spam in gastenboek - hoe plaats ik captcha

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Giel Karst

Giel Karst

11/09/2011 10:35:06
Quote Anchor link
kan iemand mij - php-leek - een stappenplan geven voor het plaatsen van captcha scripts / codes? kan ik ze in de pagina plaatsen of is dat niet genoeg?
ik werk in Dreamweaver. ik heb een gastenboek (php) pagina en krijg regelmatig golven spam binnen.
erik
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 22:58:55
 
Phpnuke r

phpnuke r

11/09/2011 11:12:29
Quote Anchor link
captcha werkt voor irritaties, je moet de volgende dingen hebben:

-Men mag slechts per 5 minnuuten posten (zowel via ip checken, als sessie checken als cookies)
-IP ban bij spam

Dat moet voldoende helpen.
 
- SanThe -

- SanThe -

11/09/2011 11:17:14
Quote Anchor link
Phpnuke r op 11/09/2011 11:12:29:
captcha werkt voor irritaties, je moet de volgende dingen hebben:

-Men mag slechts per 5 minnuuten posten (zowel via ip checken, als sessie checken als cookies)
-IP ban bij spam

Dat moet voldoende helpen.


Maar op deze manier heb je nog steeds de ongewenste pornospam tussen je berichten staan en dat wil je dus juist niet hebben.
 
Phpnuke r

phpnuke r

11/09/2011 11:30:41
Quote Anchor link
Dan zouden ze een proxy moeten gebruiken, en zelfs met captcha komt men er dan door heen? (lijkt me, nooit captcha gebruikt voor men gb)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/09/2011 13:06:59
Quote Anchor link
checkbox maken, en controleren of deze NIET aangeklikt is. En deze verbergen met CSS.
 
Giel Karst

Giel Karst

11/09/2011 14:23:58
Quote Anchor link
dank voor de snelle reacties, maar eh.... voor een beginnend php-ernog iets te cryptisch.
n.a.v. de suggestie van Aar:

als ik een checkbox invoeg, maakt Dreamweaver
<form name="form1" method="post" action="">
<input type="checkbox" name="checkbox" value="checkbox">
</form>

deze moet ik dus controleren op NIET aangeklikt, is dat met:
function validate(form) {
if (form.checkbox.value=="") {
alert("invullen verplicht");
return false;

en hoe verberg ik hem, zodat de viagra-verkopers hem niet kunnen zien en invullen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/09/2011 15:08:30
Quote Anchor link
Die controle doe je beter in PHP. Als ze JavaScript uitzetten dan heb je er niks aan.

Met CSS: display:none kan je dat checkboxje mooi ontzichtbaar maken.
 
Giel Karst

Giel Karst

12/09/2011 09:49:07
Quote Anchor link
wat kan eenvoud toch mooi zijn: "display: none", dat is bijna poëzie vergeleken met veel cryptische html- en PHP-codes; met CSS schrijf je, is de vermelding display: nonen binnen de form-tags niet genoeg?

en die controle in PHP, wat moet ik daarvoor invoegen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2011 10:46:56
Quote Anchor link
Kijk eens naar $_POST en isset() en if statements...
 
Giel Karst

Giel Karst

12/09/2011 12:05:27
Quote Anchor link
ik vrees dat je m'n kennis en vaardigheden te hoog inschat. ik gebruik kant-en-klare scripts, soms met een beetje aanpassing. "kijk eens naar" is voor mij niet genoeg, ik heb echt een tekstje nodig dat ik 'gewoon' kan plaatsen...
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 12:11:43
Quote Anchor link
Erik, je zult je er zelf toch ook echt in moeten verdiepen anders kom je niet veel verder. Iedereen hier op het forum helpt je graag, maar je zult zelf ook wat inzet moeten tonen.

Veel informatie is terug te vinden op www.php.net
Zo kun je de informatie waarover Aar het heeft terugvinden via de volgende links:
www.php.net/_POST
www.php.net/isset
www.php.net/if

Mocht je er nou echt geen zin in hebben om je er zelf in te verdiepen dan kun je uiteraard ook altijd een vacature plaatsen: http://www.phphulp.nl/php/forum/vacatures/26/
 
Giel Karst

Giel Karst

12/09/2011 12:36:32
Quote Anchor link
je hebt helemaal gelijk dat ik er zelf wat voor moet doen, en daar ben ik ook echt mee bezig. ik heb wel 'een beginnetje' nodig en natuurlijk kan een expert niet zien op welk niveau nijn 'beginnetje' moet zijn, zodat er aanwijzingen komen die nog te moeilijk voor me zijn.
dank voor de links, ik ga ermmee aan de slag
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

12/09/2011 12:42:33
Quote Anchor link
Oké, succes!!
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2011 13:38:21
Quote Anchor link
Het begin wat ik kan aanraden zijn de tutorials op w3schools.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.