op zitten denk ik.
kan dat ook SpamBots tegen houden?
Gewijzigd op 30/04/2014 16:08:30 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

30/04/2014 16:17:29
Quote Anchor link
Er zijn in India en Pakistan zelfs bedrijven die, dankzij goedkope arbeid, tegen betaling ook captcha's oplossen. Die kunnen dus ook in je HTML-code kijken om je spambeveiliging te omzeilen.

Broncode van een webpagina weergeven kan altijd: je hebt die broncode immers ontvangen. Met JavaScript is rechtsklikken op een webpagina te blokkeren, maar dat is heel simpel te omzeilen.
 
Chris PHP

Chris PHP

01/05/2014 15:34:37
Quote Anchor link
@Ward,

Php kan niet uitgelezen worden hoor, blijft toch altijd server side. Kwestie van aantal afbeeldingen met gegenereerde namen maken en daar het resultaat encrypted aan vergelijken. Zo heb ik het laatst ook gemaakt voor een klant.

Wordt door PHP gekeken tijdens het verzenden van het formulier.

@Niek
Wat ook een leuke optie is, maak een Checkbox met de omschrijving "Bent u echt een persoon?" en check of deze box geset is. Bots gaan niet zomaar overal checkboxen checken, dus dat wellicht een snelle (niet water dichte) oplossing zijn.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

04/05/2014 05:02:25
Quote Anchor link
Nog 2 vragen.

ik heb filter dus met preg_match.
Maar dat is schijnbaar niet genoeg zoals ik dat heb.
Want als ik nu bijvoorbeeld <a href="http://www.viagra.com">viagra potentie pillen, en nog meer text en of linken invoer zonder </a> er achter, plaats die het bericht wel, en alleen als er <a/> achter staat geeft die aan dat er een of meerderen linken in het bericht staan en stopt die de invoer.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if (preg_match('/<a[\s]+[^>]*?href[\s]?=[\s\""\']+(.*?)[\""\']+.*?>([^<]+|.*?)?<\/a>/', $bericht))
?>


En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.
Ik had <a href="http://phpwiki.santhe.nl/index.php?title=Check_het_emailadres_op_juistheid">Deze</a>ook al geprobeerd maar die is veel langer maar doet precies het zelfde had ik gemerkt.
kan ik daar nog iets aan veranderen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
if(!preg_match('/^[^0-9][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[@][a-zA-Z0-9_]+([.][a-zA-Z0-9_]+)*[.][a-zA-Z]{2,4}$/', $email))
?>
Gewijzigd op 04/05/2014 05:04:02 door Niek Kasius
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

06/05/2014 11:14:39
Quote Anchor link
Niek Kasius op 04/05/2014 05:02:25:
En met de email doet die ook raar, want als ik [email protected] invoer geeft die geen fout, en plaatst dat gewoon, maar @123.com maar dat is toch geen host of server naam of hoe dat heet.

Met de functie getmxrr() kun je controleren of er voor een hostnaam (zoals 123.com) MX-records worden gevonden voor mail exchange (MX). Retourneert deze functie true, dan is de hostnaam in het e-mailadres geschikt voor mail.

Retourneert getmxrr() false, dan kun je aansluitend met gethostbyname() nog controleren of de hostnaam überhaupt wel bestaat.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.