spatie in benaming & firefox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

G.

G.

04/09/2007 15:36:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik weet niet of dit in de goede rubriek staat maar ik heb een probleem. :)
Ik ben een site aan het maken incl. CMS.
Het betreft een online kleding winkel. Nu zit de klant als een achterlijke plaatjes te uploaden.

Echter zitten er in de benamingen van de plaatjes spaties.
En IE, safari etc hebben daar totaal geen last van.

firefox echter wel. wat kan ik hier aan doen? urlencode/decode werkt niet... urlencode maakt echter wel een + van de %20 maar is voor firefox nog steeds niet oke.

Dus als iemand me een oplossing kan geven.... GRAAG. anders moet ik zo 1500 plaatjes handmatig aanpassen en daar heb ik niet zo'n trek in :')

Alvast bedankt. :)
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 11:36:55
 
Wout van der Burg

Wout van der Burg

04/09/2007 15:40:00
Quote Anchor link
rawurlencode(); ?
 
G.

G.

04/09/2007 15:49:00
Quote Anchor link
nein ook niets :'(
 
Kalle P

Kalle P

04/09/2007 15:55:00
Quote Anchor link
$name = str_replace(" ", "", $_FILES['userfile']['tmp_name']);

Die dan vervangen.
 
Frank -

Frank -

04/09/2007 15:58:00
Quote Anchor link
Quote:
En IE, safari etc hebben daar totaal geen last van.
Dat is dan meer geluk dan wijsheid, er mogen namelijk geen spaties in een url of bestandsnaam staan. Is verboden.
 
G.

G.

04/09/2007 16:35:00
Quote Anchor link
ja maar bij IE enzo deed ie t wel.
ik zelf gebruik nooit spaties in picts etc. puur omdat ik het slordig vindt staan.

mja heb t anders opgelost als ik een table gebruik en daar de background van instel werkt het wel :?

mja goede les voor de volgende keer. :)
 
Mark L

Mark L

04/09/2007 16:36:00
Quote Anchor link
maak anders van elke spatie een underscore (_) (of een gewoon steepje)

Dit zou ik een PHP script laten doen trouwens.
 
Winston Smith

Winston Smith

04/09/2007 17:35:00
Quote Anchor link
Miloan schreef op 04.09.2007 16:36:
maak anders van elke spatie een underscore (_) (of een gewoon steepje)

Dit zou ik een PHP script laten doen trouwens.
Inderdaad, pas je script zo aan dat alle plaatjes die nu nog geupload worden een underscore krijgen op de plaats van de spatie. De plaatjes die al op de server geupload zijn kan je ook met een PHP-script aanpassen door de bestanden uit te lezen (PHP5 is hierbij erg makkelijk) en te hernoemen met een underscore op de plaats van de spatie.
 
G.

G.

04/09/2007 22:44:00
Quote Anchor link
Kasper schreef op 04.09.2007 17:35:
Miloan schreef op 04.09.2007 16:36:
maak anders van elke spatie een underscore (_) (of een gewoon steepje)

Dit zou ik een PHP script laten doen trouwens.
Inderdaad, pas je script zo aan dat alle plaatjes die nu nog geupload worden een underscore krijgen op de plaats van de spatie. De plaatjes die al op de server geupload zijn kan je ook met een PHP-script aanpassen door de bestanden uit te lezen (PHP5 is hierbij erg makkelijk) en te hernoemen met een underscore op de plaats van de spatie.


zoals je al kon lezen zijn het 1500+ plaatjes. die ga ik 'eg nie' aanpassen. mits automatisch :) (iemand een voorbeeld voor een script om dit te automatiseren?)

de geuploade plaatjes worden nu iig al gestript op spaties.

thanx voor de reacties iig :)
 
Flip --

Flip --

04/09/2007 22:53:00
Quote Anchor link
inlezen
nieuwe naam berekenen met str_replace
dan: http://nl3.php.net/rename

klaar
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.