spatie herkennen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship Fullstack developer (WO, 0 tot 3 jaar

Functie Zoals beschreven ga je vanaf start aan de slag bij een passende opdrachtgever, hierbij kijken ze echt naar jouw wensen, kennis/ervaring maar ook de reisafstand. Momenteel hebben ze meerdere klanten waarbij ze groepen hebben opgezet wat maakt dat er diverse uitdagende kansen liggen. Naast het werken bij de opdrachtgever, en het volgen van de masterclasses, zul je regelmatig met de andere trainees in contact zijn. Niet alleen op professioneel vlak maar juist ook bij de borrels en kwartaaluitjes! Kortom; een jaar lang hard aan jezelf werken in combinatie met gezelligheid en plezier. Spreek dit jou aan? Dan komen we

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 13:56:10
Quote Anchor link
Wat is de makkelijkste manier om te weten of er een spatie in een string staat? Via strpos?

strpos($string, ' ');
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 23:25:47
 
Joost van der Meijden

Joost van der Meijden

22/02/2012 14:03:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (preg_match("/ /", $string)) {
        echo 'Match!';
    }

?>


Denk dat dat de beste methode is ... :)
Gewijzigd op 22/02/2012 14:03:52 door Joost van der Meijden
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 14:17:22
Quote Anchor link
Joost, waarom denk je dat jouw methode beter is dan bijvoorbeeld strpos? Is dit sneller?
 
Eddy E

Eddy E

22/02/2012 15:05:21
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if(substr_count($string, " ") > 0)
 {

 // ...
 }
?>


Is wellicht niet sneller maar geeft wel meer mogelijkheden (telt gelijk aantal keer voorkomen).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 15:10:03
Quote Anchor link
Ik hoef echt alleen maar te weten óf er een spatie in zit. Verder niks. Het gaat er niet om hoeveel spaties het zijn. Dat kan ik dus doen met strpos of preg_match. Maar is het een beter / sneller dan het ander of maakt dat niks uit? Weet iemand dat toevallig?
 
Mathias B

Mathias B

22/02/2012 15:14:19
Quote Anchor link
Ik gok dat strpos sneller is, want meestal raad men af om trage reguliere expressies te gebruiken als het niet nodig is.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 15:19:27
Quote Anchor link
Oké, thanks :)
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2012 19:14:46
Quote Anchor link
En uit de resultaten van een test met PHPbench komt iets anders dan hier wordt verwacht. Ik heb 4 verschillende functies getest en de resultaten na 1000x herhalen van de code zijn:
substr_count('helloWorld', ' ')time: 186 µs
preg_match('/\s/', 'helloWorld')time: 170 µs
preg_match('/ /', 'helloWorld')time: 162 µs
strpos('helloWorld')time: 142 µs


[footnote]
De resultaten veranderen een beetje na een paar keer refreshen van de pagina, maar substr_count blijkt altijd het langzaamst en preg_match met een spatie of een whitespace character maakt niet heel veel uit en het verschil tussen preg_match en strpos is ook klein en schommelt ook.
Gewijzigd op 22/02/2012 19:30:38 door Wouter J
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 19:24:10
Quote Anchor link
Euh... strpos is dan toch wel het snelst? Of zie ik het nu verkeerd?
 
Wouter J

Wouter J

22/02/2012 19:25:41
Quote Anchor link
Ohja, sorry. Ik dacht dat jullie het over substr_count hadden, had jou 'code' in het begin niet gezien (misschien handig om code tags te gebruiken zodat dat meteen opvalt... ;))
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

22/02/2012 19:44:52
Quote Anchor link
Ah oke, maakt niet uit ;)
Ik weet nu in ieder geval dat ik de beste oplossing heb :)
 
Niels K

Niels K

23/02/2012 13:17:13
Quote Anchor link
Het is niet helemaal wat je wilt, maar voor het geval dat je wil weten of de string alleen maar uit spaties bestaat kan je de functie ctype_space gebruiken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2012 13:19:55
Quote Anchor link
okeej... denk niet dat ik het ooit nodig zal hebben :)
dan lijkt me trim() een betere optie...
 
Niels K

Niels K

23/02/2012 13:23:07
Quote Anchor link
Als je echt goed volgens de functies van PHP wil programmeren moet je trim niet in een controle gebruiken. (vind ik) De functie trim verwijderd alle spaties voor en achter een string. Wil je controleren of een string alleen uit spaties bestaat kan je dus het beste ctype_space gebruiken.

Maar goed dat is mijn mening :-) Ik weet niet hoe andere mensen hier over denken?

Edit:

Je moet wel even goed opletten hoe ctype_space de spaties ziet. Het volgende voorbeeld 'matcht' niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= '\r';
if (true === ctype_space($string)) {}
?>


Hij matcht alleen het volgende voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$string
= ' '; // of $string = '            ';
if (true === ctype_space($string)) {}
?>


De functie trim ziet de volgende chars ook als 'spaties':

- " " Normale spatie
- "\t" Is een tab (6 spaties volgens mij).
- "\n" Is een nieuwe regel
- "\r" Is een return
- "\0" Een NULL byte
- "\x0B" Een verticale tab.

Daar moet je per controle rekening mee houden.
Gewijzigd op 23/02/2012 13:38:00 door Niels K
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2012 13:28:52
Quote Anchor link
"Wil je controleren of een functie alleen uit spaties bestaat..."

Ik neem aan dat je een string bedoelt.

Ik zou zelf in 1e instantie denken aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if (trim($string) != '') {

}

?>


maar wat jij zegt is miscchien wat netter.
 
Niels K

Niels K

23/02/2012 13:31:05
Quote Anchor link
Je hebt gelijk, dat bedoelde ik inderdaad :-)

Ja dat zou je denken, maar ik zat even op php.net te kijken en kwam toen die functie tegen. Zie ook mijn edit voor meer informatie over de controles van trim en ctype_space.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2012 13:48:16
Quote Anchor link
Ah ja, oké. Misschien komt het nog eens van pas :)
 
Niels K

Niels K

23/02/2012 13:50:48
Quote Anchor link
Precies, ik wilde je het niet onthouden :-)
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/02/2012 14:13:36
Quote Anchor link
hehe, thanks ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.